niż jabłka, czy brzoskwinie. Gdy robimy szlafroczki z brzoskwiniami lub morelami nie dodajemy cynamonu, a zamiast cukru pudru możemy je udekorować białą pomadą . Smakują wyśmienicie ! Warto wypróbować ten przepis. Polecam
Przepisy i porady kulinarneciężkiej chorobie, czy operacji. Nalewkę przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Sok brzozowy możemy kupić np. na Allegro lub samemu upuścić z drzewa brzozy. Tutaj znajdziesz wiele innych przepisów na zdrowotne nalewki i likiery domowe Na Zdrowie
Przepisy i porady kulinarneczasu dla swojej rodziny czy bliskich i pokazać im że potrafimy zrobić coś innego niż wszyscy, że jesteśmy pomysłowi oraz mistrzami w swojej kuchni. ;-) Jeśli wypróbujesz ten przepis napisz czy Ci smakowały. Życzę Smacznego
Przepisy i porady kulinarneposiekane rzodkiewki. Wszystko dokładnie razem wymieszać , podawać na małych talerzykach do ziemniaków i mięsa. Smakuje wyśmienicie, zwłaszcza wiosną ze świeżo pokrojoną rzodkiewką ! Jest to sprawdzony przepis, często ją robię do obiadu. Polecam ! Smacznego
Przepisy i porady kulinarnepicia rozcieńczamy przegotowaną wodą. Cukru możemy dać trochę więcej lub mniej, według naszego gustu i potrzeb. Możemy też dodawać do domowych kisieli, ciast, deserów. Gorąco polecam ten przepis wszystkim, którzy mają w swoim ogródku lub działce posadzone ciemne winogrono i nie wiedzą co z nim zrobić. Sok z winogrona jest smaczny i bardzo zdrowy ! Rada : Pamiętajmy
Przepisy i porady kulinarnevvoe - Fotolia.comt. Nalewka ta łagodzi kolkę i wszelkie skurcze występujące w przewodzie pokarmowym. Pomaga neutralizować wiatry. Wzmacnia żołądek, obniża ciśnienie krwi i lekko uspokaja. Poniżej znajdziesz przepis : Życzę dużo zdrowia
Przepisy i porady kulinarnepowodu miodu więc posmarowałem ją naleśniki, co ledwo widać :) a czarną polałem :) , obsypujemy wiórkami kokosowymi i można jeść :)Jak zawsze czekam na wasze komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, z chęcią się dowiem czy Ci smakowało i jak się udało. Od przedwczoraj można też na blogu dodawać zdjęcia potraw inspirowanych przepisem, do czego zachęcam, oczywiście jeśli ktoś ma ochotę się(...)podzielić ze mną i innymi swoją wersją:) Pozdrawiam i smacznego.Adam Przepis bierze udział w akcji
Parowar Facetawydawnictw Jedność książkę "Ilustrowana szkoła gotowania - KUCHNIA WŁOSKA krok po kroku". Początkowo książka mnie nie rozpaliła nie jest to wydanie typu "Nigellissima", a jak tytuł wksazuje oprócz dużej liczby przepisów - szkoła gotowania. Wystarczyło się dokładniej przyjrzeć aby bloczek z karteczkami do odznaczania przepisów, które chcę wykorzystać - zniknął. Tak jak wspomniałam jest to szkoła gotowania, a więc i struktura książki będzie(...)słono) Mięso (białe, czerwone i dziczyzna) Ryby (mięczaki i skorupiaki) Warzywa (warzywa owocowe i strączkowe) Owoce (owoce cytrusowe, egzotyczne i sezonowe) Słodkości (kremy i dekoracje) Słowniczek Indeksy (produktów, potraw, przepisy) Każdy rozdział zaczyn się od opisu sprzętu, które nam się przyda i tak np. ciasta i przygotowanie wstępne to m.in.: forma do trójkątnych ravioli, foremki do ciasta, wałek do dziurkowania
Brzuszki Łakomczuszkiczasie idealne na grzanki. Udało mi się je bardzo dobrze wyrobić i wnętrze było wyjątkowo pulchne. Wręcz rozpływające się w ustach. CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy Aleksandrypostanowiłam powtórzyć konkurs. Nagroda będzie skromna, ale mam nadzieję, że ucieszy zwycięzcę. (Co nią będzie napiszę później.) Aby wziąć udział w konkursie należy stworzyć coś pysznego z jeżyn. Przepis dodać do akcji na durszlaku.I czekać... W ciągu tygodnia od zakończenia akcji podam zwycięzcę. Wygra ta osoba, której przepis najbardziej przypadnie mi do gustu. Proszę o dodawanie wpisów(...)banerem akcji. Kod należy skopiować i wstawić na swoją stronę. Wpis musi zawierać PRZEPIS, którego głównym składnikiem będą jeżyny. (Regulamin poniżej.) A dla przypomnienia mój przepis na:Jeżyny pod kruszonką: Na pięć porcji użyłam: 1 szklankę mąki; pół szklanki "domowego" musli (płatki owsiane, kukurydziane, rodzynki, migdały itp...); 100 g masła + 1 łyżka na owoce; 1/4 szklanki brązowego cukru + 2 łyżki
Miksturownik