Składniki: 2 tortille 1 pierś z kurczaka 1 mała puszka kukurydzy lub mieszanka (kukurydza, fasola) 100g sera żółtego 1 łyżka masła (ja użyłam klarowanego) 1 łyżeczka
My Culinary ArtIdealna przekąska do pochrupania podczas meczu zamiast chipsów. Specjalnie nie podaję ilości, ponieważ to od was zależy ilość przygotowanych krewetek :) Podam jedynie proporcje, które trzeba
My Culinary ArtSkładniki (na 12 babeczek): 1/2 kostki margaryny do pieczenia (125g) 2 jajka 1/2 szklanki mleka 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1 1/2 łyżeczki proszku do
My Culinary ArtSkładniki (na 3 porcje): 200g mięsa wołowego mielonego 2 pomidory 8 pomidorków koktajlowych 2 łyżeczki koncentratu (opcjonalnie) 2 dymki (biała część) 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki
My Culinary ArtSkładniki dla 1 osoby (forever alone): 3 młode ziemniaczki 1 marchewka 1 szalotka 1 dymka szczypior suszona pietruszka sól, pieprz szklanka maślanki (może też być kefir
My Culinary ArtSkładniki (dla dwóch osób): 400ml maślanki 100g świeżych malin 3 łyżki cukru Wszystko razem miksujemy i gotowe :) Dla urozmaicenia smaku, można dodać liście mięty.
My Culinary ArtSkładniki (na 4 tosty): 4 kromki pieczywa tostowego 4 plastry sera tostowego 1 jajko 3 łyżki mleka 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich sól, pieprz 1 łyżka masła
My Culinary ArtSkładniki: 3 duże tortille 1/2 puszki kukurydzy (odsączona) 1 papryczka chilli 150 g sera żółtego, startego 1 dymka (biała część) 10 zielonych oliwek świeża kolendra 1
My Culinary ArtSkładniki (na dwie porcje): 3 jajka 2 duże pieczarki, drobno posiekane 1 mała cebula, drobno posiekana 1 ząbek czosnku, plasterki 1/2 papryki czerwonej, kostka garść świeżej
My Culinary ArtSkładniki (na 2 paczuszki): 1 op. ciasta francuskiego 1 pierś z kurczaka 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżki płynnego miodu 5-6 ząbków marynowanego czosnku
My Culinary ArtSkładniki (10 paczuszek): 1 op. ciasta francuskiego 1 słoiczek Nutelli 230g (najmniejszy) 1 żółtko 1. Ciasto francuskie kroimy na 10 równych prostokątów. Na każdy z nich
My Culinary ArtDziś naszła mnie ochota na chłopskie jadło :) Niestety w ciągu dnia było stanowczo za gorąco na takie danie, więc przygotowałam je na kolacje. Kiełbaski smakują podobnie
My Culinary ArtNadeszła pora kolacji i pojawił się problem, co by tu zjeść... Nie miałam ochoty na klasyczne kanapki, jogurty raczej jadam na śniadanie. Coś smażonego to tak
My Culinary ArtPyszna pasta jajeczna - jedno z moich ulubionych śniadań :) Wychodzi jej całkiem sporo, tak na dwa śniadania dla dwóch osób. Pasta najlepiej smakuje na następny dzień, jak
My Culinary Art