przystawka - 12862 przepisów (strona:205/858)

Patatas bravas - hiszpańskie "frytki" 183

Patatas bravas to typowa hiszpańska przystawka, do której podaje się zazwyczaj mięsne danie główne. Przygotowując ją, ziemniaki kroi się w kostkę, a potem smaży lub piecze jak frytki. Tak przyrządzone ziemniaki podaje się z pikantnym sosem pomidorowym. Pomidory jednak w Hiszpanii mają okropny smak - są twarde i - o dziwo - brak w ich smaku słońca. Dlatego ja poprzestaję na samych ziemniakach

Weekendy w domu i ogrodzie
Pomidory w galaretce 393

latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Pomidory w delikatnej galaretce. Aromatyczne, idealne do kanapki lub jako przystawka na imieninowy stół. Składniki: 2,5 kg nie przejrzałych, jędrnych pomidorów 1l wody 15ziaren pieprzu 15ziaren ziela angielskiego 1 Liść laurowy na słoik 1duża cebula pokrojona w pół plastry 3łyżki

W garach u Gosi
Smażony Camembert 207

Opis: Smażony Camembert z dodatkiem żurawiny to jedna z najlepszych przystawek. Musimy jednak pamiętać, że jest to dosyć sycąca przekąska. Idealnie przygotowany ser to chrupiąca panierka z zewnątrz oraz kremowy i soczysty środek. Składniki: 1 szt. sera Camembert (naturalny) 1 jajko 1 szklanka bułki tartej Szczypta soli, białego pieprzu Olej do smażenia Sposób przygotowania: Jajka roztrzepujemy w misce z solą

CookMag
Pomidory po prowansalsku 150

Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na bardzo łatwą i aromatyczną przystawkę w postaci pomidorów zapiekanych z bułką tartą i serem mozzarella. Do przygotowania 6 porcji będziemy potrzebować: - 3 mięsiste pomidory - 1 kulkę mozzarelli - 8 łyżek bułki tartej - 2 ząbki czosnku - po 1 łyżeczce suszonej bazylii, tymianku oraz posiekanego koperku - szczyptę soli i pieprzu - olej do smażenia plus odrobinę oleju do wysmarowania

Bez Cebuli
Zielona zupa warzywna z kurczakiem / Green vegetable soup with chicken 242

Chyba każdy lubi zjeść sobie pyszną i sycącą zupę w chłodny jesienny wieczór po ciężkim dniu pracy. Szczególnie taką, która jest nieszczególnie trudna w przygotowaniu:) Proponuję

karmelowy
Gulasz z soczewicy i mielonego mięsa 231

małym ogniu przez 40 minut. Podczas gotowania dolewaj bulion aby uzyskać odpowiednią gęstość gulaszu. Podaj gulasz z ryżem, chlebem i sałatką z warzyw. marynowane oliwki kalamata są również świetną przystawką.   Spara Spara Spara Spara The post Gulasz z soczewicy i mielonego mięsa appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Placuszki z cukinii i wędzonym łososiem 263

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne i bardzo proste placuszki z cukinii z dodatkiem sosu chrzanowego i wędzonego łososia. Możemy podawać je na

Marta Gotuje
Wyciskarka do soków Hurom Alpha H-AA 132

otworami – do klarownych soków sito z większymi otworami – do gęstych soków pojemnik na sok z miarką do 1l i pokrywką pojemnik na pulpę foremkę do przygotowania tofu przystawkę do mielenia elegancki stojak na akcesoria, który ułatwia przechowywanie elementów wyciskarki pokrywę komory głównej popychacz obszerną książeczkę z przepisami instrukcję obsługi wyciskarki   Jaka jest moja opinia na temat wyciskarki

NiePieprz.pl
Pełnoziarniste grzanki z wędzoną rybą 172

spróbowałam ich z moim mężczyzną w rewelacyjnej gdyńskiej knajpce i od tamtego czasu przygotowuję je również w domu. Świetnie sprawdzają się na śniadanie, jako przekąska między posiłkami, jako przystawka, czy przekąska na imprezie. Musicie ich spróbować <3 Składniki: – pełnoziarnista bagietka lub bułki – wędzona makrela (lub łosoś) – 1 opakowanie serka śmietanowego (125g) – pół pęczka koperku

Be Fit Be Strong
Ratatouilie- gulasz warzywny 163

wagę złota.  Warzywa można obsmażyć każde z osobna jak ja to zrobiłam, lub wszystkie razem, uważając by nie rozgotować ich.  Ratatouille może być przystawką, dodatkiem do obiadu, lub pożywnym daniem jednogarnkowym.  Wszystko zależy od Waszej wyobraźni i upodobań. Spróbujcie dopóki można kupić pyszne świeże pomidory, cukinie i inne pyszne skarby lata. Porcja na 3 osoby 1 średnia

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Sałatka z wędzoną makrelą i mixem sałat 187

pomidorki,   ogórka i cząstki makreli. Wszystko oprószyłam świeżo zmielonym pieprzem. Na wierzchu rozłożyłam duże kleksy sosu. Sałatka gotowa. Od razu podałam na stół. Polecam tę sałatkę jako przystawkę, albo osobne danie na kolację. Do tego białe pieczywo i nie potrzeba nic więcej. Życzę SMACZNEGO! Krys Kochani, obiecana i przewidziana na wczoraj emisja programu EWA GOTUJE z moim udziałem

Kuchnia u Krysi
Faszerowane pieczarki z serem i szynką 234

Pyszne pieczarki z klasycznym farszem-ale za to pysznym.Sprawdzą się idealnie na kolację,przystawkę lub przekąskę na imprezę-ja kupiłam duże pieczarki,ale spokojnie można nadziać mniejsze-polecam bo są naprawdę pyszne również na zimno..... Składniki: 4 duże pieczarki lub kilka mniejszych 15 dkg żółtego sera 10 dkg mozzarelli 15 dkg szyneczki wędzonej 1 cebulka czerwona łyżeczka bułki tartej

Swojskie jedzonko
SOS OGÓRKOWO-CZOSNKOWY 150

ogórkowo-czosnkowy na bazie jogurtu greckiego to znany grecki dip o nazwie tzatziki. Podawany jest jako dodatek do dań z grilla, mięs, warzyw czy grzanek - jest to najpopularniejsza przystawka w kuchni greckiej. Oryginalny sos tzatziki składa się z jogurtu greckiego, ogórków, czosnku oraz odrobiny oliwy, natomiast mój sos to taka trochę podróbka tego greckiego 😉 Stworzyłam własną wersję, która smakuje

Kuchnia MagdaLeny
zdrowe buraki - salatka do sloikow i jako przekaska 141

smaku   Wykonanie:   Buraki umyć ugotować al dente , ostudzić. Gdy są jeszcze ciepłe obrać ze skórki-łatwiej schodzi,i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach ,lub przystawka od maszynki do mielenia mięsa,maja taki zestaw do warzyw . Starte buraczki doprawić solą ,pieprzem, oraz miodem . Wszystko dokładnie wymieszać ,na sam koniec dodać odcedzony sok z ogórków ( słoik jest

w mojej kuchni
🍕 Restauracja Basico Zgoda – Warszawa 144

upalnych sierpniowych wieczorów postanowiłam sprawdzić czy pizza jest nadal tak pyszna, jak kilka lat temu czy może coś się zmieniło… Nie rozczarowałam się, wszystko było pyszne Zamówiliśmy na przystawkę antipasti, bowiem kocham włoskie przekąski. Deseczka wyglądała na niepozorną, jednak była niesamowicie syta oraz pyszna. Dwa rodzaje wędlin, kilka rodzajów sera, marynowana marchewka (to pyszne odkrycie!), marynowana cebula, świeże oliwki

Kuchnia Bazylii