My Blueberry Corner by "jagodzianka" W dawnych czasach mazurek był słodką nagrodą dla dobrych chrześcijan za 40 dniowy okres postu. Dzisiejszy mazurek to słodkie ciasto …
My Blueberry CornerNie ma chyba smaczniejszego dodatku do sałatek, past, dipów i jajek na twardo niż domowy majonez. Na sklepowych półkach mamy co prawda do wyboru pełną gamę
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataCiasto makowe drożdżowe lub makowiec w nowej odsłonie :) niby tak samo jak zawsze ale efekt znacznie ciekawszy. Pięknie się prezentuje na świątecznym stole wzbudzając zainteresowanie gości
SzczyptaSmaQWielkanocna gwiazda na stole. Żur. Czy na późne śniadanie, czy na obiad – mój żurek to zawsze bezkompromisowa wersja ‘na bogato’. Wielowymiarowy – mocno aromatyczny, perfekcyjnie kwaśny, gładki
Karo in the KitchenO tradycji postnych dań wielkanocnych można by było pisać wiele, bo ile jest regionów tyle ich odmian, ale chyba wszędzie ich symbolem są śledzie. Mimo,że
Bon appetit mon amieGdy byłam małą dziewczynką na Wielkanoc wymyśliłam, że sama zrobię mazurek kajmakowy (z domowym kajmakiem, który trzeba było robić 2 godziny). Po 10 min. ciągłego mieszania
Ana Mari's worldGdy byłam małą dziewczynką na Wielkanoc wymyśliłam, że sama zrobię mazurek kajmakowy (z domowym kajmakiem, który trzeba było robić 2 godziny). Po 10 min. ciągłego mieszania
Ana Mari's worldWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dziś mam dla was propozycję na warstwową sałatkę Wielkanocną, która świetnie zastąpi tradycyjną sałatkę jarzynową. Możecie przygotować ją w
Marta GotujeKrólik duszony w śmietanie jest jednym z najlepszych polskich dań. Soczysty, kruchy, rozpływa się w ustach. Jest bardzo delikatny. Królik to jedno z najzdrowszych mięs, a
Pociąg Do KuchniPrzygotowanie tej sałatki zajmuje dokładnie chwilę - jednakże warto przygotować ją trochę wcześniej i pozwolić jej trochę poleżeć w lodówce tak aby przeszła smakiem czosnku zawartego w
Taste TherapySałatka „Krytyków” Każda sałatka jest pyszna , a szczególnie , kiedy powoli nadciąga wiosna i ciężkie posiłki nie są już tym, czego nasz żołądek, od nas
Ogrodnik w podróżyMałe, śliczne i efektowne. Kilka prostych technik i nadziewane jajka przestają być nudne, ale stają się prawdziwymi klejnotami na stole. Lekko pikantne od sosu chili, podane
Karo in the KitchenDziś coś dla mięsożerców - boczek pieczony w majeranku. Wersja najprostsza jaka może być, a zarazem bardzo smaczna. Boczek po upieczeniu jest aromatyczny, z zewnątrz przypieczony, a
Kuchcik gotujeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dzisiaj chciałabym Wam przedstawić przepis na pyszny sernik z masłem orzechowym, kajmakiem i orzeszkami ziemnymi. Jest miękki, puszysty i
Marta GotujeWariacja na temat tradycyjnej paschy wielkanocnej :D Kruche ciasto (forma do tarty około 18-20 cm): 75 g zmielonych na mączkę pistacji (kilka pistacji pozostawiamy
Malinowo w kuchni