125 g.margaryny 2 jajka 1 szkl.mleka 3 łyżki kakao 40dag.mąki 250gr.cukru 1 łyżeczka sody oczyszczonej posiekane figi(wg.przepisu bakalie) 10dag.marcepanu 5 łyżek konfitury śliwkowej
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiZimowe wieczory sprzyjają temu, że chętniej sięgamy po grzane wina, piwa czy inne alkoholowe rozgrzewające napoje. Dlatego chciałam was zachęcić do przygotowania domowej sangrii ale w
Bernika - moj kulinarny pamietnikU mnie na świątecznym stole nie może zabraknąć pysznej, domowej karkówki! Składniki: karkówka 1,20 kg czarna herbata 4 saszetki łupiny z 4 białych cebul sól
Tradycyjna KuchniaBezglutenowe ciasto marchewkowe z orzechami pekan, rodzynkami i przyprawami korzennymi. Jeśli glutem Wam nie przeszkadza możecie do przygotowania użyć mąki pszennej. Możecie też zestaw przypraw zastąpić
SzczyptaSmaQBardzo dobry sposób na to aby Pana Karpia podać w innej odsłonie ,nie
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiŚwiętujcie pogodnie i zdrowo, z głęboką zadumą duchową, z weselem w sercu i na ustach z nadzieją w zmartwychwstaniu Chrystusa!
Gotuj Sam!Największym odkryciem z posypek Delecty są kulki zbożowe. Pięknie udekorowały moje choinki z piernikowego ciasta. Wyglądały jak kolorowe bąbeczki na moich choinkach. Ale to nie
Gotuj Sam!Jako obiecałam będzie jeszcze trochę o światecznych smakołykach - przepisy będą jak znalazł na przyszły rok. Upiekłam mój ulubiony ostatnio torcik w wersji piernikowej. Nie użyłam
Gotuj Sam!Wilgotny piernik przełożony jabłkami i żurawiną pięknie prezentuje się na świąteczny stole. Ozdobiony jest ciemną i białą czekoladą, bombkami z masy marcepanowej i kuleczkami. Choinka
Gotuj Sam!Dziś zaprezentuję Wam jeszcze jeden świąteczny wypiek, piernik o smaku czekolady i korzeni, wilgotny z śmietanowo- owocową masą. Pięknie prezentuje sie na światecznym stole. Świąteczny
Gotuj Sam!Jak już kiedyś pisałam w czas przedświąteczny moja kuchnia jest skromniejsza, bardziej dietetyczna po to, by lepiej smakowały dania świąteczne. Ponieważ Mamusia ma dietę, szczególnie
Gotuj Sam!Tradycyjny karp wigilijny przygotowany w niecodzienny sposób- na parze, z aromatem świątecznego cynamonu i imbiru. Składniki: 1 kg karpia 2 łyżki suchej herbaty 1 łyżka cukru
Tradycyjna KuchniaPierogi z farszem z kaszy i kapusty to nasze tradycyjne wigilijne danie. Pochodzi jeszcze z czasów, gdy mieszkaliśmy w Bieszczadach :) Składniki na ciasto: 650 g mąki
Tradycyjna KuchniaDziś zapraszam na danie jednogarnkowe , super się sprawdza jako obiad w gronie rodzinnym , smakuje runie dobrze , zapasz pieczonych śliwek , szczypta cynamonu , mniam , zapraszam
Mój Smak