przepis - 33114 przepisów (strona:1089/2208)

Panierowany rabarbar 149

Lubicie desery? Oto nowa propozycja... Panierowany rabarbar - przepis Składniki: 2 rabarbary 3 łyżki otrębów owsianych  Sante 1,5 łyżki cukru brązowego 1 jajo 1 łyżka miodu lipowego, np. Sądecki Bartnik masło klarowane do smażenia deser waniliowy Apro na syrop: 1 szkl. wody 1/2 szkl cukru Wodę zagotować z cukrem. Rabarbar pokroić na duże kawałki. Wrzucić do gotującego się syropu

kolorowotorcikowo
karkówka w pomidorowym sosie 172

Przepis: 500 g karkówki 2 średnie marchewki 30 dag pieczarek 1 duża cebula 4łyżki sosu pomidorowego przyprawa w płynie MAGGI sól, pieprz olej do smażenia Mięso pokroić w plastry - rozbić. Olej rozgrzać, mięso podsmażyć, żeby się zarumieniło. Cebulę pokroić w piórka - dodać do mięsa. Marchew pokroić w plastry - dorzucić do mięsa. Dusić, aż cebula się rozpadnie, a marchew będzie miękka

kolorowotorcikowo
Ciasto migdałowe z czereśniami w rumie 234

Dosypać suche składniki - dokładnie wymieszać. Przelać ciasto do okrągłej, wyłożonej papierem, formy/tortownicy. Czereśnie odsączyć, wyłożyć na ciasto. Posypać płatkami migdałów. Piec w 175 stopniach C, około 60 min. W przepisie wykorzystałam bakalie KRESTO raz BackMit.  Bakalie te oma w swojej ofercie firma VOG Polska . BackMit to gama tartych bakali - orzechy, migdały i mak. Dzięki nim szybko przygotujemy ciasteczka

kolorowotorcikowo
Tort naleśnikowy 162

Naleśniki podane nico inaczej - zapraszam na tort naleśnikowy ! Usmażyć naleśniki wg przepisu: 25 dag mąki 3 jaja 1,5 szkl. napoju migdałowego Alpro 0,5 szkl. wody 3-4 łyżki margaryny - rozpuszczonej - można dodać tradycyjnie olej - ale mi takie bardziej smakują :) Składniki połączyć - smażyć naleśniki. Przełożenie: powidła śliwkowe - słoiczek oraz jabłka smażone z rabarbarem; 0,5 kg jabłek

kolorowotorcikowo
Cannelloni z mięsem mielonym 364

tygodniu będzie makaronowo... Obiecałam to pewnej osobie, która potrzebuje przepisów. Kasiu - zaczynamy :) Cannelloni z mięsem mielonym 500 g mięsa mielonego 1 cebula 2 ząbki czosnku olej do smażenia opakowanie makaronu Cannelloni sól, pieprz, przyprawy do smaku 1 łyżka mąki ziemniaczanej 300 ml sosu pomidorowy sól, pieprz do smaku 15-20 dag żółtego sera Cebulkę pokroić w drobną kostkę. Olej rozgrzać

kolorowotorcikowo
Francuskie kluseczki z truskawkami 310

Francuskie kluseczki - przepis 3 jaja 2 łyżki masła szczypta soli mąka, około 1 szkl. Masło utrzeć z solą. Białka ubić na pianę. Do masła dodawać po 1 żółtku, ciągle ucierając. Dodać bianę i mąkę - tayle, żeby ciasto nie było rzadkie. Ciasto kłaść na gotującą się wodę, przy p[mocy 2 łyżek, formując podłużne kluseczki. Gdy kluski wypłyną na wierzch, poczekać

kolorowotorcikowo
PTYSIE z mascarpone i truskawkami 239

Ptysie - przepis na ciasto 34/ szkl. mąki 60 g margaryny 4 jajka 3/4 szkl. wody 1/2 łyżeczki soli Zagotować wodę z margaryną i solą. Wsypać mąkę - gotować, ciągle mieszając, aż masa zacznie odstawać od naczynia Do lekko ostudzonej masy dodawać po jednym jajku - ciągle  ucierając. Miksować aż masa stanie się szklista. Na wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem blachę, kłaść

kolorowotorcikowo
Biskwity z kremem cytrynowym i owocami 171

Przepis na biszkopty - porcja na 6-7 biszkoptów 3 jaja 50 g cukru szczypta soli 0,5 szkl. mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubić na sztywną pianę - razem z solą i cukrem. Dodać żółtka - ubić na puszystą masę. Mąkę wymieszać z proszkiem - przesiać do masy jajecznej - połączyć delikatnie. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia kłaść łyżką porcję ciasta

kolorowotorcikowo
Pierogi z truskawkami 175

placuszek kłaść truskawkę lub dwie małe, posypać mieszanką cukrów - skleić. Gotować w lekko osolonej wodzie do wypłynięcia. Podawać polane śmietaną lub jak ktoś woli - jogurtem Można posypać cukrem różanym - przepis TUTAJ

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 122

KONKURS z marką PREMIUM ROSA    Przy współpracy z firmą Premium Rosa przygotowałam dla Was konkurs. Zadanie nie będzie trudne. Co należy zrobić: 1. Przyślij przepis na letni napój z wykorzystaniem produktu Premium Rosa.  Tu daję Wam wolną rękę, czy to będzie kawa mrożona, herbata, lemoniada czy koktajl - szalejcie :) Swoje propozycje wraz ze zdjęciem i karteczką "konkurs Premium

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 132

Tort robiłam na ósme urodziny córki. Urodziny odbyły się w sobotę - lecz z racji braku czasy i wyjazdu - nie mogłam wcześniej opublikować. Już wróciłam - już jestem i niedługo smaczne przepisy się pojawią

kolorowotorcikowo
Sałatka z fasolki szparagowej 206

gotowanej fasolki szparagowej 1/2 białej cebuli mała puszka kiełków 150 g fety 2 łyżki pestek słonecznika 1 łyżka pestek dyni 2 łyżki oliwy łyżka pesto z jarmużu - przepis tu Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki. Cebulkę pokroić w piórka. Ser feta pokroić w kostkę. Słonecznik i dynię uprażyć na suchej patelni. Wszystkie składniki połączyć. Do pesto dolać oliwy - polać sałatkę. Smacznego

kolorowotorcikowo
Spaghetti z sosem z grillowanej cukinii 174

posmarować oliwą. Cukinię pokroić w plastry grubości 1,5 cm. Kłaść na rozgrzanej patelni - grillowaćaż się zrumienią. Cukinię zblendować, dodając serek, bazylię i sól do smaku. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ugotowany makaron połączyć z sosem. Smacznego

kolorowotorcikowo
Naleśniki z nadzieniem serowo-czekoladowym podane z sosem jeżynowym 179

jednolite ciasto. Jeśli wydaje się za rzadkie - dosypać mąki. Smażyć naleśniki. Nadzienie serowe: 250 g twarogu 4 łyżki cukru odrobina mleka Składniki zmiksować na jednolitą masę. Krem czekoladowy wg przepisu tutaj Usmażone naleśniki smarować pół serem, pół kremem czekoladowym i zwijać w rulon. Naleśniki podsmażyć. Na patelnię wrzucić 2 łyżki masła, łyżkę miodu i smażyć naleśniki z obu stron

kolorowotorcikowo
Okrasa z pstrąga 219

Dziś prezentuję drugi przepis, który wykorzystałam podczas Pikniku smakoszy w Lublinie . Składniki: 2 świeże pstrągi 1 mała czerwona cebulka 150 g masła 1 łyżka śmietany 18% sól, pieprz   Wykonanie: Ryby umyć, oprószyć solą i pieprzem, usmażyć pod przykryciem. Odstawi do wystygnięcia. Kiedy ryby ostygną, oddzielić mięso od skóry i wybrać ości. Mięso porwać na drobne kawałeczki. 40 g masła

kolorowotorcikowo