składniki: 1500 ml rosołu 330 ml koncentratu barszczu czerwonego Jamar 2 łyżeczki majeranku sól, pieprz opcjonalnie: sok z cytryny 2 ząbki czosnku 2 goździki wykonanie: Do
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 9 płatów śledziowych w oleju (jasnych) 3 burki, ugotowane lub upieczone 3 ziemniaki, ugotowane 3 marchewki, ugotowane 3 jajka, ugotowane 1 cebula 6 łyżek majonezu
Domowy Smak JedzeniaPrzygotowanie zakwasu na barszcz jest bardzo proste. Wystarczy zrobić go tydzień przed Wigilią i będzie idealny. Jest wiele przepisów na domowy zakwas, można wzbogacić go o
KukuleczkiSkładniki: 40 dkg buraków 25 dkg włoszczyzny 1 i 3/4 l wody 1/4 l kwasu burakowego 1/8 l śmietany 3 dkg mąki sól cukier 1-2
Przepisy kulinarne babci AntoninyMarynowane śledzie z papryką i rozmarynem ze zdjęcia zrobiłam w zeszłym roku na Wigilię, ale nie było czasu aby wstawić przepis i zdjęcia na blogu. Tak
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięRolmopsy przygotowywałam pierwszy raz. Bardzo lubię śledzie, ale w takiej wersji jeszcze nigdy wcześniej nie jadłam, na dodatek bardzo szybko się je przygotowuje, a najsmaczniejsze są
KukuleczkiW Święta Bożego Narodzenia przygotowujemy tradycyjne potrawy, których nie może... Artykuł Bożonarodzeniowa Kutia pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEPierniczki to jeden z wielu świątecznych przysmaków, które warto przygotować wcześniej, chociaż nie daje to gwarancji, że nie zostaną zjedzone przed świętami :) Z podanych składników wyszło
KukuleczkiPierogi to coś co my Polacy bardzo lubimy. Tym razem zrobiłam z kaszą. Pycha Ciasto na pierogi znajdziecie tutaj – Pierogi z jagodami przepis od babuni
Kuchnia PokoleńDomową przyprawę piernikową robi się bardzo prosto i szybko. Składniki wystarczy zmielić w młynku lub w moździerzu. Zapach przypraw roznosi się po całym domu
KukuleczkiCzujecie już magie świąt? Piekąc te ciasteczka przeniosłam się do mojego rodzinnego domu- do kuchni w której zawsze tętni życiem, do późnych rozmów, wspólnego
KukuleczkiWłasnoręcznie zrobione pierogi to nie lada wyzwanie. Jednak jeśli się go podejmiecie, to gwarantujemy, że tę satysfakcję będzie można mierzyć w kilometrach! Artykuł DOMOWE PIEROGI I
COOKMAGAZINECzerwona kapusta jest przeze mnie uwielbiana, dlatego bardzo często ją przygotowuję. Idealnie pasuje do ryby, placków ziemniaczanych lub drobiowego mięsa. Składniki: mała główka czerwonej kapusty
KukuleczkiMała przymiarka do świąt Bożego Narodzenia. Sałatka świąteczna ze śledziami w buraczkach - idealna na Wigilię. A do tego kawałki sera feta, ziarna słonecznika i sos musztardowy
Kuchnia MagdaLenySkładniki: 3 szklanki mąki pszennej; 1/2 szklanki kwaśnej, gęstej śmietany 18%; 1/2 szklanki gorącej wody; 2 żółtka jaj; Szczypta soli. 1 szklanka = 250 ml Sposób
Gospodyni Miejska