Robi się coraz cieplej, wskutek czego coraz bardziej z niecierpliwością oczekujemy na wszelkie świeże, pyszne, orzeźwiające napoje. Dziś prezentuję zielony koktajl samo zdrowie - ze szpinakiem, owocami i imbirową nutą, która nadaje fajny posmak całości. Smacznego! Składniki: 2 garście świeżego, umytego szpinaku 1 dojrzały banan 1 jabłko 1 pomarańcza 1 cm świeżego imbiru ok. 0.5 szkl. wody niegazowanej Wykonanie: Szpinak, obranego
psgotujemysprawę każdego dnia możecie przetestować inny... ;-) My w domu już kilka z nich wypróbowaliśmy, niektóre przeszły lekką modyfikację zgodnie z upodobaniami córci :-) a teraz pora na Was :-) POLECAM :-) "Zielone koktajle. 365 przepisów", wyd. Publicat, Poznań 2016 (KLIK
Czary - gary w kuchniświetną alternatywą zdrowego drugiego śniadania. W moim menu pojawiają się dość często, gdyż szybko sie je przyrządza, są pyszne i możnazabrać je w shakerze do pracy/szkoły. Poza zielonymi koktajlami, których u mnie ostatnio sporo (zajrzyjcie na Facebook lub Instagram) pokochałam ten prosty w przygotowaniu krem. Z dowolnymi, ulubionymi dodatkami tworzy mega fajny deser. Spróbujcie! KREM OWSIANO-BANANOWY
Tetiisheripomarańczy – odchudzająco-antycellulitowy - 11 lutego 2014 Domowy mus jabłkowy z nutą cynamonu - 26 kwietnia 2014 Ciasto cynamonowe z domowym musem jabłkowym - 29 kwietnia 2014 Green smoothie, czyli Zielony koktajl ze szpinakiem, jabłkiem, pomarańczą, bananem i imbirem - 14 maja 2014 Wyśmienity krem z groszku z miętą i jabłkiem wg Magdy Gessler + Domowy bulion warzywny - 24 czerwca 2014 The post
Moja DelicjaPoczątek dnia często zaczynamy w pośpiechu. Jeżeli nie mamy czasu na pożywne śniadanie lub porcję zdrowia na podwieczorek to zróbmy sobie zielony koktajl. Koktajl bogaty w antydoksydanty i witaminy. Składniki: 50g jarmużu 2 duże pomarańcze duży dojrzały banan Przygotowanie: Jarmuż myjemy i odcinamy grube żyłki (są dość gorzkie). Wkładamy do wysokiego naczynia. Wyciskamy sok ze świeżych pomarańczy i zalewamy
ChilliJemyPrzepis na pyszne pesto, tym razem w połączeniu z orzechami nerkowca i skórką cytrynową znalazłam tutaj . Jest to bodaj jedyna smaczna opcja spożycia jarmużu na surowo oprócz oczywiście zielonego koktajlu. Ciemnozielone, twarde liście jarmużu pokrojone nawet najdrobniej niestety nie sprawdzają się w surówkach. Do przygotowania pesto użyłam jarmużu mrożonego. Ta cudowna zielenina po przemrożeniu traci charakterystyczną goryczkę. Zakupuję jednorazowo
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!gruszką, serem pleśniowym i orzechami Sałatka z rukoli, z gruszką, figami i camembertem Sałatka z pomarańczy z żurawiną i płatkami owsianymi Kasza kuskus z bananem, pomarańczą, żurawiną i granatem Zielony koktajl z młodym jęczmieniem, jarmużem i szpinakiem Koktajl z jarmużu z bananem i pomarańczą Sałatka z buraczków z kremowym kozim serkiem i czarnuszką Sałatka z burakiem, rukolą i orzechami Koktajl
Moja smaczna kuchniatylko zaspokajamy głód i pragnienie, ale także dostarczamy swojemu organizmowi wielu składników odżywczych. Mają w sobie mnóstwo witamin, związków mineralnych i błonnika. Mogą zastąpić niektóre pełne posiłki. Ja taki zielony koktajl wypiłam na śniadanie, ale miłośnikom nieco konkretniejszych śniadań proponuję Omlet z pomidorami ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzastała się rzecz niesłychana ta pani pokochała tego pana. Tak, tak niemożliwe stało się możliwe. Ja przeciwniczka szpinaku zakochałam się w nim bezpowrotnie. Tak dokładniej rzecz ujmując w zielonych koktajlach z jego dodatkiem, ale liczy się fakt,że w życiu bym nie pomyślała,że przejdzie mi przez gardło coś co zawiera szpinak.A koktajle z jego dodatkiem są przepyszne, pełne
Bon appetit mon amiejogurtu miksujemy ze szpinakiem. Rzodkiewki myjemy, odcinamy ogonki i kroimy w kostkę. Wrzucamy do blendera wraz z 200 g jogurtu. Blendujemy z odrobiną soli. Do szklanki wlewamy zielony koktajl, na górę wlewamy koktajl różowy, ozdabiamy kiełkami. Podajemy schłodzone
Kulinarne przygody Gatityniego sposób na kontakt z naturą i zrównoważony, zdrowy styl życia. Są odżywcze i darmowe. Wcale nie musimy jeść ich prosto z krzaka. Wystarczy przerobić je na zielone koktajle czy pesto, które spokojnie możemy doprawić tak jak lubimy. Jak Sergei zaczął korzystać z dzikiej spiżarni natury? Kiedy był nastolatkiem stosował zupełnie typową amerykańską dietę i miał cukrzycę. Rodzice zabrali
Ugotowane pozamiatanezałapałam się na pierwszy jogging. Cała czerwona, z nogami jak z waty, wróciłam zadowolona, że w końcu udało mi się zmobilizować i ruszyć swój leniwy tyłek. Kończę dzień zielonym koktajlem, w roli głównej - szpinak :) Składniki 2 garście świeżego szpinaku 1 banan 1 gruszka 1 kiwi 100 ml kefiru Sposób przygotowania Owoce pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do blendera. Dodać
pink envelopeliści jarmużu CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Z pomarańczy wyciskamy sok, wlewamy do misy blendera. Dodajemy banany, szpinak i jarmuż. Miksujemy kilka minut do uzyskania jednolitego zielonego koktajlu. Na zdrowie! :) ________________________ DLACZEGO TO DZIAŁA? POMARAŃCZE obfitują w błonnik pokarmowy, który usprawnia przemianę materii i wspomaga pozbywanie się szkodliwych substancji z organizmu, przez które często czujemy się ociężali
My Culinary ArtOdmianę tą sadzi się w rozstawie 50 x 40 cm. Jarmuż uprawiany był już w starożytności jako roślina ozdobna i jadalna. Do końca średniowiecza jarmuż był jednym z najpopularniejszych zielonych warzyw w całej Europie. Odmiany o kędzierzawych liściach istniał y już wraz z płasko – liściastymi w Grecji w IV wieku p.n.e. Dziś można je różnicować w zależności od odmiany(...)przygotowane liście wyłóż do Laszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 4 – 5 minut w temperaturze 180 – 200 stopni C. Chipsy z jarmużu można podawać z dipem. W ostatnim czasie zielone koktajle stały się hitem wśród zdrowej żywności. Do ich przygotowania można użyć liści jarmużu. Zmiksować je można z różnymi owocami jak banany, ananas, czy jabłko. Źródło: internet
Ciastka - domowe słodkościskórki. Przełożyć do blendera, dodać szpinak oraz mleko. Zmiksować. W drugim naczyniu rozgnieść/zmiksować maliny z syropem klonowym. Na dno szklanki wyłożyć maliny. Polać je zielonym koktajlem. Smacznego
Moja Galeria Smaku