przepisy na ciasta - 14000 przepisów (strona:671/934)

My w KUKBUKu!!! 258

Poniżej pokażemy co do chwili obecnej udało nam się razem stworzyć :  KUKBUK nr 12 - daktyle i orzechy Kukbuk nr 12 - nasze minimalnie i maksymalnie - zaserowaliśmy szejk daktylowy i ciasto daktylowe z kremem z praliną orzechową i kajmakiem. KUKBUK nr 13 - topinambur Zaraz potem był następny numer Kukbuka - nr 13 - to w nim czarowaliśmy z topinamburem w colesławie

Plate of Joy
Placek ziemniaczany na wędzonej słoninie z czerwonym pesto i ziołami 196

ziemniaków - mąka - 2 jajka - wędzona słonina lub boczek - czerwone pesto - zioła: majeranek, kurkuma, pietruszka, pieprz, sól - papier do pieczenia Ucieramy ziemniaki, dodajemy 2 jajka, mieszając dodajemy tyle mąki aby ciasto miało gęstą konsystencje. Dosypujemy przyprawy. Blaszkę wykładamy papierem. Pokrojoną w cienkie paseczki słoninę układamy na formie. Słoninę smarujemy czerwonym pesto i wylewamy masę ziemniaczaną. Górę posypujemy majerankiem lub ziołami prowansalskimi

upichcona
Pączki poznańskie, zwane też hiszpańskimi 132

Blueberry Corner by "jagodzianka" Te pączki są alternatywą dla wszystkich, którzy się boją lub nie lubią pracować z ciastem drożdżowym. Są bardzo smaczne i … Przeczytaj cały artykuł Post Pączki poznańskie , zwane też hiszpańskimi pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Lukier z nutką pomarańczy 140

Blueberry Corner by "jagodzianka" Lukier jest przyjemnym składnikiem wielu deserów. Jego słodko-kwaśny smak sprawia, że przyozdobione nim ciastka i ciasta smakują jeszcze lepiej. Składniki: … Przeczytaj cały artykuł Post Lukier z nutką pomarańczy pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Najlepsza surówka do chińszczyzny 187

Blueberry Corner by "jagodzianka" Surówka jak w chińskiej knajpie. Pasuje do sajgonek i kurczaka w kokosowym cieście oraz do innych mięsnych, chińskich dań. Łatwa … Przeczytaj cały artykuł Post Najlepsza surówka do chińszczyzny pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Wiśnia nadwiślanka bez cukru, w słoikach 150

przeznaczone do spożycia przez ludzi (płody ziemi, produkty pochodzące z hodowli, rybołówstwa oraz produkty pierwszego przetworzenia, będące w związku z tymi produktami) lub środki spożywcze (m. in. piwo, chleb, ciasto, ciastka, wyroby cukiernicze, inne wyroby piekarnicze, makarony, korek i bawełna). Do tej pory oznaczeniem ChNP wyróżniono w Polsce 9 produktów. bryndza podhalańska, fasola Piękny Jaś z Doliny Dunajca, fasola wrzawska

królestwo garów
Kandyzowane fiołki 161

rocza wiosenna dekoracja do ciast i deserów. Nic tak nie cieszy jak dekoracje własnoręcznie przygotowana, co prawda fiołki wymagają trochę pracy, ale możecie zaprosić do pomocy dzieci i innych członków rodziny, i zrobić z tego świetną zabawę.  Naprawdę warto :) Kilka uroczych kwiatuszków może zamienić zwykły deser w bardzo eleganckie danie.  Składniki: Kwiaty dzikich fiołków, 1 białko jajka kurzego

SzczyptaSmaQ
Kurczak z selerem w tempurze i surówką marchewkową 225

ruchy widelcem. To ważne, by w masie zostały grudki mąki, bo dają dodatkową chrupkość tempurze. Z mąki ryżowej otrzymuje się jasną i bardzo chrupką tempurę. Seler obtaczać w cieście i smażyć po obu stronach na rozgrzanym oleju na jasny kolor. Wykładać na ręcznik papierowy do odsączenia tłuszczu. I zaraz potem podawać. Seler w tempurze można podawać jako przystawkę

Weekendy w domu i ogrodzie
Kotlet (burger) z soczewicy i fasoli z surówką z marchwi 171

bułki zmielić na pulpę np. blenderem lub w malakserze. 3. Doprawić do smaku solą i czubrycą. 4. Na patelni rozgrzać tłuszcz. 5. Mokrymi rękoma formować płaskie kotlety - wziąć garść ciasta, uformować w dysk, a następnie kilka razy (ok. 8) przerzucać zdecydowanymi ruchami  kotlety z dłoni na dłoń (na płasko). Kotlety ładnie się rozpłaszczą i będą na tyle zbite

Weekendy w domu i ogrodzie
Babka ajerkoniakowa 197

drugim naczyniu wymieszać składniki mokre, czyli olej, jaja i ajerkoniak. Do mokrych składników dodać składniki suche - dokładnie zmiksować. Formę do babki natłuścić i wysypać bułką tartą. Przelać do formy ciasto. Babkę piec w 170 stopniach C przez 45-50 minut. Upieczoną babkę odstawić na kilka minut. Lekko ostygniętą wyjąć ostrożnie z formy. przed podaniem posypać cukrem pudrem

kolorowotorcikowo
współpraca - Rossi.pl 146

garnki Fissler, garnki żeliwne, garnki ceramiczne. Koniecznie zajrzycie na Ich stronę www.rossi.pl . Do przetestowania dostałam 5 produktów: - matę-stolnica z podziałką hiszpańskiej marki Lekule seria Classic ( klik ) - wałek do ciasta angielskiej marki Joseph Joselp ( klik ) - szpatułkę silikonowa hiszpańskiej marki Lekule seria Tools ( klik ) - formę prostokątną - keksówkę hiszpańskiej marki Lekule seria Dark Crystal Duo ( klik ) - naczynie żaroodporne hiszpańskiej firmy Lekule seria

CookYourself
Omlet cesarski, Kaiserschmarrn 146

utrzeć mąkę z żółtkami, mlekiem i cukrem. Delikatnie dodać ubite białka. Pod koniec mieszania, dodać posiekaną żurawinę. Na patelnię rozpuścić 1 łyżkę masła. Dodać połowę masy na omlet. Gdy ciasto nabierze brązowego koloru na brzegach, przewracamy. Nie przejmujcie się jak omlet, podczas przewracania Wam się połamie :) Tak ma być. Większe kawałki poszarpać na mniejsze. Pod koniec smażenia obsypać cukrem pudrem

CookYourself
Biała pavlova z truskawkami i borówką amerykańską 150

pavlova była moim prezentem dla mojej Mamy w jej dniu. Widziałam, że bardzo smakowała i z czego bardzo się cieszę, bo co jak co, ale znikające w ekspresowym tempie ciasto, cieszy mnie najbardziej :) Jeśli nie robiłaś/eś jeszcze pavlovej, to nie ma się czego bać. A warto, szczególnie teraz kiedy owoców mamy pod dostatkiem :) 'biała pavlova z truskawkami

CookYourself
Sernik + ciasteczka Oreo = sernikowa kostka oreo'wa 163

minut (do tzw."suchego patyczka"). Po 35-40 minutach, można sprawdzić czy sernik się upiekł. Gdyby za szybko przybierał kolorów z góry - przykryć folią aluminiową/papierem do pieczenia.  Ciasto wystudzić porządnie przed krojeniem. Smacznego

CookYourself
Oponki z białym serem, na sodzie oczyszczonej 181

łyżka cukru - cukier puder do oprószenia - 1 l oleju Ser przekręcić przez maszynkę lub delikatnie zmiksować w malakserze. Dodać mąkę, miękkie masło, jajko + żółtko, sodę, ocet/wódkę i ugnieść ciasto (w razie potrzeby podsypywać mąką). Rozwałkować na placek o grubości 0,5 cm. Szklanką wycinać koła, a kieliszkiem - środek oponki. Olej porządnie rozgrzać i zmniejszyć temperaturę. Wrzucać

CookYourself

Proponowane wyszukiwania