puch - 3415 przepisów (strona:193/228)

Ciasto cytrynowy puszek 295

dobre na każdą okazję U nas zawsze znika w kilka chwil. Moja rodzina je uwielbia. Nawet nie wiecie jak trudno było mi zrobić zdjęcie P.s. W przygotowaniu cytrynowego puchu widniejącego na zdjęciu pomagały mi moje dzieci, więc… nie jestem jego 100% autorem Miksowały z uśmiechami na ustach Polecam Wam spróbować to ciasto. Naprawdę warto, bo ciężko skończyć na jednym

Słodkie okruszki
Ciasto z cukinią i młodym jęczmieniem 169

cukru  szczypta soli  sok z 1 cytryny  skórka otarta z 1 cytryny  cukier puder do dekoracji  Jajka utrzyj z cukrem do momentu uzyskania gęstego puchu. Stopniowo wlewaj olej cały czas miksując składniki. Dodaj sok i skórkę z cytryny oraz startą cukinię. Całość dokładnie wymieszaj. Dodaj przesiane z proszkiem do pieczenia mąki, młody jęczmień oraz sól

Mango Papaja
Wuzetka - ciasto WZ 164

ciastko składało się z biszkoptowego blatu, lekkiego obłoku bitej śmietanki oraz cienkiej chrupiącej płytki czekolady. Jedni wbijali widelczyk w czekoladową skorupę, żeby bez ryzyka zgniatania dostać się do śmietankowego puchu. Inni zdejmowali czekoladowy daszek, odkładali go na brzeg talerzyka, zjadali ciastko, a następnie chwytając dwoma paluszkami chrupiącą czekoladę, delektowali się jej smakiem. Jak się okazuje, torcik WZ ma swoją historię

Obiad gotowy
Chleb fasolowy z rozmarynem 213

Dzisiaj ja podzielę się przepisem na chleb fasolowy - z dodatkiem pure z białej fasoli. Fasolę można ugotować samemu, albo użyć tę z puszki. Pamiętajcie jednak, że często fasola w pusze jest z dodatkiem soli (trzeba sprawdzić skład na opakowaniu). Należy wtedy odpowiednio zmniejszyć w przepisie ilość soli, bo po prostu chleb nie będzie fasolowy, ale przesolony.  Rozmaryn najlepiej użyć

Grahamka, weka i kajzerka
Masło orzechowe 100% - Hardkorowy Alvin 145

Magnez - 190 mg (51 %ZDS), Cynk - 3,3 mg (33 %ZDS) NRV – Referencyjne wartości spożycia Sklep: zerokalorii.pl i inne sklepy internetowe Cena: 25 - 30zł Nasza opinia Wygląd: Duża plastikowa pucha, owiniętą prostą etykietą z napakowaną wiewiórką (o dość groźnym spojrzeniu), skrywa w sobie aż kilogram dziecięcej radości masła orzechowego :) Masełko jest gładkie a ulubioną konsystencję nabiera w zależności od temperatury

Candy Pandas
Faworki – chrust 119

Jedyne co można im zarzucić to czasochłonne wykonanie, jednak tym razem mogłam liczyć na pomoc mamy. Dzięki pracy w duecie w niedługim czasie mogliśmy podziwiać złoto-rumiane, oprószone białym puchem, figlarnie przeplatane ciasteczka. Co do smaku… niebo w gębie – kruche, delikatne i rozpływające się w ustach… Składniki: Faworki: 3 szklanki (400 g) mąki 6 żółtek

Fitsweet.me
Beziki kardamonowo-cynamonowe 110

powinny zyskać temperaturę pokojową). Przesiać cukier puder oraz mąkę, dodać cynamon, kardamon oraz ocet. Ubijać dalej. Piana ma być lśniąca, średnio gęsta, a przy tym lekka (ma sprawiać wrażenie puchu. Ubitą pianę przełożyć do rękawa cukierniczego, na papier do pieczenia wyciskać małe beziki w dowolnych kształtach. Piekarnik nagrzać do 180C. Wstawić blachę z bezami. Po 10 minutach zmniejszyć temperaturę

Raj dla Podniebienia
Lody mango 120

wyprowadzanych na spacery pupili. To wszystko jednak składa się na radosną nowinę i z tego własnie powodu postanowiłem ukręcić moje pierwsze lody w tym roku. Na celowniku znalazła się pucha, dzięki której powstały lody mango . Dlaczego wybrałem na lody mango z puszki? Przyczyna prosta i na pewno niektórym znana. Mango ze sklepu to ruletka. Raz jest pyszne i dojrzałe

Blendman
Razowy makaron z lekkim sosem grzybowym 136

niepowtarzalne uczucie. Dźwięki lasu o poranku, przyrody, która zdaje się budzić bardzo mozolnie tylko po to, żeby stwierdzić, że za chwilę trzeba będzie zasnąć na dłużej pod białym, zimnym puchem potrafią wyluzować i uspokoić duszę. Do tego radość znalezienia jadalnego okazu grzyba jest nie do opisania. Podobno każdy grzybiarz ma swoje miejsce w lesie, a raz zobaczony borowik, rydz

Moja Mama Gotuje
Wspomnienie zimowej focacci i o tym, co w szkole słychać 146

rozmarynem i nutą pomarańczy nie mogło się nie sprawdzić. I tak, brzmi całkiem świątecznie, ale za oknami typowo bożonarodzeniowa pogoda - śnieg sypie bezustannie od dwóch dni, przykrywając wszystko białym puchem. I jak tu się oprzeć świątecznym połączeniom smaków...? Czyżbym aż tak wcześnie w tym roku miała zacząć z pierniczkami...? Pomarańczowa focaccia z cebulą, żurawiną i rozmarynem Składniki: (na 1 focaccię

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kawowe ciasto z gruszkami i polewą kokosową 212

świetnie dopasowuje się zarówno do potraw wytrawnych, jak i słodkich. Ostatecznie ciasto wyszło lepiej niż mogłam się tego spodziewać. Wilgotne, słodkie, z delikatną kakaowo-kawową nutą, schowane pod kokosowym puchem.. babcia była zachwycona, mama też zachwalała, więc jestem z siebie bardzo zadowolona! FILMIK Składniki: ok. 250 g mąki ryżowej  100 g kaszy jaglanej 40 g proszku budyniowego

Kuchnia Ellie
Najlepszy rodzaj zimy i chlebki kukurydziane 141

czego by sobie człowiek życzył. Gdy więc pewnego poranka (ach, jakże bym chciała, żeby poranek nie oznaczał u mnie środka nocy!) wyjrzałam przez okno i zobaczyłam samochód okryty białym puchem, zaniemówiłam z przerażenia. Ogarnęłam wzrokiem ulicę, i zbladłam. Wszyściutko było białe! Dachy, chodniki, auta, bezlistne krzaki i drzewa; wszystko otulił najprawdziwszy śnieg. Zlana zimnym potem, wyjechałam z domu wcześniej niż

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Dla Babci i Dziadka. I drożdżowe, bożonarodzeniowe serce 209

magazyn, znalazłam odpowiednią stronę, i zabrałam się do dzieła. Znów zapachniało u nas Świętami... Ale czy to źle...? Dopiero niedawno poprószył śnieg, przysypując park i las cienką warstwą białego puchu. Choinki już dawno nie ma, dekoracje powędrowały do piwnicy w wielkich pudłach, ale światełka w oranżerii nadal umilają mi ciemne poranki. C. rozpala w kominku, ja siadam w bujanym fotelu

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto jabłkowo - bakaliowe. 200

obieramy i kroimy w dość dużą kostkę, orzechy grubo siekamy. Jabłka oraz orzechy wrzucamy do dużej miski i dokładamy rodzynki, cukier waniliowy i cynamon. Żółtka ucieramy z cukrem na pucha, a następnie dodajemy ubite na sztywno białka. Do mąki dodajemy sodą oraz proszek do pieczenia i łączymy z roztopionym masłem, całość dodajemy do ubitych jajek i delikatnie mieszamy łyżką. Wsypujemy

Symfonia smakowa
Łazanki z kapustą i grzybami 179

Cześć Dzisiaj drugi dzień Adwentu. Tegoroczny Adwent przywitał, przynajmniej nas Bydgoszczan, cieniutką warstwą białego puchu, który odziwo utrzymał się przez cały dzień. Ta biel za oknem nastraja, przynajmniej mnie, świątecznie. Dlatego też, tak jak wczoraj obiecałam, dziś będzie przepis na łazanki z kapustą i grzybami. Pewnie dla wielu z Was, żadna Wigilia nie może obyć się bez tego dania

blog.moje-pasje.info