Kurczak w aksamitnym sosie ze szparagami i boczkiem 221Sezon na szparagi nadal trwa. Kolejną naszą propozycją na danie z udziałem tego fantastycznego warzywa jest kurczak w aksamitnym sosie z białymi szparagami i boczkiem oraz
Kolizje Smaków
Pyry z gzikiem 227Danie, które nieodzownie wiąże się z wiosną, a przy okazji z Poznaniem? Do jego przygotowania potrzebne będą młode ziemniaczki, twarożek i świeży pachnący szczypiorek? Wiecie
Kolizje Smaków
Grzanki 217W tygodniu zazwyczaj nie ma czasu na przygotowywanie czegoś ekstra na pierwszy posiłek w ciągu dnia. Każdy się śpieszy, gdzieś pędzi... Jednakże w sobotę lub
Kolizje Smaków
Zupa krem z pieczarek 199Kontynuując nasze zamiłowanie do kremowych zup, dzisiaj nadeszła pora na kolejną propozycję, a mianowicie zupe krem z pieczarek. Wspaniała delikatna zupa, o aksamitnym smaku doskonała zarówno
Kolizje Smaków
Cytrynowe hamburgery 245Dzisiaj chciałyśmy Wam zaproponować bardzo nietypowe hamburgery. Kotlety szykujemy mieszając mięso wraz z tymiankiem, twarożkiem i... startą skórką z cytryny. Składniki te nadają bardzo ciekawy, unikatowy
Kolizje Smaków
Dla dzieci - Statki na śniadanie 220W dniu święta naszych pociech na śniadanie warto im podać coś wyjątkowego. Naszą propozycją są statki wykonane z jajek wraz z żaglami z sera lub wędliny
Kolizje Smaków
Szparagi w cieście francuskim 207Szybka przekąska ze szparagami w roli głównej? Nic prostszego. Wystarczy szparagi i opakowanie gotowego ciasta francuskiego. Jeśli mamy w lodówce to możemy dorzucić trochę sera i
Kolizje Smaków
Piadina 227Podczas moich wakacji we Włoszech, przez zupełny przypadek miałam okazję skosztować Piadinę. Jest to placek przygotowany z mąki i smalcu z rozmaitym nadzieniem. Farsz może
Kolizje Smaków
Tort tęczowy 206Kilka dni temu staneło przed nami trudne zadanie. Mianowicie miałyśmy przygotować tort dla przedszkolaków na festyn rodzinny. A jak wiadomo, dzieci są największymi smakoszami i krytykami
Kolizje Smaków
Jajecznica według Julii Child 192„Jajecznica powinna mieć formę miękkich grudek – im delikatniej i wolniej będziemy ją smażyć, tym będzie pyszniejsza i bardziej miękka” – tak przygotowanie jajecznicy opisuje Julia Child w
Kolizje Smaków
Zapiekanka ze szparagami 315Zostają Wam czasami resztki z obiadu i nie wiecie co z nimi zrobić? Za mało na obiad na następny dzień. Za dużo by wyrzucić. Czasami też
Kolizje Smaków
Cieniutkie francuskie naleśniki według Julii Child 304Naszą dzisiejszą propozycją są fantastyczne cieniutkie naleśniki z kuchni francuskiej znakomitej Julii Child. Fantastyczne dlatego, że z odpowiednim farszem mogą stać się eleganckim daniem obiadowym, wykwitnym
Kolizje Smaków
Koktajl truskawkowy 215Trochę orzeźwienia w te ciepłe dni? Nic prostszego! Wystarczy trochę chłodnego jogurtu, brązowego cukru i... truskawek :) Wszystko miksujemy razem i mamy przepyszny koktajl truskawkowy! Czas
Kolizje Smaków
Tęczowy sernik na zimno 215W tak upalne dni jak dzisiaj, gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego, myślimy raczej o czymś chłodnym... Nasza propozycja to tęczowy sernik na zimno. Bardzo
Kolizje Smaków
Rolada truskawkowa 221Pyszna, lekka rolada z delikatnym musem truskawkowym, a że na truskawki akurat jest sezon... nic tylko robić i zajadać! Czas przygotowania: ok 40 min + chłodzenie Ilość
Kolizje Smaków