Pizza razowa

Pizza razowa

Pizza razowa

Pizza na razowym cieście jest zdrowsza od tej pszennej. Ciasto jest trochę twardsze, ale nie odbiera to pizzy razowej walorów smakowych. Na drugi dzień jest jeszcze lepsza – ciasto jest bardziej miękkie. SKŁADNIKI Ciasto: 600 gram mąki żytniej typu 1850 40 gramów drożdży 300 mililitrów letniej wody 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soli 1/2 łyżeczki cukru Sos: 1 puszka pomidorów 1 łyżka oliwy z oliwek 3 ząbki czosnku drobno posiekane 1/2 cebuli 1/2 posiekanego rozmarynu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu OstryKęs

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Autor

OstryKęsOstryKęs

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pizza , pizza przepis, ciasto na pizze, ciasto, mąka, sosy, cebula, pomidor, rozmaryn, czosnek, lekkie ciasto, rukola, pieczenie, lekka, cukier, susz, fast food, siekane, szynka, sos do pizzy, pomidory z serem, suszone pomidory, szynka gotowana, pieczeń z szynki, pieczona szynka

Inne przepisy z OstryKęs

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję