Sałatka ” Rosyjska jesień „ Następna pozycja z cyklu sałatka " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max
Ogrodnik w podróżyHej! Pieczone warzywa są idealne do stworzenia pasty na chleb. Wykorzystuję je dość często, bo warzywa lubimy, a rożne ich konfiguracje szybko się nie nudzą. Teraz
Tylko pysznieDziś przedstawiam coś rozgrzewającego i łatwego w przygotowaniu na te chłodne dni. Pyszna zupa krem z brokułów z jabłkiem w stylu orientalnym, bo z zieloną pasta
karmelowyOstatnio zabrałam rodziców do Poznania, do restauracji "U Myśliwych" na przystawkę jedliśmy przepyszny barszcz Ukraiński. Tak mi ta zupa zasmakowała, że postanowiłam spróbować zrobić ją w domu. Poszperałam w internecie w poszukiwaniu jakiś ciekawych przepisów i zabrałam się do gotowania. Zupa wyszła naprawdę dobra, ale oczywiście do tej co jadłam w restauracji nie ma co się równać. Chyba będę
Delusional Trinegłówne składniki, na których opiera się kuchnia meksykańska. Mięso nadaje daniu sytości, a sos pomidorowy łączy wszystkie składniki w idealną całość. Burrito można podawać jako samodzielne danie lub jako przystawkę pokrojone na mniejsze części. Polecam! Burrito meksykańskie Składniki na 6 tortilli: 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 500g mięsa mielonego wieprzowego lub wołowego mała puszka kukurydzy mała puszka czerwonej
Smak mojej kuchnietykiecie to już naprawdę zgroza. Znajdziesz w składzie nawet mleko w proszku! Warto włożyć trochę trudu i samemu przygotować, przecież starcie chrzanu to żadna filozofia. Mamy do dyspozycji malaksery, przystawki do robotów z tarkami do warzyw, bo tarcie większej ilości ręcznie o d r a d z a m! To jest morze łez, a gryzie tak niesamowicie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Grzanki z oliwą czosnkową i parmezanem Grzanki z oliwą czosnkową i parmezanem mogą stanowić: *Szybkie, pyszne i pożywne śniadanie *Dodatek do zupy *Przystawkę do dania głównego Składniki do grzanek: - 4 kromki ulubionego chleba - garść startego parmezanu - garść pomidorków koktajlowych - pokrojony plasterek żółtego sera - oregano - garść rukoli Składniki do oliwy czosnkowej: - 250ml oleju rzepakowego Wielkopolskiego - 4 ząbki czosnku - szczypta chili Sposób
MintTasteKrewetki to doskonała przystawka dla wielbicieli owoców morza, smażone na maśle z czosnkiem i natką pietruszki smakują wybitnie, są prostym i szybkim w przygotowaniu niezwykle aromatycznym daniem. składniki na 2 porcje 250 g mrożonych krewetek królewskich lub tygrysich 2-3 łyżki masła klarowanego 3 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki sól przepis Obrane ząbki czosnku kroimy w cienkie plasterki
Smakowite Daniakilka gałązek natki pietruszki, pokrojoną marchewkę i seler. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Do wywaru dolać tyle wody żeby było 800 ml płynu. na górę naczynia miksującego włożyć przystawkę do varoma. Na pierwsze sitko rozłożyć małe ziemniaki, następnie drugą część varoma i położyć klopsiki. Przykryć przykrywkę. gotować, temperatura 100 C, obroty 2, czas 20 minut po 20 minutach gotowania
Kuchnia PokoleńŚmietaną 50g Herbata Zielona Sencha China 50g Herbata Czarna Słodkie Pomarańcze 50g Przyprawy :zdrowe , tanie , naturalne i bez chemii jestem na TAK . Idealne do dań, zup,past,sałatek, przystawek, ciast, deserów, kaw czy herbat . Do wyboru -do koloru. Czarnuszka 30g Goździki całe 30g Curry India 100g Lubczyk nać suszona 50g Czubryca
Gotowanie Patkisystemie QAFP to jedna z ulubionych wędlin w naszym domu, swój charakterystyczny smak zawdzięcza czarnemu pieprzowi i mieszance aromatycznych przypraw. Często dodaję ją do wykwintnych tart, obiadów, przystawek czy chociażby zwykłych kanapek. Jej smak cenią nawet najmłodsi domownicy, którzy bardzo często pomagają mi w przygotowaniach quiche (najczęściej podjadając kiełbasę ;)) Właśnie ze względu na nich sięgam po kiełbasy takie
Słodkie okruszkikalafior najpierw zblanszować a potem dopiero upiec ale ja wolę kalafiora jak jest chrupiący i nie rozpada się na talerzu. Wybór należy do Was. Polecam serdecznie na obiad, jako przystawkę, do obiadu jako jarzynkę czy na wczesną kolację, jest pyszny. Pieczony kalafior po indyjsku z migdałami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieTakie babeczki mogą być znakomitym dodatkiem do dań głównych lub przystawką samą w sobie. Smak jest obłędny, do szpiku przeniknięty grzybami - zupa borowikowa, suszone podgrzybki i świeże pieczarki. Środek babeczki wypełniony jest serem camembert z ziołami, co dodatkowo podkręca cały aromat. Myślę, że z każdym kęsem przeniesiecie się na skraj pachnącego jesiennego lasu, wypełnionego skarbami natury. 500 g fileta
VioletoweKucharzeniepieczenia. Skropić olejem, oprószyć solą i pieprzem. Między dynią rozłożyć gałązki ziół dynię piec około 20-55 minut. 10 minut przed końcem dołożyć na blaszkę pomidorki koktajlowe podawać jako przystawkę zaraz po upieczeniu. Dynię podałam na obiad z dorszem smażonym z ziołami
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Moja dzisiejsza propozycja to świetna przystawka, zakąska, ale znakomicie sprawdzi się także jako danie obiadowe. Grzyby i mięso to po prostu świetne połączenie. Precyzując, w tym przypadku grzyby połączyłam z podrobami i sprawdziło się to genialnie. Do tego serowy akcent i nutka wędzonego aromatu- polecam! Czytaj więcej
Pichceniomania