Pogoda dzisiaj nie dopisuje ale w sumie nie przejmuje się gdyż trochę deszczu po takiej suszy się przyda. Wczoraj było tak ciepło że czuć było w
ciastkarnia na kruchym spodzieJeżeli coś złości mnie w mieszkaniu w Norwegii to brak światła. Oczywiście nie myślcie sobie, że tutaj biegają białe niedźwiedzie, jest zimno i dzień trwa
ciastkarnia na kruchym spodzieNa zewnątrz upał jak nie wiem więc wszystkie metody ochłodzenia wskazane. Dzisiaj postanowiłam wykorzystać ostatnie zapasy truskawek i borówek i zrobić tarteletki. O ile z borówkami
ciastkarnia na kruchym spodzieW dalszym ciągu słonko przygrzewa w najlepsze więc korzystam z uroków lata. Trzeba naładować energię by przeżyć ciemną jesień i zimę. W mojej kuchni w
ciastkarnia na kruchym spodzieTo już chyba ostatni wypiek z serii borówkowych gdyż łasuch za bardzo zaczyna się buntować przed używaniem borówek. Chyba będzie trzeba spasować z tymi wypiekami i
ciastkarnia na kruchym spodziePowroty do domu bywają ciężki. Wyjeżdżać się nie chce bo to pakowanie, przekładanie rzeczy itp. ale jak się człowiek na miejscu rozleniwi to batami go nie
ciastkarnia na kruchym spodzieSezon wakacyjny można dzisiaj uznać już za zakończony i pora wracać do swoich codziennych obowiązków. Pogoda jak na ostatni dzień wakacji jest świetna, słonko świeci, jest
ciastkarnia na kruchym spodzieBardzo lubię sery z mleka owczego bądź mieszanego. To, że się teraz mleko owcze miesza z krowim jest normalne. Po prostu tego pierwszego jest zbyt mało
Smaczna PyzaWidziałam jej twarz, szarą, wręcz przeźroczystą, bez emocji. Zapadnięte policzki, wysunięty podbródek i oczy, patrzące na mnie z nadzieją. Chude ciało, wątłe i tak bezbronne, a
W kuchni Karmel-itkiChrupiące na zewnątrz mięciutkie w środku, najlepiej smakują z kwaśną śmietaną. 400 g obranej bez pestek dyni 2 jajka szklanka mąki 5 łyżek śmietany 18% sól
RAROSSASkładniki: 1/2 szklanki osączonej konserwowej kukurydzy 1/4 małego kalafiora, ugotowanego al dente 1/4 pęczka natki z pietruszki sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Do miski dodajemy kukurydzę
Moja smaczna kuchniaUtrafienie z ilością farszu do gołąbków lub wszelkiego rodzaju faszerowanych warzyw graniczy czasem z cudem. Dawno już przestałam się tym martwić - po prostu z farszu którego
Buniabaje w kuchniEkstremalnie czekoladowe babeczki dla wszystkich czekoholików. Dodatek kremu kokosowego idealnie komponuje się z czekoladą. Babeczki na pewno przypadną do gustu miłośnikom batoników Bounty. Mocno
Mania GotowaniaPyszne i proste ciasto z owocami. Zawsze się udaje i szybko się je robi, nawet ten kto nie umie piec napewno sobie poradzi. Do ciasta można
Monia miesza i gotujeKolejną surówkę Wam dzisiaj proponuję. Tak samo łatwa do zrobienia jak i surówka z koperkiem klik. W zasadzie zrobiona z produktów które są dostępne u nas
Ala piecze i gotuje