przystawka - 12862 przepisów (strona:82/858)

Sałatka z ryżem i tuńczykiem 256

Sałatka z ryżem i tuńczykiem to bardzo szybka do przygotowania propozycja przystawki. Świetnie sprawdzi się na każdym spotkaniu rodzinnym lub w gronie znajomych. Bogata jest w wiele składników mineralnych i odżywczych, które zawiera w sobie tuńczyk. Robiąc tą sałatkę warto wybrać tuńczyka w sosie własnym, będzie on znacznie mniej tłusty od tego w oleju. Składniki 2 puszki tuńczyka w sosie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Rolada z wędzonym łososiem i szpinakiem 271

ciągnącego się sera to jest to co lubię. Z dodatkiem ulubionej mieszanki sałat w sosie winegret może stanowić pełnowartościowy posiłek. Jestem przekonana, że świetnie sprawdzi się na imprezie. Wszystkie przystawki z ciastem francuskim cieszą się zawsze dużym powodzeniem. Pierwszy raz spróbowałam tego połączenia właśnie na “domówce” i przy okazji dziękuję Agnieszce za przepis:). Rolada z wędzonym łososiem

Pieguskowa Kuchnia
Szpinakowe naleśniki z wędzonym łososiem 209

Naleśniki z ciasta z dodatkiem szpinaku nadziewane delikatnym serkiem z dużą ilością wyrazistego czosnku i łagodnym wędzonym łososiem są doskonałą propozycją na przystawkę, przekąskę oraz dania obiadowego. Składniki: Ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 2 jajka 250ml wody gazowanej 150g jogurtu naturalnego 1 łyżka oleju 100g mrożonego szpinaku sól pieprz Farsz: 300g kremowego śmietankowego serka 250g wędzonego łososia 3 ząbki

Szalona Kuchnia Eweliny
Tatar z wędzonego łososia i awokado 162

Tatar na bazie wędzonego łososia, awokado i świeżego koperku. Idealna przystawka dla fanów tatara w nowoczesnej, zdrowej wersji oraz świetny jako imprezowa przekąska. Składniki: 200g wędzonego łososia w plastrach 1 awokado sok z połowy cytryny 2 łyżki świeżego posiekanego koperku świeżo zmielony pieprz Wykonanie: 1.  Łososia drobno posiekać, wymieszać z posiekanym koperkiem, skropić sokiem z cytryny, doprawić pieprzem

Szalona Kuchnia Eweliny
Rolada serowa z kurczakiem i szpinakiem 1706

Taka rolada  jest dobra na ciep ł o i na zimno. Dodatki mo ż na zmienia ć  wg w ł asnego smaku.  Id ealna przystawka na święta lub rozmaite imprezy. Polecamy !!!  Ciasto:   4 jajka , 30 dag sera  żółtego 2 ł y ż ki majonezu,   sól i pieprz do smaku

Takie tam pichcenie
Śledzie z kurkami marynowanymi 236

delikatnie mieszamy. Przekładamy do słoika i odstawiamy na noc do lodówki, aby potrawa „się przegryzła”. Śledzie z kurkami marynowanymi to jedna z wielu propozycji na „ostatki ostatków”. Świetne jako przystawka, przekąska (zakąska), czy danie kolacyjne. Bogate w smaku, bardzo aromatyczne mam nadzieję, że skuszą wielbicieli śledzia… i nie tylko. Gorąco polecam i życzę smacznego.   Śledź w roli głównej – przepisy

mojewypiekiinietylko
Pieczeń z kukurydzą i kabanoskami - idealna przystawka na ciepł 158

oferty przekąskowej Kani, nie ma w swoim portfolio żaden inny producent w Polsce oraz większość na świecie. A poniżej przepis z wykorzystaniem jednych z tych przekąsek: Syta i smaczna przystawka z wykorzystaniem kabanosów. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. W środku żółty ser i słodka kukurydza, które jeszcze wzbogaciły smak. Polecam na domowe obiady lub rodzinne spotkania

VioletoweKucharzenie
Pasta z jajek i awokado 993

dzień. Taka pasta będzie też świetnym dodatkiem do kanapek na karnawałowe spotkanie przyjaciół, podana w wersji tartinek na okrągłym pumperniklu lub na małych krążkach wyciętych z chleba będzie doskonałą przystawką. Przygotowanie pasty jest bardzo łatwe i szybkie, polecam! Polecam inne nasze przepisy z awokado: Pasta z awokado i sałaty Sałatka warzywna z awokado sałatka z awokado, pomidorami i mozzarellą , Sałatka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Marchewkowe szaleństwo po francusku, z szczyptą pikanterii 164

składników roboczych ( sól, cukier, woda, olej do smażenia, ocet winny, oliwa, bułka tarta do panierowania żelatyna) można było używać do woli, kto jakie lubi, kto jakie woli. Ja na przystawkę postawiłam i na cieście francuskim masę z marchewki, śmietanki i batata zrobiłam. Całość fajnie została doprawiona, a następnie schłodzona. Składniki na okrągłą formę o średnicy ok 26 cm: 1 opakowanie

Moniki Smakołyki
Pikantna pomidorowa kapusta z frankfurterkami 150

Alternatywa dla bigosu. Szybka w wykonaniu i lekko pikantna kapusta, która stanowi idealną ciepłą przystawkę na przyjęcie. Pikantna pomidorowa kapusta z frankfurterkami świetnie pasuje zarówno do chleba, jak i frytek lub innych dodatków ziemniaczanych. Pikantna pomidorowa kapusta z frankfurterkami Składniki: pół główki małej kapusty 6 frankfurterek 100 g wędzonego boczku 4-5 łyżek ketchupu pół łyżki sosu samba olek

PatiGotuje
Eklerki z pastą jajeczno - tuńczykową 162

Wytrawne podłużne ciastka napełnione wyrazistą pastą na bazie jajek, tuńczyka i świeżego szczypiorku. Idealnie sprawdzą się jako przystawka oraz imprezowa przekąska. Składniki: Ciasto: 130ml wody 1/2 szklanki mąki pszennej 70g masła extra szczypta soli 2 jajka Farsz: 5 jajek 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 1 pęczek szczypiorku 4 łyżki majonezu 50g żółtego sera świeżo zmielony kolorowy pieprz

Szalona Kuchnia Eweliny
Bazyliowe ślimaczki 170

Bazyliowe ślimaczki z pomidorowego ciasta naleśnikowego nadziewane aromatycznym zielonym pesto ze świeżej bazylii są świetnym pomysłem na wegetariańską, lekką przystawkę lub imprezową przekąskę. Składniki: Ciasto: 1 szklanka mleka 1 szklanka wody gazowanej 300g mąki pszennej 2 żółtka 1 jajko 2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki sól pieprz Pesto: 50g liści świeżej bazylii 60g ziemnych orzeszków

Szalona Kuchnia Eweliny
Chłopskie smarowidło 602

Tradycyjny mięsny smalec na bazie słoniny, kiełbasy wzbogacony smakiem smażonej cebulki, czosnku, aromatycznych przypraw i słodkich jabłek. W połączeniu z pajdą chleba i kiszonym ogórkiem zyskuje miano prawdziwej narodowej przystawki Polaków. Składniki: 1kg słoniny bez skóry 3 cebule 1 cebula czerwona 350g kiełbasy 2 jabłka 4 łyżeczki majeranku 3 ząbki czosnku sól pieprz Wykonanie: 1.  Cebule drobno posiekać, kiełbasę

Szalona Kuchnia Eweliny
Cytrynowo – imbirowe krewetki z nutą ostrości 156

Szybkie w przygotowaniu, bardzo aromatyczne i mocno wyraziste w smaku krewetki są doskonała propozycją dla fanów owoców morza w nowatorskiej odsłonie. Podane na grzankach idealnie sprawdzą się jako przystawka lub w roli imprezowej przekąski. Składniki: 225g obranych, pozbawionych żyłek mrożonych krewetek 2cm świeżego imbiru sok z wyciśniętej 1 cytryny 1 papryczka chilli 2 pęczki świeżej natki z pietruszki

Szalona Kuchnia Eweliny
Gravlax - łosoś peklowany w soli morskiej z buraczkami, fenkułem i koperkiem 250

pięknej barwy (to pomysł Jamiego Oliviera) i fenkuł (dodatek wypatrzony u Clausa Meyera we Wszystkich Smakach Skandynawii ), dzięki któremu nabiera on anyżkowego smaku.  Gravlax to świetny pomysł na przystawkę, zagryzkę do wódki, czy dodatek do kanapki. Zimą, kiedy wzrasta nasze zapotrzebowanie na tłuszcze, smakuje zdecydowanie najlepiej. Ja gravlaxa podaję zwykle w towarzystwie sosu miodowo-musztardowego lub chrzanowego. Łosoś smakuje

Food Square