pulpety w sosie pomidorowym - 533 przepisów (strona:20/36)

Klopsy z makaronem soba 122

Pomysł na szybkie klopsy w sosie pomidorowym, z ciecierzycą i makaronem soba. 2 duże porcje (3 małe): 150 g makaronu soba 300 g drobiowego mięsa

Kucharzyca
Pizza z botwinką i serem feta 175

ochotę na inne dania z użyciem botwinki to zachęcam do przygotowania rewelacyjnej zupy warzywnej z dodatkiem kaszy pęczak lub pulpetów zapiekanych z botwinką i kaszą . Składniki na pizzę dla 4 osób: spody do pizzy, np.   z tego przepisu sos pomidorowy (lub 2 duże pomidory malinowe) pęczek botwinki (same liście) starty żółty ser* ser feta* ewentualnie parmezan* zioła prowansalskie Pomidory

Ugotować
Pulpety z ciecierzycy i kaszy jaglanej 157

gładką masę. Dodajemy przyprawy i formujemy kulki, które zapiekamy przez 15 min w 180 st. Pulpety zrobiłam w dwóch wersjach: bezglutenowa z makaronem ryżowym i ajvarem, a drugie dla małżonka z makaronem pszennym i sosem pomidorowym

Łycha smaków
Puplety po neapolitańsku z mozzarellą 141

świeżą bazylię w skrzynce i już wiem, że czeka mnie włoskie pichcenie. Postanowiłam poeksperymentować z pulpetami i przygotować aromatyczne kulki mięsne z mozzarellą w środku. Mogłabym zjeść ich samych z 20, ale by było jeszcze smaczniej dodałam do nich podstawowy sos pomidorowym. Do tego spaghetti i niebiański obiad gotowy. I choć może wydawać się, że przy przepisie jest dużo(...)wlewamy passatę lub pomidory z puszki (tłuszcz pryska!), następnie dodajemy posiekaną bazylię, odrobinę cukru i sól do smaku. Zagotowujemy. Gdy sos będzie już wrzał zmniejszamy ogień i gotujemy go przez ok. 15-20 minut, do momentu aż zgęstnieje. Gotowe! :) Pulpety z mozzarellą:  500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 1 rozbełtane jajko 3/4 szklanki śmietanki kremówki (30%) 1/2 szklanki bułki

Cooking Monster
Pulpeciki w sosie pomidorowym 161

ciepło i ziemniaki z koperkiem:) Mniam, mniam:) Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego jajko bułka tarta 1 łyżeczka mąki do zagęszczenia sosu 1/2 kostki rosołowej warzywnej lub drobiowej (można dać całą kostkę rosołową - według uznania) 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki śmietany lub jogurtu naturalnego do zabielenia (ale niekoniecznie) przyprawy według uznania, u mnie sól, pieprz i mielona słodka papryka(...)kopką. Zasada taka sama jak przy zabielaniu zup: pieczarkowa , pomidorowa , ogórkowa , ziemniaczana na boczku . Różnica jedynie polega na tym, że zagęszczamy sos łyżeczką mąki.  Tak więc do kubeczka przekładamy 3 łyżeczki koncentratu wraz z dwiema łyżeczkami śmietany i jedną łyżeczką mąki - mieszamy. Następnie dodajemy wywar spod pulpetów i mieszamy - najlepiej sprężynką, ponieważ wszystko się ładnie wymiesza

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Pulpeciki z ryżem w sosie pomidorowym 179

Pulpeciki z ryżem w sosie pomidorowym. Dziś polecam Wam przepis na pulpeciki z ryżem w sosie pomidorowym. Pyszne, delikatne i naprawdę proste w przygotowaniu

Słodkie okruszki
PULPETY MIĘSNO-JAGLANE W ŚMIETANOWYM SOSIE Z POMIDORAMI I PAPRYKĄ 158

garnku zagotowujemy lekko osoloną wodę z marchewkę, selerem naciowym, liściem laurowym, zielem angielskim. Wilgotnymi dłońmi formujemy nieduże pulpety i delikatnie wkładamy na wrzątek. Gotujemy od momentu wypłynięcia jeszcze około 20 minut.  Sos pomidorowo-paprykowy: 1 litr soku pomidorowego (lub pomidorowej passaty) 1 mała czerwona papryka 1 cebula ząbek czosnku szczypta cukru szczypta wędzonej papryki sól pieprz olej śmietana

Walijskie Pichcenie
Wołowe klopsiki z kaszą jaglaną 186

Uwielbiamy! Zarówno mąż jak i ja. Są soczyste, aromatyczne no i ten pomidorowy sos. Dodatek oliwek przenosi nas do słonecznej i ciepłej Hiszpanii w samym środku zimy. Jeżeli chcecie możecie zajadać się samymi pulpetami

Szybko Tanio Smacznie
Mięsne kulki z serem, w sosie pomidorowym, z wolnowaru 250

sos  500 g opakowanie przecieru  pomidorowego - passata  1  cebula 1 łyżka posiekanej natki  pietruszki 1 łyżeczka suszonego oregano 2 - 3 ząbki czosnku lub czosnek suszony sól, pieprz 2- 3 gałązki (baldachy ) kopru ogrodowego - opcjonalnie do podania  ryż lub kasza przygotowanie Wszystkie składniki  na pulpety,  z wyjątkiem oleju , umieścić w misce i dokładnie(...)olej, włożyć pulpety, obsmażyć, delikatnie obracając, tak aby pulpety ze wszystkich stron ładnie się zbrązowiły. Zdjąć pulpety z patelni, usunąć z naczynia nadmiar tłuszczu.   W misce wymieszać pomidory, czosnek, natkę pietruszki, pokrojoną w kostkę cebulę, oregano, sól i pieprz. Przełożyć na patelnie, podgrzać. Wolnowar nagrzać zgodne z instrukcją. Na dno misy wylać połowę sosu, ułożyć pulpeciki, zalać

Stare Gary
Bigos cygański / Pulpety w sosie z papryką, pomidorami i ogórkami konserwowymi 130

Oryginalności dodaje tu fakt dodania do sosu ogórków konserwowych. Jest pysznie:).  Pulpety: 500g mięsa mielonego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz, papryka słodka, lubczyk 1 mała cebula Sos: 3 różnokolorowe papryki 2 cebule 2 ząbki czosnku  300g pieczarek  500g passaty pomidorowej  6 ogórków konserwowych 1 łyżeczka papryki ostrej 2 łyżeczki papryki słodkiej(...)zarumienienia. Ściągamy z patelni. 2. Paprykę i cebulę kroimy w paski, pieczarki w ćwiartki, czosnek przeciskamy przez praskę, ogórki kroimy w plastry. Warzywa smażymy na oleju pozostałym po smażeniu pulpetów. Po 15 minutach dodajemy passatę, wlewamy 1 szklankę wody. Dusimy do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania dodajemy pulpety i ogórki. Doprawiamy do smaku solą i przyprawami

Szefowa kuchni
Makaron z pulpecikami w sosie pomidorowym 107

suszonego oregano sól, pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek na sos: 500 g passaty pomidorowej cebula 2 ząbki czosnku łyżka suszonego oregano łyżeczka octu balsamicznego sól, pieprz szczypta cukru 2 łyżki oliwy z oliwek dodatki: parmezan bazylia Cebule drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki na pulpety umieścić w misce i ugnieść. Z tak powstałej masy uformować małe(...)kulki. Oliwę rozgrzać na patelni i obsmażyć na niej pulpeciki z każdej strony. Przełożyć na talerz. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Przygotować sos: na oliwie podsmażyć cebulę i czosnek, dodać passatę i przyprawy. Wymieszać, zagotować i dusić sos na małym ogniu przez kilkanaście minut. Następnie dodać pulpeciki i jeszcze chwilę całość pogotować, żeby smaki się połączyły. Porcję makaronu wyłożyć

wyzwania kuchenne
Pulpety wieprzowo - drobiowe 180

pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Z mięsa mielonego formujemy placek, nakładamy porcję fileta i zawijamy pulpety. Gotujemy w bulionie warzywnym na małym ogniu ok. 15 minut. My przygotowaliśmy z duszoną marchewka i groszkiem, ale można podać z pieczarkami, sosem pomidorowym lub według własnego uznania. Smacznego

Maminek kulinarny
Przedwiosenne danie, czyli domowe pulpety 150

bulionu 1,5 łyżeczki koncentratu pomidorowego (20 g) 2 łyżki śmietany 30% (28 g) 3 łyżki mąki pszennej (30 g) Opcjonalnie: natka pietruszki drobno pokrojona do posypania pulpetów na talerzu Wykonanie: W misce umieszczamy wszystkie składniki na pulpety i dokładnie wyrabiamy masę mięsną, rękoma przez kilka minut. Jeśli mamy więcej czasu, wyrobioną masę na pulpety schładzamy w lodówce przez(...)okrągłe pulpety. Marchewkę kroimy w drobną kostkę. W garnku średniej wielkości zagotowujemy bulion (lub gotujemy wodę i rozpuszczamy w niej kostkę rosołową), do gotującego się bulionu wrzucamy pokrojoną marchewkę oraz delikatnie wkładamy pulpety, przykrywamy pokrywką, zagotowujemy, następnie zmniejszamy ogień do minimum i gotujemy całość pod przykryciem przez 20 minut. Po 20 minutach wyłączamy ogień, z wywaru wyciągamy pulpety. Około

KulinarneImpresje.pl
Sos słodko – ostry 168

Nie każdy lubi ostre potrawy. Jednak sos słodko – ostry to idealny dodatek do nachosów, pizzy, albo grillowanego mięsa. Bardzo często sos ten można również wykorzystać

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania