przepisy - 15596 przepisów (strona:469/1040)

Dlaczego uważam, że Duńczycy są szczęśliwym narodem. I muffiny z jeżynami i nie tylko 220

Nie śledzę zbyt uważnie facebooka, nie oglądam wiadomości. Mój C. nadrabia to wszystko za mnie, przy czym dzieli się co ciekawszymi smaczkami. Tym razem nie mógł

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Wspólne pieczenie i muffiny z gruszkami 270

Kiedy padło hasło ciasto z gruszkami, w głowie zakiełkowało mi od razu milion różnych pomysłów. Ciasto z całymi gruszkami, tym razem w wersji czekoladowej, babka karmelowa

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Bardzo prosty deser, czyli pieczony grejpfrut 510

Kiedy siedzę sama w domu, czytam albo oglądam serial, często mam ochotę na coś słodkiego. Albo słonego. Generalnie, na jakąś przekąskę, która umili mi czas i

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pizza z dynią i gruszką 205

Nadal w dyniowym klimacie, dzisiaj mam kolejną propozycję obiadową z udziałem tego jakże uniwersalnego warzywa. Chciałam spróbować czegoś nowego, a pizzy z dynią jeszcze mi się

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Krwawy tort na Halloween - dla dzieci i nie tylko 358

Miałam w tym roku mnóstwo ambitnych planów w związku z Halloween. Lubię ten dzień, podoba mi się idea radosnego podejścia do Święta Zmarłych. Wiem, że u

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Urodzinowe robótki i rozgrzewający krem z pieczonej marchewki 202

Listopad. Oj, pokazuje, co potrafi. Dmucha w twarze lodowatym, przeszywającym wiatrem, zacina zimnym deszczem, nie pozwala na spacery; zamiast tego człowiek przemyka z domu do autobusu

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto marchewkowe dla gości 196

Strasznie jestem ostatnio zajęta. Ciągle gdzieś biegam, jeszcze więcej dzwonię... Aż samej mi ciężko to wszystko ogarnąć. C. jest nieocenioną pomocą, kiedy mam ochotę rzucić telefonem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Umiem mówić po duńsku, czyli o tym, jak zdałam egzamin. I ciasto uświetniające to podniosłe wydarzenie 186

Nareszcie! Udało się!Moi drodzy, radość i energia mnie rozpierają, cieszę się jak nastolatka po zdaniu matury. A może nawet bardziej, bo maturę się jednak częściej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Chleb na maślance. Najprostszy 207

Pisałam już o tym, jak ostatnio polubiłam ciasta na maślance. Są niesamowicie wilgotne i mięciutkie, mają konsystencję po prostu idealną. Kupuję więc maślankę często, i piekę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Mglisty listopad i babeczki Rocher 158

Przysięgam Wam, że nie pamiętam, jak wygląda słońce. W Danii nastał sezon mgieł - Londyn niech się schowa! Od rana do wieczora, cały dzień powleczony jest mlecznobiałą

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Czekoladowe muffinki z bezą włoską 215

Weekend minął sama nie wiem kiedy. W sobotę byłam u koleżanki, i muszę powiedzieć, że to było bardzo specjalne doświadczenie. Głównie ze względu na dzieci, które

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Aksamitny krem dyniowy z cukinią i pistacjami z nutą rozmarynu 255

Jesień dynią stoi...Moja ulubiona Hokkaido stoi z całą rodzinką, w sumie 5 sztuk, więc będzie się działo. Na pierwszy ogień ekspresowa zupa z serkiem Almette

SzczyptaSmaQ
Ziołowy sernik z kąpieli wodnej, na migdałach, bez mąki i cukru 266

Słodki, pyszny, puszysty... bez mąki i cukru, prosty w wykonaniu. Z dodatkiem skórki z cytryny i ziół, które się sprawdzają równie dobrze co owoce. Polany sosem

SzczyptaSmaQ
Oktoberfest - przekąski z chrzanową chmurką 263

Piwo było obecne już w czasach Starożytnego Egiptu i Mezopotamii i nadal nie traci na popularności. W Monachium już od września organizowany jest Oktoberfest, czyli dożynki

SzczyptaSmaQ
Nalewka z dzikiej róży i pigwy z nutą wanilii 204

Różano-pigwowy smak trunku polubią nawet wybredni smakosze, a wyjątkowy aromat wypłynie z odkorkowanej karafki niczym dżinn z zaczarowanej lampy. Cierpki smak pigwy znakomicie wzbogaca niebiańską

SzczyptaSmaQ