przepis na sernik - 8000 przepisów (strona:90/534)

Sernik z borówkami – na zimno 246

pozostałą część owoców , mieszamy.Kiedy sernik w lodówce się zetnie wylewamy na niego galaretkę z owocami.Chłodzimy w lodówce około 2-3 godzin.Po tym czasie możemy przystąpić do wyciągania sernika i dekoracji.Jeśli sernik zrobiony był w miseczce to przed wyjęciem umieszczamy całą miseczkę na 1-2 minuty w gorącej wodzie, uważając, aby woda nie dostała się do środka(...)Dzięki temu sernik powinien bez problemów „wyjść” po odwróceniu miseczki do góry nogami. Składniki sosu gotujemy w małym garnuszku ok.5 minut , studzimy.Powstałym sosem i borówkami dekorujemy sernik

Ostra na Słodko
Sernik cytrynowy z kisielem 235

kolejny sernik gotowy!Był już sernik z karmelem …Sernik z brzoskwiniami …Sernik z wiśniami …Sernik cappuccino …i wiele wiele innych!Tym razem wersja bardziej orzeźwiająca , letnia … a mianowicie cytrynowa.Delikatnie kwaskowy smak świetnie współgra ze słodyczą pozostałych składników.Łatwy , szybki …. i niesamowicie smaczny!Ps. niezwykle puszysty!SKŁADNIKI :* twaróg mielony(...)blasze , wstawiamy do gorącego piekarnika na 10 minut.Po tym czasie temperaturę zmniejszamy do 160C i ponownie moczymy ręcznik papierowy.Do brytfanki wlewamy 1/2 szkl. wody – wszystko to zapobiegnie pękaniu sernika i sprawi , że będzie on delikatny ,mokry, kremowy.Pieczemy ok. godzinę , studzimy w zamkniętym piekarniku.Posypujemy cukrem pudrem!Smacznego

Ostra na Słodko
Prosty mus jeżynowo-malinowy z gruszkami do lodów lub sernika 272

Lubicie słodko-kwaśny smak jeżyn?  Ja bardzo, dlatego mus potraktowałam jako samodzielny, zdrowy deser, natomiast jest on też genialnym dodatkiem do sernika lub lodów. :-)  Przepis na 4 porcje (ok. 250 ml jedna). Natomiast jeśli chcecie wykorzystać mus do ciasta/lodów- użyjcie połowy składników, na pewno wystarczy :-) Składniki: 300g jeżyn (dojrzałych-inaczej mus może być za kwaśny) 200g malin

kuchnia do kwadratu
Ciasto na niedzielę 332

masłem. Taką mieszankę przekładamy na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Za pomocą miksera ubijamy serki z cukrem, jajkami i skórką oraz sokiem z cytryny. Masę serową przekładamy na tortownicę. Sernik pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180°C. Aby sernik pozostał biały w trakcie pieczenia przykrywamy go folią aluminiową. Upieczone ciasto pozostawiamy do wystygnięcia. W tym czasie przygotowujemy(...)galaretkę według przepisu (ja dałam mniej wody) Na całkiem zimny sernik układamy truskawki pokrojone w plasterki. Układanie zaczynamy od brzegów, a kończymy w środku. Gdy galaretka będzie już prawie całkiem ściągnięta wylewamy ją na truskawki i odstawiamy sernik do lodówki do całkowitego zastygnięcia

Przysmaki Karolki
SERNIK CHIA Z TRUSKAWKAMI 162

Przepis na sernik chia z truskawkami i galaretką.  Sernik jest na spodzie ciasteczkowym, z masą mascarpone , nasionkami chia , udekorowany truskawkami i galaretką cytrynową.  Lekkość i delikatność sernika zaskoczy niejednego łasucha 😉 Jak wykonać sernik chia z truskawkami pokazane jest w filmiku.  Zapraszam do oglądania.  Subskrybuj kanał RITA creative to będziesz na bieżąco(...)nowymi przepisami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SERNIK CHIA Z TRUSKAWKAMI  SKŁADNIKI:   Spód:   herbatniki (250 g) masło (120 g) Masa serowa chia: mleczko kokosowe (1 puszka = 400 ml) nasiona chia (50 g) cukier puder (5 łyżek) śmietanka kremówka 30% ( 200 ml) mascarpone (500 g) ekstrakt waniliowy (2 łyżeczki) żelatyna sypka (4 łyżeczki płaskie) + woda gorąca (100 ml.) Dodatkowo

RITA food channel
Sernik z jagodowym musem 330

blaszkę dodatkowo owijamy szczelnie folią aluminiową ponieważ sernik pieczemy w kąpieli wodnej. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, na dużą blaszkę z piekarnika nalewamy wodę. Mieszamy wszystkie składniki na sernik, wylewamy masę na spód z herbatników i wstawiamy do piekarnika, zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy 90 minut. Po upieczeniu studzimy sernik przy otwartych drzwiczkach. Zimny wstawiamy(...)lodówki na 2-3 godziny. Rozrabiamy 2 galaretki w 200ml wrzątku, zimne galaretki mieszamy z jogurtem i jagodami. Wylewamy mus na sernik i wstawiamy do lodówki. Galaretkę rozrabiamy w 450ml wody i wylewamy zimną na mus jagodowy. Wstawiamy sernik do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego

Wypieki Rene
Sernik z ricotty z kardamonem i konfiturą gruszkowo-limonkową 156

Sernik w nowej odsłonie. Wymyśliłam go w sobotnie przedpołudnie i muszę stwierdzić, że już dawno sernik nie wyszedł mi tak lekki, zupełnie jak pianka czy ptasie mleczko. Z mocnym akcentem kardamonu i ciekawym smakiem konfitury gruszkowo-limonkowej z pieprzem. I kolejny raz dodanego twarogu półtłustego nie mieliłam i nie żałuję. Zachęcam do wypróbowania przepisu.     Składniki: spód(...)jajku i miksuj. Dodaj cukier, esencję, olejek i na końcu budyń. Zmiksuj do połączenia się składników. Masę serową przełóż na spód z konfiturą. Piecz 1h w 170-180C.Po upieczeniu sernik pozostaw w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami do całkowitego przestygnięcia.Przestudzony sernik udekoruj dowolnie, np. zmielonymi pistacjami i migdałami. Artykuł Sernik z ricotty z kardamonem i konfiturą gruszkowo-limonkową

Raj dla Podniebienia
Sernik kokosowo-cytrynowy dla Ewy Wachowicz 196

schłodzeniu. Tuż po nagraniu, gdy kamery zgasły, ekipa Pani Ewy „zaopiekowała się” nim do ostatniego okruszka. Pani Ewa mogła jedynie skosztować mały kawałek. Z poniższego przepisu przygotowałam sernik w tortownicy 22cm oraz 3 mini serniczki na małe przyjęcie dla mojej córeczki. Z powodu przesunięć w emisji odcinków „Ewa gotuje” prawdopodobnie odcinek z moim sernikiem dyniowym(...)wylać śmietankę zmieszaną z mlekiem kondensowanym (utworzy to pyszną wierzchnią warstwę) i podpiec kwadrans. Uchylić piekarnik i przestudzić sernik. Udekorować wg uznania płatkami migdałowymi i wiórkami kokosowymi. Artykuł Sernik kokosowo-cytrynowy dla Ewy Wachowicz pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Sernik „makowa figa” 162

sernik powstał typowo z myślą o bożonarodzeniowym czasie. Zastanawiałam się, jaki wymyślić sernik, aby był kwintesencją świątecznych wypieków? Połączyć w cieście smaki i aromaty serowca i makowca! Ależ tak! Spora ilość bakalii dodanych do ciasta sprawia, że jest on pyszny, esencjonalny. Masa serowa jest mniej słodka, gdyż spód już raczy słodyczą podniebienie. Z bakalii dominuje figa – jest(...)pomarańczy i dodać wanilię. Masę przełożyć na podpieczony spód. Tortownicę owinąć folią aluminiową, ułożyć na kratce piekarnikowej, zaś do najgłębszej blaszki nalać wody ok. 3 szklanki i piec sernik przez 15minut w 180C, a następnie zmniejszyć temp. do 160C i piec w takiej temp. ok. 50 minut.Studzić w lekko uchylonym piekarniku. *W przypadku zwiększenia składników i rozmiaru tortownicy

Raj dla Podniebienia
Sernik cytrynowy na zimno z galaretką – lekki jak ptasie mleczko 202

kawałki. Przekładamy je na wierzch sernika. Sernik dekorujemy owocami, np. połówkami truskawek lub innymi ulubionymi owocami. Smacznego!                     Artykuł Sernik cytrynowy na zimno z galaretką – lekki jak ptasie mleczko pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Sernik z karmelizowanymi jabłkami 222

Sernik o smaku szarlotki?  Dla mnie pomysł idealny, ponieważ uwielbiam wszystkie jabłeczniki, a jednocześnie lubię wciąż eksperymentować z nowymi smakami serników.  Inspiracją do tego przepisu była reklama serka Philadelphia, którą znalazłam w jednej z gazet. Sernik można zrobić z tych serków, ja jednak użyłam zwykłego białego sera. Sernik pychotka. SERNIK Z KARMELIZOWANYMI JABŁKAMI Składniki(...)zrobią się miękkie.  Wykonanie: Skarmelizowane jabłka układamy na podpieczonym, ostudzonym spodzie. Zalewamy całość masą serową. Lekko stukamy o podłogę formą aby masa równomiernie się rozłożyła między jabłkami. Sernik pieczemy około godzinę w kąpieli wodnej. Po upieczeniu studzimy, a potem ozdabiamy prażonymi jabłkami i białą czekoladą

Bon appetit mon amie
pysznie puszysty sernik na kakaowym kruchym spodzie... 229

posiekać siekaczką lub nożem lub mikserem lub w robocie, ciasto podzielić na dwie części: mniejszą i większą, zawinąć w woreczkach i do zamrażalnika na godzinę schować wszystkie składniki na sernik o temperaturze pokojowej włożyć do miski i mikserem zmiksować z 3 minuty na dużych obrotach tortownica 24 cm wyłożona papierem do pieczenia, dno wylepić większą częścią ciasta (odrywam kawałki(...)wylepiam palcami), masę sernikową wylać na ciasto z mniejszej części odrywać kawałeczki, płaskie kulki kłaść na wierzchu sernika piekarnik nagrzany na 190 C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, do suchego patyczka, wystudzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach najlepiej całą noc przed podaniem posypać pudrem cukrem lub polukrować - sernik jest puszysty, wilgotny, ciasto jest smacznie

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik wiedeński z kaszką kukurydzianą 256

Bezglutenowy sernik z kaszką kukurydzianą, oparty na klasycznym przepisie na sernik wiedeński.  Bez spodu ale z  dodatkiem rodzynek, skórki pomarańczowej i brzoskwiń, przykryty orzeźwiającą galaretką pomarańczową. Klasyczny, świąteczny wypiek, zwięzły, puszysty i wilgotny. Składniki: 1 kg mielonego twarogu - używam twarogu gotowego, który odsączam na gazie przed użyciem 2 szklanki cukru pudru 1 kostka masła lub masła(...)wierzchu sera poukładać cienko pokrojone plastry brzoskwiń lub moreli z puszki.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 80 minut. Jeśli po 60 minutach nie cały sernik wyrośnie to należy włączyć termoobieg i dopiec go w wyższej temperaturze. Po upieczeniu gorący sernik będzie wysoki, po wystygnięciu może opaść. Nie należy się tym przejmować ponieważ

Ze smakiem bez glutenu
Sernik z wiaderka z truskawkową pianką 383

Sernik z wiaderka z truskawkową pianką, lekki i puszysty, rozpływa się w ustach. Przyznam, że nie jestem fanem masy serowej z wiaderka, która jest rzadsza i niestety jeśli chodzi o skład to cóż …mało sera w serze;) Natomiast są różne sytuacje kiedy to nie mamy możliwości dostania dobrego sera, czy po prostu czasu aby go trzykrotnie zmielić. Wtedy(...)misie miksera umieścić wszystkie składniki. Zmiksować do połączenia. Nie miksować zbyt długo, by nie napowietrzać masy serowej. Masę serową przelać na ciasteczkowy spód i piec w temperaturze 150ºC . Mój sernik piekłam 1,5 godziny.  Cała powierzchnia sernika powinna być wypieczona i ścięta przy dotyku patyczkiem.  Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Truskawkowa pianka: 300 ml śmietany kremówki

Rusty Fork
Sernik cytrynowy bez pieczenia 614

gorących dni lata, jak i na wielkanocnym stole. Jego smak jest delikatnie cytrynowy i niezbyt słodki, a konsystencja - lekka i piankowa. Przepis można wykorzystać w tortownicy o średnicy 21cm . Sernik cytrynowy bez pieczenia Składniki: SPÓD 100g herbatników typu petitki 50g masła LEMON CURD 125ml soku z cytryny 2 łyżeczki skórki z cytryny 3 jajka 3 łyżki domowego cukru waniliowego(...)śmietanki, wymieszać - żelatynę wlać do bitej śmietany, wymieszać - śmietanę wyłożyć na lekko zastygniętą warstwę serową, wyrównać, a następnie łyżeczką utworzyć na wierzchu nieregularną powierzchnię - całość ponownie schłodzić DEKORACJA - schłodzony sernik udekorować - pozostały lemon curd (około 80g) przełożyć do rękawa cukierniczego z uciętą końcówką lub z tylką o niewielkim okrągłym otworze, masę wycisnąć na wierzch sernika cienkimi wężykami (ja utorzyłam

Smakołyki Bereniki

Proponowane wyszukiwania