Kolejny bochenek domowego chleba upieczony a nawet już zjedzony . To nic, że podczas pieczenia żył własnym życiem i popękał sobie niekoniecznie tam gdzie chciałam. I tak
Smaczna PyzaBył pyszny , świeżo upieczony chleb więc do chleba też coś dobrego musiało być. Co prawda taki świeżutki najlepiej smakuje z samym masłem, ale zrobiłam też coś
Smaczna PyzaNa bardzo miłym spotkaniu wczoraj byłam. Firma Pudliszki zorganizowała warsztaty kulinarne a w roli bohatera spotkania wystąpił koncentrat pomidorowy. Miało być więc pomidorowo i oczywiście smacznie
Smaczna PyzaSzyszkówka świerkowa Strobilurus esculentus to grzyb, który pojawia się bardzo wczesną wiosną . Jest niepozorny i nie przedstawia dużej wartości kulinarnej, ale po zimie wreszcie można wyruszyć
Smaczna PyzaŻeberka - u nas wszyscy je lubią. Zapieczone w pysznej marynacie, podane z kaszą ugotowaną na sypko i warzywną surówką to smakowity obiad. Ja użyłam ketchupu śliwkowego
Smaczna PyzaSmardze - czekam na nie cały rok. Pojawiają się wczesną wiosną i dla mnie właśnie wraz z nimi zaczyna się sezon grzybowy. Wiem, że są u nas
Smaczna PyzaWielkanoc coraz bliżej więc częściej będą pojawiać się pomysły na świąteczne i wiosenne dania. Dzisiaj bułeczki jakie możecie podać na wielkanocne śniadanie albo zabrać ze sobą
Smaczna PyzaTo był piękny i bardzo miły, wiosenny dzień. Leniwa sobota więc można było sobie dłużej pospać. Ale nie za długo bo w samo południe umówiłam się
Smaczna PyzaFruktajl - owocowa przekąska to nowość w ofercie marki Tymbark. To koktajle z owoców i soków owocowych w czterech pysznych smakach. Poręczne butelki poj. 0,25 l
Smaczna PyzaFiołki w cukrze czyli fiołki krystalizowane i jak niektórzy mylnie je nazywają - fiołki kandyzowane. Ale jak je zwał tak zwał, ważne że chorowałam na nie od
Smaczna PyzaTen chleb nazywa się tygrysi chociaż wzór bardziej przypomina cętki lamparta albo żyrafy. Kiedy go upiekłam Żarłoczek powiedział, że ładne żółwie mi wyszły :D Spotkałam się
Smaczna PyzaŁęgowe zarośla wśród Wisły są kawałkiem dzikiej dżungli nawet w granicach wielkiego miasta. Mało kto się w nie zapuszcza a kryją w sobie wiele skarbów. Mieszka
Smaczna PyzaWiększą część niewielkiej ilości fiołków jakie mi się trafiły wymalowałam białkiem, ocukrzyłam i wysuszyłam. Fiołki w cukrze będą ciekawą ozdobą ciast. Tę odrobinę jaka mi została
Smaczna PyzaBaby, babki i babeczki to wypieki, które najbardziej kojarzą mi się z Wielkanocą. Za mazurkami nie przepadamy a dobra babka to coś pysznego. Nie powinna być
Smaczna PyzaTak sobie myślę, że te moje sterty fotek z weekendowych wędrówek pewnie Was już zanudzają. To dość monotonne - grzybki, kwiatki, listki i tak w kółko. Ale
Smaczna Pyza