Sernik jak nie sernik. Z niewielką ilością sera, ale jednak ciągle sernik. Nie umiałam sobie wyobrazić ani smaku ani jego konsystencji patrząc tylko na zdjęcia, a trafiłam na nie na popularnej platformie PINTEREST . Jeżeli wcześniej nie spotkaliście się z tym sernikiem, to pewnie macie podobną zagwozdkę... Nie pozostaje więc nic innego, jak upiec i spróbować. Smakuje dobrze(...)Jednym mniej, drugim bardziej ;) Mąż powiedział, że mało sernika w tym serniku. Bo na pewno nie jest klasycznym, ciężkim polskim wypiekiem. Jest lekki, puszysty, ani nie bardzo wilgotny, ani nie suchy. Trochę jak upieczona pianka, bardziej jak miks biszkopta z sernikiem. Ciekawa jestem czy ktoś się skusi ;) Piekłam w kąpieli wodnej. Tak było podane w większości przepisów. Proporcje dopasowałam
bistro mamajego wykonania użyłam 1 kg sera i 8 jajek i kilka innych składników. Może przerazić was ilość jajek i całej reszty płynów, ale bez obaw po upieczeniu i wystudzeniu sernik jest idealnie gładki, delikatnie śmietankowy,puszysty niczym chmurka. Lekkości dodaje również wiśniowo-różana pianka na białkach. Całość skomponowana jest w cynamonowym kruchym cieście, które wzbogaca doznania smakowe. Jedyną wadą(...)czekanie na wystudzenie i jeśli zdecydujecie się, na ten przepis to zdecydowanie zalecane jest chłodzenie wypieku całą noc w lodówce.Powiem wam szczerze, że jest to jak dotąd najlepszy sernik na blogu. Nie zraźcie się długim opisem wykonania, bo robię to dla was by jak najdokładniej opisać wam czynności, które rzutują na efekt końcowy. Polecam wam ten sernik
vaniliowoczekoladowamarchewką! Przepis na blogu Ala piecze i gotuje po raz pierwszy zobaczyłam, ekhm ... Ponad trzy lata temu. Wtedy ciągle jeszcze ciasto marchewkowe wydawało mi się trochę niemożliwe , więc sernik z marchewkową wkładką przyciągnął moją uwagę. Urocza dekoracja z marcepanowych marchewek skojarzyła mi się z Wielkanocą, i właśnie z tej okazji postanowiłam go upiec. Udało się, cóż... Nieco później, niż(...)się wybornie, wszystkie składniki łączą się w idealną całość. Jeśli nie boicie się eksperymentów, spróbujcie zaserwować taki bliskim na Wielkanoc. Gwarantuję, że nikt nie pozostanie wobec niego obojętny! Waniliowy sernik z marchewkową wkładką Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) spód: 90 g ciastek digestive 30 g orzechów włoskich 40 g masła marchewkowa wkładka: 200 g marchewki
Pożeraczka, czyli raz adobrzeokazało się ,że malin w zamrażarce brak . Muszę jednak przyznać ,że czarna porzeczka świetnie się tu smakowo wpasowała ze swoja kwaskowatością. Składniki : foremka 25x30 1 kg sera na sernik (użyłam wiaderkowego) 3/4 szklanki (170g ) cukru 4 jajka 3/4 szklanki wiórków kokosowych 1 puszka mleka kokosowego 1 budyń waniliowy 50 g roztopionego masła mus kokosowy : 3/4 szklanki mleka(...)łyżek wiórków kokosowych 4 łyżeczki żelatyny pół szklanki cukru pudru 330 ml śmietany 30% Dodatkowo: herbatniki na spód sernika owoce ok 300g - użyłam czarnej porzeczki mrożonej . Można zastąpić je innymi owocami - maliny, jagody , borówki , truskawki ... 1 łyżka wiórków kokosowych do obsypania wierzchu sernika Wykonanie : Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia . Na spodzie ułożyć jedną warstwę herbatników. Wszystkie
Malinowa Kawiarenkapolać je całe, a dopiero później kroić na kawałki. Pamiętajcie: ogranicza Was tylko wyobraźnia... (I pory roku; próba zdobycia jarzębiny w marcu to jak szukanie igły w stogu siana...) Sernik kasztanowy na zimno z musem karmelowym i karmelową polewą lustrzaną Składniki: (na formę 30x20 cm) spód brownie: 2 jajka 70 g cukru 10 g mąki pszennej 90 g ciemnej(...)czekolady (57%) 90 g mlecznej czekolady 80 g masła sernik kasztanowy: 300 g serka kremowego 150 g słodzonego puree z kasztanów 200 g śmietany kremówki (38%) 4 listki żelatyny mus karmelowy: 2 żółtka 195 g cukru 30 g masła 4 listki żelatyny 225 g śmietany kremówki (38%) polewa lustrzana: 220 g cukru 150 g glukozy w płynie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeBardzo delikatny sernik z kokosem. Sernik zrobiony na bazie sera twarogowego z wiaderka i śmietanki kremówki, dzięki czemu jest bardzo kremowy i gładki. Dodatek wiórków kokosowych nadaje mi kokosowego smaku. Sernik robiłam dwa razu, ponieważ pierwszy raz użyłam mniejszej formy i podczas pieczenia sernik wypłynął poza blaszkę i popękał(...)Wlać śmietankę 9. Wsypać kokos 10. Wymieszać masę serową z ubitymi białkami 11. Wylać masę serową na ciasto 12. Upiec Pobierz wersję do druku: Pobierz Pycha sernik Artykuł Pycha sernik pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plbiszkopty, dodać masę, wygładzić wierzch, z 3 razy stuknąć tortownicą o blat stołu aby usunąć powietrze z masy piekarnik elektryczny na grzany na 180 C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, po upieczeniu zostawić ciut uchylone drzwiczki na 30 minut, potem sernik wyjąć i dobrze wystudzić, najlepiej całą noc w chłodnym miejscu śliwki bez pestek(...)ogniu aż śliwki się ugotują,rozpadną, do szklanki z wodą wsypać tortenguss rote, wymieszac i wlać do śliwek, mieszać do zagęszczenia, wystudzić gdy mus zacznie tężeć wyłożyć na wierzch sernika i schować do lodówki na 2 godziny - sernik jest tak smaczny, że brak słów do opisania, trzeba sernik upiec i zjeść..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięznajdują się w niej również całe owoce żurawiny (niektóre popękały). SKŁADNIKI Kruchy spód: 200 g mąki pszennej tortowej 100 g zimnego masła 65 g cukru 1 jako szczypta soli Sernik: 7 jajek szczypta soli 170 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 kg sera twarogowego zmielonego (np. z wiaderka) 100 g masła 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej 1 opakowanie(...)białkami mieszając szpatułką. Gotową masę przelać na kruchy spód, wyrównać górę i włożyć do piekarnika na 50-55 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączyć, ale go nie otwierać. Zostawić sernik na kolejne 10-15 minut, po czym uchylić drzwiczki piekarnika. Sernik studzić w ten sposób przez co najmniej 30 minut, a dopiero później studzić go w temperaturze pokojowej
Passions hobbies lifechciałam upiec już na Wigilię, ale w planach przeszkodziła mi choroba. Teraz nadrabiam zaległości. Małż zjadł dwa kawałki i mówi, że pyszny. Ja też potwierdzam – to zdecydowanie najlepszy sernik pod słońcem. Puszty, równo się wypieka, nie pęka i bosko smakuje. Przepis pochodzi z bloga Moje Wypieki z moimi małymi modyfikacjami. Muszę się przyznać, że to mój pierwszy sernik(...)pokojową. Umieszczamy jest wszystkie w misie miksera i delikatnie miskujemy. Ja zrobiłam to na najniższym biegu. Dorota Świątkowska, autorka bloga „Moje Wypieki” pisze, że zbyt duże napowietrzenie sernika powoduje nie równe rośnięcie i opadanie. Nie wiem czy to prawda, ale ja swoj miksowałam wyjątkowo delikatnie i faktycznie nie urósł za bardzo, ale i nie opadł. Jeżeli nie macie
Szybko Tanio Smacznie...wymagający odrobinę więcej czasu, niż te klasyczne, bo największą robotę robi tu nocne leżakowanie w lodówce. Po tym czasie można już się tylko rozpłynąć, tak samo, jak ten sernik rozpływa się w ustach ;) Pachnący domem ale i jednocześnie odrobinę wykwintny, będzie idealny na zimowy deser i jako towarzysz do kawy, czy herbaty :) Sernik muszkatołowy z sosem malinowym(...)spód z ciasteczek i piecz przez 30min. w 180*C, następnie zmniejsz temperaturę do 90*C i piecz przez 1h. Po tym czasie wyłącz piekarnik i zostaw w nim sernik przez kolejną 1h. 5. Sernik włóż do lodówki na całą noc- dzięki temu będzie kremowy i puszysty. Sos malinowy: 1. W rondelku umieść wszystkie składniki i zagotuj
Kuchnia w Słońcu Skąpanawiecie że w sobotę było święto sernika? A czy wiecie że mamy wiele odmian tego pysznego smakołyku? Serniki tradycyjne, sernik na zimno, strudel serowy, ciasto drożdżowe z serem i kruszonką, śląski kołacz z nadzieniem serowym, seromakowiec lub sernik bez sera… Sporo tego prawda? Ja dzisiaj Was zapraszam na sernik na zimno z ciasteczkami oreo(...)pokruszone ciasteczka oreo, mieszamy delikatnie łyżką, przelewamy do formy wyłożonej folią spożywczą. Kilka ciasteczek zostawiamy na wierzchnią ozdobę. Przekrojone na pół wciskamy w sernik. Odstawiamy do lodówki do schłodzenia na minimum 2 - 3 godziny
Życie zaczyna się w kuchniboku 24 cm wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia (po co masło jak jest papier? Po to, by papier ładnie przylegał do formy, a brzegi sernika po upieczeniu były równe :)). Herbatniki umieścić na spodzie blaszki, ciasto obok siebie. Jeśli będą jakieś szczeliny uzupełnić je kawałkami herbatników. Masa serowa: Wszystkie składniki masy serowej powinny być(...)piekarnika nagrzanego do 170 st.C. Piec przez ok. 60 minut. Gdyby sernik zacząłby za bardzo pękać lub rumienić się, należy obniżyć temperaturę. Po godzince wyłączyć piekarnik i pozostawić sernik w zamkniętym piekarniku na 15 minut, następnie uchylić drzwiczki i odczekać kolejne 15 minut. Po tym czasie można już wyjąć sernik i odstawić w chłodne miejsce do wystudzenia
Nastoletnie Wypiekaniejeszcze nad tym pracuję, ale zaprezentuję wam przepis na sernik pomarańczowo czekoladowy. Delikatny nie za słodki z dużą dozą czekolady. Masę serową pieczemy w kąpieli wodnej dzięki czemu sernik jest bardzo równy. Całość zwieńczona iście świąteczną dekoracją. Zatem zapraszam:) Składniki : Na spód: 180 g ciastek typu Oreo 50 g masła roztopionego Na masę serową jasną(...)dokładnie wylepiamy dno formy. Tak przygotowany spód wstawiamy do lodówki, na czas przygotowania masy serowej. 3. Formę trzykrotnie owijamy z zewnątrz folią aluminiową szczelnie (od dołu i boki) - sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej, więc woda nie może się dostać do formy!!! 4.W misie umieszczamy wszystkie składniki a następnie delikatnie mieszamy rózgą kuchenną ( uwaga nie mieszamy
vaniliowoczekoladowaherbatniki wylewamy masę serową. Pieczemy przez ok 60 min. w 170 st. C. Po upieczeniu pozostawiamy sernik w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach, do wystudzenia (najlepiej na noc). Wystudzony sernik smarujemy równomiernie powidłem śliwkowym i przykrywamy pozostałymi herbatnikami. Całość polewamy polewą czekoladową i dekorujemy orzechami. Zapisz
Domowy Smak JedzeniaPiec do 10 min w 180*C. Ciasto może się wydawać bardzo cienkie, ale później trochę urośnie. Na jeszcze ciepłe ciasto rozsmarować po parę łyżek dżemu pomarańczowego. Składniki na sernik powinny być w temperaturze pokojowej. Twaróg zmiksować z cukrem, jajkami i mlekiem w proszku. Tylko do momentu połączenia się wszystkich składników. Nie należy długo miksować. Czekoladę rozpuścić nad kąpielą(...)lekko uchylonym piekarniku. Z wystudzonych ciast usunąć ostrożnie papier. Galaretkę rozpuścić w wodzie i wymieszać razem z dżemem. Kiedy zacznie tężeć, wymieszać i wylać połowę na jeden z serników. Na prawie zastygniętą galaretkę nałożyć powoli drugi sernik i wyłożyć pozostałą galaretkę. Wstawić do lodówki, aby całkiem ciasto całkiem stężało. Ciasto najlepiej składać w formie, której się piekło zabezpieczając brzegi
https:KKuchniaMniam