Pyszny, aromatyczny bochenek dziś dla Was mam. Robi się chlebek szybko, szybko rośnie ale nie można się potem doczekać bo za wolno stygnie. Pachnie w całym
Moje Małe CzarowanieDzisiaj będą bułeczki z cynamonem. Kiedy się piekły w całym domu pięknie pachniało. 3 szkl mąki pszennej 0,5 szkl cukru 0,5 szkl mleka 100
Polska ZupaUff, najgorszy dzień, a nawet tydzień za mną. Czekałam na tę chwilę. Nawet nie wiecie jaką ulgę czuję w tym momencie. Siedzenie od 8 do 19
Be Fit Be Strongglukoza - 50 g woda letnia 70 ml żelatyna - 4 łyżeczki płaskie cukier puder - 800 g barwnik spożywczy Żelatynę zalać letnią wodą, wymieszać i pozostawić do napęcznienia
Camilla w kuchniZapiekanka w słodkiej formie zaspokoi ochotę na słodycze. Z orkiszowym makaronem, twarogiem, mango i gruszką tworzy spójną smaczną całość. 100 g makaronu orkiszowego Szczypta soli 100
VioletoweKucharzenieGdy nie mam czasu na długie wypieki lub nachodzą mnie niespodziewani goście wyjmuję ze spiżarni paczkę korpusów do babeczek i napełniam je kremem, do tego trochę
Mania WypiekaniaJakiś czas temu mi się poszczęściło i otrzymałam do testowania syrop VITAFIBER który występuje w składzie batoników Quest. VitaFiber™ to naturalnie słodki błonnik o
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćPorzeczki niestety już mrożone ale jakże pyszne, aromatyczne i dzięki nim powstała pyszna baba. Baba na maślance jest puszysta, wilgotna i bardzo szybko znika. Polecam tak
Moje Małe CzarowanieUdało mi się kupić śmietanę cukierniczą. Byłam ciekawa jej smaku i konsystencji. Postanowiłam użyć jej własnie do wuzetki. Śmietana jest już słodka i fajnie się ubija
Ewa w kuchniOstatnio piekę wszystko w wersji mini . Cóż poradzić ,mąż na diecie ,ale coś małego do kawy zawsze się przyda .To małe serniko makowce na spodzie ciasteczkowym
Ladylaura.Musiałam zrobić ten wafelek, bo strasznie byłam ciekawa jak wypadnie taka domowa wersja w porównaniu z pierwowzorem. No i nie żałuję absolutnie:) Według mnie smak
Maślane ciasteczkoDostałam od mojego taty sporo białych buraków ćwikłowych. Zastanawiałam się co z nich zrobić i na pierwszy rzut poszły do babki. Nie wiem czy pamiętacie ale
Ewa w kuchniSernik zawsze zwiastuje pyszną ucztę. Nie ważne czy jest w wersji klasycznej na kruchym spodzie z puszystą i wilgotną masą serową, czy nowoczesnej wariacji w stylu
Smakowity Blog Kulinarny