obiadach z parowaru, ich zrobiłem już setki, z czasem doszły desery i inne dania :) , ale ciast nigdy nie robiłem. Postanowiłem się rozwijać również w tym kierunku i spróbować zrobić sernik z parowaru. Pierwszą próbę podjąłem kilka dni temu. Wyszedł bardzo dobry, ale konsystencja nie podobała mi się do końca, dlatego też nie znalazł się na blogu. Podziwiać go mogły(...)minuty mieszając intensywnie. Przy otwieraniu pokrywy należy uważać, żeby nie wlewać wody do czekolady oraz, żeby się nie oparzyć. Po tym jak czekolada się rozpuściła polałem nią sernik i udekorowałem na wierzchu resztą jagód goji. Gdy polewa trochę przestygła wstawiłem sernik do lodówki. Polewa wyszła troszkę gruba i twarda przez co pękała delikatnie przy krojeniu. Przy serniku sprzed
Parowar Facetanową książkę „ Serniki, szarlotki, makowce” z biblioteki poradnika domowego , więc postanowiłam upiec z niej sernik. Prawie godzinę siedziałam nad przepisami i nie wiedziałam co wybrać. Postanowiłam upiec sernik z dwukolorowym kruchym ciastem. Sernik wyszedł przepyszny. Ciasto niesamowicie kruche a sam sernik niezwykle delikatny. Polecam :-) Z podanego przepisu wychodzi jedna duża blacha ciasta. Składniki na kruche(...)wierzch zetrzeć na tarce schłodzone ciasto ciemne. Całość wstawić do piekarnika i piec około 50 minut w temperaturze 190 stopni C. Po upieczeniu i wyłączeniu piekarnika potrzymać jeszcze sernik przy otwartych drzwiczkach aby nie opadł. Po wyjęciu wystudzić. Smacznego
Na słodko lub wytrawniemusem czekoladowym można przygotować na 2 a nawet na 3 dni przed podaniem (wtedy jest najsmaczniejszy). Można zatem przygotować go sobie wcześniej by później mieć czas na inne potrawy. Sernik jest bardzo prosty w przygotowaniu, wszystkie składniki mieszamy w jednej misce. Mus również nie sprawia żadnych problemów. Przygotowujemy go tylko z dwóch składników. Polecam przepis za jego prostotę(...)oczywiście za smak. Sernik z musem czekoladowym (zmodyfikowany przepis Sernika Białego ze strony Kwestia Smaku) Tortownica: średnica 24 cm | Temperatura pieczenia: : 170C | czas pieczenia: 50 min. Masa serowa 1 kg sera trzykrotnie zmielonego (użyłam sera z wiaderka:”Piątnica”) 3 łyżki budyniu w proszku (waniliowego lub śmietankowego) lub 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2-3 łyżki mleka w proszku (opcjonalnie
coolinarnastrefa.blogspot.comdokładnie z musem borówkowym - dzięki niemu te piękne esy floresy Sernik zdecydowanie nie jest skomplikowany w przygotowaniu. Mogę go śmiało dedykować i polecić mojej siostrze, gdyż dla niej sernik to nie lada wyzwanie, jak mi się ostatnio przyszło przekonać Oryginalnie sernik jest na bazie serków kremowych. W moim przypadku, użyłam tym razem gotowego sera na sernik(...)rozpuszczoną mąkę. Stawiamy na palniku. Ciągle mieszając doprowadzamy do rozpuszczenia się cukru i zgęstnienia sosu. Odstawiamy na bok do ostygnięcia. Masa serowa: 1 kg sera kremowego lub gotowego na serniki 250 g cukru trzcinowego 4 łyżki mąki 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 3 jajka 200 ml kwaśnej śmietany 18% Ser ucieramy z cukrem. Do utartego dodajemy mąkę, ekstrakt
Made By Mom And Sonpieczenia, boków nie smarować - wsypac kruszonkę i denkiem szklanki przyklepać do dna blaszki twaróg półtłusty śmietankowy w misie robota utrzeć z cukrem z 4 minuty - my lubimy w serniku grudki twarogu ale też można zmielić w maszynce - dodać po 1 jajku w trakcie mieszania wsypać wystudzoną marchewkę w trakcie mieszania dodać cynamon, imbir, anyż rozdrobniony w moździerzu, budyń i wszystko(...)minutę mieszać spód podpiec w 200C z 10 minut i wylać na spód sernik, piec z 50 minut po 50 minutach wlać na sernik polewę: śmietanę wymieszać z cukrem i piec jeszcze z 20 minut po upieczeniu sernik zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach na 30 minut i potem blaszkę zostawić do wystudzenia najlepiej na całą
W Mojej Kuchni Lubiępozostałą część owoców , mieszamy.Kiedy sernik w lodówce się zetnie wylewamy na niego galaretkę z owocami.Chłodzimy w lodówce około 2-3 godzin.Po tym czasie możemy przystąpić do wyciągania sernika i dekoracji.Jeśli sernik zrobiony był w miseczce to przed wyjęciem umieszczamy całą miseczkę na 1-2 minuty w gorącej wodzie, uważając, aby woda nie dostała się do środka(...)Dzięki temu sernik powinien bez problemów „wyjść” po odwróceniu miseczki do góry nogami. Składniki sosu gotujemy w małym garnuszku ok.5 minut , studzimy.Powstałym sosem i borówkami dekorujemy sernik
Ostra na Słodkokolejny sernik gotowy!Był już sernik z karmelem …Sernik z brzoskwiniami …Sernik z wiśniami …Sernik cappuccino …i wiele wiele innych!Tym razem wersja bardziej orzeźwiająca , letnia … a mianowicie cytrynowa.Delikatnie kwaskowy smak świetnie współgra ze słodyczą pozostałych składników.Łatwy , szybki …. i niesamowicie smaczny!Ps. niezwykle puszysty!SKŁADNIKI :* twaróg mielony(...)blasze , wstawiamy do gorącego piekarnika na 10 minut.Po tym czasie temperaturę zmniejszamy do 160C i ponownie moczymy ręcznik papierowy.Do brytfanki wlewamy 1/2 szkl. wody – wszystko to zapobiegnie pękaniu sernika i sprawi , że będzie on delikatny ,mokry, kremowy.Pieczemy ok. godzinę , studzimy w zamkniętym piekarniku.Posypujemy cukrem pudrem!Smacznego
Ostra na SłodkoLubicie słodko-kwaśny smak jeżyn? Ja bardzo, dlatego mus potraktowałam jako samodzielny, zdrowy deser, natomiast jest on też genialnym dodatkiem do sernika lub lodów. :-) Przepis na 4 porcje (ok. 250 ml jedna). Natomiast jeśli chcecie wykorzystać mus do ciasta/lodów- użyjcie połowy składników, na pewno wystarczy :-) Składniki: 300g jeżyn (dojrzałych-inaczej mus może być za kwaśny) 200g malin
kuchnia do kwadratumasłem. Taką mieszankę przekładamy na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Za pomocą miksera ubijamy serki z cukrem, jajkami i skórką oraz sokiem z cytryny. Masę serową przekładamy na tortownicę. Sernik pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180°C. Aby sernik pozostał biały w trakcie pieczenia przykrywamy go folią aluminiową. Upieczone ciasto pozostawiamy do wystygnięcia. W tym czasie przygotowujemy(...)galaretkę według przepisu (ja dałam mniej wody) Na całkiem zimny sernik układamy truskawki pokrojone w plasterki. Układanie zaczynamy od brzegów, a kończymy w środku. Gdy galaretka będzie już prawie całkiem ściągnięta wylewamy ją na truskawki i odstawiamy sernik do lodówki do całkowitego zastygnięcia
Przysmaki KarolkiPrzepis na sernik chia z truskawkami i galaretką. Sernik jest na spodzie ciasteczkowym, z masą mascarpone , nasionkami chia , udekorowany truskawkami i galaretką cytrynową. Lekkość i delikatność sernika zaskoczy niejednego łasucha 😉 Jak wykonać sernik chia z truskawkami pokazane jest w filmiku. Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative to będziesz na bieżąco(...)nowymi przepisami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SERNIK CHIA Z TRUSKAWKAMI SKŁADNIKI: Spód: herbatniki (250 g) masło (120 g) Masa serowa chia: mleczko kokosowe (1 puszka = 400 ml) nasiona chia (50 g) cukier puder (5 łyżek) śmietanka kremówka 30% ( 200 ml) mascarpone (500 g) ekstrakt waniliowy (2 łyżeczki) żelatyna sypka (4 łyżeczki płaskie) + woda gorąca (100 ml.) Dodatkowo
RITA food channelblaszkę dodatkowo owijamy szczelnie folią aluminiową ponieważ sernik pieczemy w kąpieli wodnej. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, na dużą blaszkę z piekarnika nalewamy wodę. Mieszamy wszystkie składniki na sernik, wylewamy masę na spód z herbatników i wstawiamy do piekarnika, zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy 90 minut. Po upieczeniu studzimy sernik przy otwartych drzwiczkach. Zimny wstawiamy(...)lodówki na 2-3 godziny. Rozrabiamy 2 galaretki w 200ml wrzątku, zimne galaretki mieszamy z jogurtem i jagodami. Wylewamy mus na sernik i wstawiamy do lodówki. Galaretkę rozrabiamy w 450ml wody i wylewamy zimną na mus jagodowy. Wstawiamy sernik do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego
Wypieki ReneSernik w nowej odsłonie. Wymyśliłam go w sobotnie przedpołudnie i muszę stwierdzić, że już dawno sernik nie wyszedł mi tak lekki, zupełnie jak pianka czy ptasie mleczko. Z mocnym akcentem kardamonu i ciekawym smakiem konfitury gruszkowo-limonkowej z pieprzem. I kolejny raz dodanego twarogu półtłustego nie mieliłam i nie żałuję. Zachęcam do wypróbowania przepisu. Składniki: spód(...)jajku i miksuj. Dodaj cukier, esencję, olejek i na końcu budyń. Zmiksuj do połączenia się składników. Masę serową przełóż na spód z konfiturą. Piecz 1h w 170-180C.Po upieczeniu sernik pozostaw w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami do całkowitego przestygnięcia.Przestudzony sernik udekoruj dowolnie, np. zmielonymi pistacjami i migdałami. Artykuł Sernik z ricotty z kardamonem i konfiturą gruszkowo-limonkową
Raj dla Podniebieniaschłodzeniu. Tuż po nagraniu, gdy kamery zgasły, ekipa Pani Ewy „zaopiekowała się” nim do ostatniego okruszka. Pani Ewa mogła jedynie skosztować mały kawałek. Z poniższego przepisu przygotowałam sernik w tortownicy 22cm oraz 3 mini serniczki na małe przyjęcie dla mojej córeczki. Z powodu przesunięć w emisji odcinków „Ewa gotuje” prawdopodobnie odcinek z moim sernikiem dyniowym(...)wylać śmietankę zmieszaną z mlekiem kondensowanym (utworzy to pyszną wierzchnią warstwę) i podpiec kwadrans. Uchylić piekarnik i przestudzić sernik. Udekorować wg uznania płatkami migdałowymi i wiórkami kokosowymi. Artykuł Sernik kokosowo-cytrynowy dla Ewy Wachowicz pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebieniasernik powstał typowo z myślą o bożonarodzeniowym czasie. Zastanawiałam się, jaki wymyślić sernik, aby był kwintesencją świątecznych wypieków? Połączyć w cieście smaki i aromaty serowca i makowca! Ależ tak! Spora ilość bakalii dodanych do ciasta sprawia, że jest on pyszny, esencjonalny. Masa serowa jest mniej słodka, gdyż spód już raczy słodyczą podniebienie. Z bakalii dominuje figa – jest(...)pomarańczy i dodać wanilię. Masę przełożyć na podpieczony spód. Tortownicę owinąć folią aluminiową, ułożyć na kratce piekarnikowej, zaś do najgłębszej blaszki nalać wody ok. 3 szklanki i piec sernik przez 15minut w 180C, a następnie zmniejszyć temp. do 160C i piec w takiej temp. ok. 50 minut.Studzić w lekko uchylonym piekarniku. *W przypadku zwiększenia składników i rozmiaru tortownicy
Raj dla Podniebieniakawałki. Przekładamy je na wierzch sernika. Sernik dekorujemy owocami, np. połówkami truskawek lub innymi ulubionymi owocami. Smacznego! Artykuł Sernik cytrynowy na zimno z galaretką – lekki jak ptasie mleczko pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebienia