przepisy na ciasta - 14000 przepisów (strona:658/934)

Chlebek bananowy 192

bananów dodajemy olej, wodę, jajka, wanilię i mieszamy. 5. Do mokrych składników dodajemy suche składniki i suszone owoce i dokładnie mieszamy. 6. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto. 7. Pieczemy 40-45 minut. Studzimy na kratce. Mmm Pycha! Kliknij lubię

NA MOIM TALERZU
Rafaello na krakersach 737

Blaszkę wyłożyć folią spożywczą. Krem podzielić na trzy części. Na dno formy wyłożyć krakersy, przykryć je krem w ten sposób powstaną 3 warstwy. Ostatnią warstwę posypujemy wiórkami   kokosowymi, ciasto przykryć folią spożywczą. W stawiamy do lodówki na co najmniej 3 godziny, a najlepiej na całą noc. SMACZNEGO :) Blaszka 21x32

magiczna kuchnia Kasi
Placuszki z cukinii z wędzonym serem, Vegus 237

Placuszki przygotujesz wg tego przepisu . Dodaj do ciasta jeszcze ok. 50-100 g startego wędzonego żółtego sera. Jedzone z sałatą i sosem czosnkowym (jogurt naturalny + czosnek + zioła + sól + pieprz). Niestety po ostatniej wizycie w Vegusie , trochę się rozczarowałam. Nie chodzi o jedzenie (bo to jest bardzo smaczne), ale o obsługę. Wiem, że kelnerki pracują tu jak mrówki, więc chyba trafiliśmy

Qlinarnie i Qlinarnie
Kotlety z wątróbki w orzechowej panierce 233

dwóch stron. Podaję z ziemniakami i surówką. Do przygotowania panierki do kotlecików wykorzystałam mielone orzechy laskowe, które otrzymałam do testowania od sklepu SKWORCU . Orzechy te to doskonały dodatek do ciast, deserów oraz potraw mięsnych. Serdecznie zapraszam do sklepu SKWORCU , gdzie znajdziecie wiele wspaniałych produktów, niezbędnych w każdej kuchni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Muffinki kawowe z owocami i czekolada czyli Slodki Czwartek odc.86 223

zawartość obu naczyń. Nie za mocno, wystarczy widelcem by składniki się połączyły. Dorzucamy jagody i czekoladę i mieszamy. Blaszkę wykładamy papilotkami. Do każdego wyłożonego otworka nakładamy po 2/3 wysokości ciasta i wciskamy po malinie. Piekarnik nagrzewamy do 180 st.C. Muffinki pieczemy, w nagrzanym piecu, ok 30 minut. Studzimy na kratce

Dzieje kuchennej Wiewióry
Różowy pudding. 195

Malinowy pudding z kaszy manny  nadziany bananową ricottą  Na szybko,  robiony gdzieś pomiędzy ciastem na naleśniki, a gnieceniem twarogu, tańcząc jednocześnie chociaż dawno już spać powinnam, a potem jeszcze lepiej przegadać kolejną godzinę niż spać, bo tak fajnie się  przecież rozmawia

More food, love and dreams
Pasta z jarmużu w naleśnikach 191

sera żółtego - 150 g szynki - 2 łyżki śmietany - 2 łyżki majonezu - pęczek szczypiorku - kilka liści z czosnku niedźwiedziego - sól - pieprz Sposób przygotowania 1. Z mleka jajek i mąki ubić ciasto naleśnikowe dodać olej zostawić na 20 minut  jeśli zrobi się za gęste dolać troszkę mleka i wymieszać 2. Liście jarmużu zalać wodą zagotować wymieszać aby wszystkie się sparzyły

W królestwie smaków Beaty
Rolada bezowa z truskawkami 223

Świetny pomysł na wykorzystanie zalegających białek w zamrażalniku lub tych, które właśnie zostały nam po zrobieniu kruchego ciasta :) Polecam !  źródło : piegusek1976 Beza : 4 białka 230 g drobnego cukru lub cukru pudru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu odrobina soli Nadzienie : 300 g śmietany kremówki 30 lub 36% 180 g serka mascarpone opcjonalnie łyżka żelatyny maliny, truskawki lub inne

charlotte gotuje
Nalewka wiśniowa 227

litra. W każdym z nich umieszczam 0,5 kg wiśni i 0,25 kg cukru, szklankę spirytusu. Po 2 miesiącach wiśnie odsączamy. Można je przeznaczyć jako dodatek do ciast i deserów. Trzymamy je wówczas w lodówce. Nalewkę filtrujemy przez gazę, przelewamy do butelek i odstawiamy na kolejne 3 miesiące. Ćwiczymy silną wolę. Ciągle ćwiczymy. Ciągle... Można skosztować :) Nalewka z biegiem

Smak mojego domu
Zimna miska według Duńczyka 221

sobie równiutko i tylko czekają, aż po któryś sięgnę. Nie oparłam się, dodatkowo zachęcana przez C., któremu udzieliła się nagła i nieodparta ochota na te czerwone kuleczki. Będzie więc ciasto czekoladowe z porzeczkowym kremem - już niedługo Wam je pokażę. Tymczasem jednak wróćmy do rabarbaru - mojego kwaśnego, ulubionego. Mam ogromną słabość do tych zielono-różowych łodyg, więc sięgam

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Koktajl z czarnej porzeczki 238

duże ilości witamin z grupy B, sole mineralne, żelazo i karoten. Oczywiście czarna porzeczka najlepiej smakuje na surowo, ale możemy też  z niej przygotować przetwory, albo użyć do ciasta, na przykład do sernika na zimno . Dziś natomiast zapraszam na najzwyklejszy koktajl z czarnej porzeczki, przygotowany na mleku. Pyszny, lekko kwaskowy o przepięknym kolorze.   Koktajl z czarnej porzeczki Czas

Kulinarne przygody Gatity
Tort samochodzik z białą czekoladą i likierem cytrynowym 247

cukru pudru 2 łyżki ciemnego kakao Białka ubić na sztywną pianę, dodawać cukier po łyżce i ubijać. Po jednym dodać żółtka i zmiksować. Mąki przesiać i delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do formy (papierem wykładamy samo dno) o średnicy 22 cm (moja ma 18 cm). Wyrównać. Piec 40-50 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć wystudzić.  Biszkopt wyjąć

Chocolate Muffin Blog
Rólgrólmeflól, czyli zapach mojego duńskiego domu, z duńskim deserem w tle 215

Nasz dom pachnie jedzeniem. Jak mocno bym nie wietrzyła, jak starannie bym nie sprzątała - jedzenie zawsze znajdzie drogę, żeby wysunąć się na pierwszy plan. Obiady, które gotuje C. i ciasta, które piekę ja - to nasze hobby, nasza pasja, którą można poczuć już od progu, a czasem nawet zanim się go przestąpi. I choć nasza mikro kuchnia doprowadza mnie do szaleństwa

Pożeraczka, czyli raz adobrze
65. Orkiszowe placki na maślance z truskawkami 381

truskawek miksujemy lub mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Odkładamy na 10-15 minut. W tym czasie truskawki myjemy pod bieżącą wodą, szypułkujemy i kroimy w poprzek na plastry. Nakładamy ciasto na rozgrzaną patelnię za pomocą łyżki, pamiętając, o zasadzie 1 łyżka = 1 placuszek . Od razu na każdy placek kładziemy po parę plastrów truskawek. Gdy zobaczymy, że spód placuszków już się

Be Fit Be Strong
"Kilka" słów o czereśni. 303

słoika! I to w jak największych ilościach gdyż z twardszych odmian czereśni możemy przygotowywać soki, kompoty, konfitury, dżemy, wino, nalewki a także likiery. Oczywiście świetnie sprawdzają się również w ciastach czy jako suszone owoce. Szczególnie, że przetworzone nadal zachowują swoje właściwości. Jednak jeżeli chcecie je zamrozić, usuńcie najpierw pestki. Z czereśni można również przygotować maseczki (przeciw sińcom pod oczami (ugotowane

Słodkie Przyjemności

Proponowane wyszukiwania