Pasta z grzybów to ciekawy dodatek do pieczywa czy mięs. Można podawać ją na grzankach czy krakersach jako przekąskę, ale świetnie będzie smakowała z soczystym stekiem
Smaczna PyzaKolejna klasyczna propozycja nieklasycznie. Sezon nowalijkowy trwa, młoda kapusta wchodzi na salony. Postanowiłam ja połączyć ze zwykłymi klopsikami z mielonego. Dzięki temu wyszło danie jednogarnkowe, sycące
Bernika - moj kulinarny pamietnikLato to zdecydowanie czas owoców, deserów owocowych, a także pysznych koktajli. Przeważnie bywa u nas truskawkowy , malinowy lub jagodowy (borówki odradzam- ich kolor w
Smaczne ZdroweMizeria jak mizeria. Jedni przygotowuja ją na słodko inni bardziej "słono", myślałam iż więcej różnic nie ma. No, może poza niewielkimi dodatkami, ale ostatnio
Smaczne ZdroweNajprostsze na świecie kruche ciasto, odrobina wyobraźni i mamy efekt ;) Ciasto można używać do różnych wypieków, np. spód do szarlotki lub sernika, czy też różnego
Czerwona PorzeczkaOd początku wakacji zajadam się świeżymi owocami, kiedy tylko nadarzy się ku temu okazja. Jednak, by nie popaść w rutynę szukam alternatyw nowego wariantu podania potraw
Sajkofanka smakuCiasto: 1 op. drozdzy instant 2,5 szklanki maki 3 lyzki oliwy z oliwek 0,5 lyzeczki soli 0,5 lyzeczki pieprzu
Klaudynkowa kuchniaLekka, pyszna i zdrowa sałatka z dodatkiem wędzonego łososia. Coś pysznego! Składniki : * ulubiona sałata * plasterki grillowanej cukinii * pół żółtej papryki * pomidor * kilka oliwek * 100g wędzonego łososia
Magiczne Życie MartyO ironio lasu. Mniej więcej dwa lata temu, gdy w Polsce i na Ukrainie trwała gorączka piłkarska, przygotowałam bardzo podobne ciasto. Zupełnie o tym nie
Przysmaki KarolkiDzisiaj klasyka... jeden z naszych ulubionych, letnich deserów czyli nieśmiertelna, klasyczna Pavlova z już znikającymi z rynku polskimi truskawkami. Ten deser zawsze się sprawdza, zawsze wychodzi
Bernika - moj kulinarny pamietnikDla tych co lubią optymistyczne kolory oraz nieco słodkie zupy, mam dziś krem z zielonego groszku. Dla wzbogacenia smaku, do zupy podałam pietruszkowo-czosnkowe grzanki. Przygotowanie
kolorowotorcikowoBento - ta nazwa bardzo mi się podoba, choć kiedyś nie miałam pojęcia co to takiego. Od niedawna robię takie posiłki w formie sałatki mojemu mężowi, który
Zdrowa Kuchnia SowyJeden z najlepszych koktajli jakie piłam. Bardzo orzeźwiający dzięki grejpfrutowi a zarazem sycący więc traktuję go nie jak deser ale jeden z posiłków w ciągu dnia
Mienta blogQuiche z kurkami (czytaj: kisz) to sezonowa tarta – bardzo prosta do wykonania. Nadaje się zarówno na przystawkę jak i letni obiad, ponieważ jest bardzo sycąca
Poezja smakuPierogi z jagodami to jedne z moich ulubionych a polane śmietaną wymieszaną z cukrem przypominają mi te, które jadałam w dzieciństwie, smak jedyny w swoim
Zainspirowana w kuchni