Życzę Wam, Kochani, aby te święta wielkanocne wniosły do Waszych serc wiosenną radość i świeżość, pogodę ducha, spokój, ciepło i nadzieję
Kuchnia domowa Aniszczególnym dla nas czasie życzę Wam, aby nadchodzące Święta Wielkanocne napełniły Wasze serca radością i nadzieją, a chwile spędzone w gronie najbliższych dodawały otuchy i pozwalały przezwyciężyć wszystkie trudności. Wesołego Alleluja
Ciastka - domowe słodkościtrunku. Stąd moje achy i ochy. Pomysł na keto ajerkoniak przyszedł automatycznie wraz z pierwszymi planami na świąteczne pyszności. A wziął się stąd, że jednym z moich ulubionych niegdyś wielkanocnych wypieków były babeczki ajerkoniakowe. Od dawna już zarzucone ze względu na dużą ilość zabronionych składników. A jednak myśl, że można je zrobić przyczepiła się do mnie i nie chciała opuścić
Modern Cave GirlOstatnio nie wykonuje za dużo nowych przepisów, a robię swoje stałe sprawdzone na święta. Tym razem przygotowałam zestawienie typowych Wielkanocnych ciast, które śmiało polecam! :) MURZYNEK Z MAKIEM I BAKALIAMI Przepis znajdziecie TUTAJ JAGLANY MAKOWIEC Z POMARAŃCZĄ Przepis znajdziecie TUTAJ CIASTO CYTRYNOWE Przepis znajdziecie TUTAJ KEKS OWOCOWY Przepis znajdziecie TUTAJ BABKA TWAROGOWA Przepis znajdziecie TUTAJ JOGURTOWA BABKA KOKOSOWA
Zdrowie i pysznie na talerzuOstatnio nie wykonuje za dużo nowych przepisów, a robię swoje stałe sprawdzone na święta. Tym razem przygotowałam zestawienie typowych Wielkanocnych ciast, które śmiało polecam! :) MURZYNEK Z MAKIEM I BAKALIAMI Przepis znajdziecie TUTAJ JAGLANY MAKOWIEC Z POMARAŃCZĄ Przepis znajdziecie TUTAJ CIASTO CYTRYNOWE Przepis znajdziecie TUTAJ KEKS OWOCOWY Przepis znajdziecie TUTAJ BABKA TWAROGOWA Przepis znajdziecie TUTAJ JOGURTOWA BABKA KOKOSOWA
zdrowo i aktywnieFajna alternatywa na wykorzystanie zalegających białek i super zabawa dla dzieci. Gniazdka te są świetną dekoracją Wielkanocnego Stołu. Składniki: - 5 białek - 310 g cukru pudru - 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka soku pomarańczowego oraz - masło orzechowe - gorzka czekolada - kolorowe drażetki Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodając cukier. Gdy piana jest już sztywna dodajemy mąkę oraz sok pomarańczowy
Zainspirowana w kuchnirobię) 😂😂 Ehhh... Naprawdę doceniam obecne chwile, mimo tego, iż nie jest to na pewno łatwy czas dla nas wszystkich... Przeglądając swoje kulinarne zapiski w poszukiwaniu jakiegoś ciekawego Wielkanocnego przepisu, którym mogłabym się jeszcze na szybko z Wami podzielić przed Świętami, trafiłam na Babkę Majonezową... Zapewne wielu z Was ją kojarzy z dzieciństwa, ale może o niej zapomnieliście
Słodko-Słony Świat IlonyMazurek wielkanocny pokryty warstwą kremu na bazie mascarpone i pasty tahini. Udekorowany pestkami granatu i posiekanymi pistacjami. Przed samym podaniem polany płynnym miodem. Spód jest kruchutki, delikatny, ale wcale się nie kruszy. Możecie go upiec z wyprzedzeniem, przykryć ściereczką i do czasu użycia przechowywać na kuchennym blacie. Krem najlepiej wyłożyć dzień przed podaniem, udekorować granatem i wstawić do lodówki
cool and mintyroku na moim Wielkanocnym stole zagości babka czekoladowa, bo właśnie taką mój trzyletni syn Piotr uwielbia. Polecam ją, bo jest przepyszna. Lekko wilgotna i idealnie czekoladowa. Pisząc ten przepis starałam się tak dobrać składniki, aby babka nie była zbyt sucha. Dodatkowo skróciłam czas pieczenia z 50 minut do 40. Wszystko wyszło idealnie, a syn zdążył już po śniadaniu zjeść kawałek
Passions hobbies lifemiksera. Ciasto przekładamy do tortownicy o średni 22 cm i pieczemy przez 35 minut w temperaturze 170 st. C. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. KONIECZNIE sprawdź przepis na: Babka Wielkanocna Smacznego! Artykuł Ciasto czekoladowe pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Mazurek to polska tradycja na wielkanocnym stole. Dzisiejszy orzechowy dołączam do blogowej kolekcji mazurkowej, na pewno zadowoli wszystkich wielbicieli wypieków z orzechami. Idealnie kruchy spód wypełnia bezowa masa orzechowa zwieńczona polewą czekoladową z kawałeczkami orzechów
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!okazji świąt Wielkanocnych życzę każdemu radości, spokoju i zdrowia na święta. Niech ten trudny czas w jakim się znaleźliśmy da nam jeszcze więcej wiary i siły że to co lepsze jest jeszcze przed nami. Smacznego jajka :-) biszkopt: 6 jaj wielkość M 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 szklanka mąki tortowej 2/3 szklanki cukru krem: 200 g marcepanu 250 g serka
wesoła kuchnianaszym wielkanocnym stole co roku pojawia ł a si ę colomba , drożdżowa babka w kszta ł cie go ł ębia , jeden z popularnych w ł oskich wypiek ó w. W tym roku z powodu braku dro żdż y przygotowa ł am colomb ę bez wyrastania. Przepis zainspirowany jest tradycyjnym przepisem, nie zabrakło w nim aromatu migda
La grande e la piccola cuocaDomowy zajączek to fajny pomysł na świąteczną słodycz, która z pewnością będzie piękną dekoracją wielkanocnego stołu. Czekoladowy zajączek swoim smakiem i wyglądem zachwyci Waszych gości. Składniki: 500g mleka w proszku 60g kakao 350g cukru pudru 6 łyżek masła extra 150g ugotowanego ziemniaka 1 jajko 7ml aromatu pomarańczowego lub migdałowego posypka cukrowa biała, zielona i niebieska masło do wysmarowania formy Wykonanie
Szalona Kuchnia EwelinyŚwięta Wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami pragnę zatem Wam zaproponować pyszną i prostą sałatkę z mandarynkami i orzechami. Idealna sałatka na przyjęcia oraz święta! Przygotowałam ją dzięki uprzejmości firmy Helio. Składniki: Opakowanie mix sałat 2 sztuki małych mandarynek 100 g szynki parmeńskiej 4 łyżki mix ziaren Helio 2 łyżki orzechów 6 pomidorków koktajlowych żółtych czerwonych 1 kulka sera mozzarela
Podróż w kulinaria