ugotować budyń. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Masło utrzeć z budyniem. KOKOS: 10 dag wiórek kokosowych 2 łyżki cukru 1 łyżka masła Podane składniki usmażyć na złoty kolor. DODATKI 1 paczka biszkoptów 2 galaretki rozpuszczone w 2 szkl wody. WYKONANIE BISZKOPT-PÓŁ MASY BUDYNIOWEJ-JABŁKA-PÓŁ MASY BUDYNIOWEJ -BISZKOPTY-GALARETKA-MASA BIAŁA- KOKOS
Dziś Ja gotujeogrodowy knorr ( oliwa, woda ) Wykonanie: Paprykę i cebulę kroimy w plasterki. Seler na kawałki ok. 1,2 cm a pieczarki na 4 części. Przygotowujemy sos ( dzisiaj na lenia – z paczki ). Przygotowanym sosem polewamy surówkę. Mieszamy i gotowe. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Smaki EwyPasta ze słonecznika Przeglądając regał z moimi jedzeniowymi zapasami, spostrzegłem wielką paczkę wypełnioną słonecznikiem. Przypomniałem sobie, że od dnia jej zakupu upłynęło sporo czasu, tak więc pasuje dobrać się do niej… Rozszarpałem opakowanie jednym pociągnięciem, dorwałem się do środka i zalałem… Dopiero po tym czynie, zacząłem myśleć co dalej z tym fantem zrobić… Pierwszy pomysł, jaki
Blendmanopakowania budyniu waniliowego 1/2 szklanki oleju na masę kokosową: 200 g drobnych wiórek kokosowych 3 szklanki mleka 4 łyżki cukru 125 g masła 60 g budyniu waniliowego (półtorej paczki) dodatkowo: 200 g mlecznej czekolady 3 łyżki mleka 3 łyżki wiórek kokosowych Foremkę do pieczenia wyścielić wysoko papierem. Przygotować masę serową: białka i żółtka oddzielić. Białka ubić na sztywno. Żółtka utrzeć
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnialodówce, nie chce mi się gotować itp. Zerknijcie, jak zrobiłam ten obiad, a być może się zainspirujecie. SKŁADNIKI: - 1 duża cukinia, lub dwie małe - 1 paczka mrożonego szpinaku - 2-3 ząbki czosnku - 100 g komosy ryżowej białej - po 1 jajku na połówkę cukinii - 1 szalotka - chili - 2 jajka - 2-3 łyżki serka śmietankowego - 3-4 łyżki masła dodatkowo: posiekane
SMYKWKUCHNImożna się już delektować pysznym, kremowym sernikiem. Spróbujcie. Składniki: (forma 24×24 cm) 1 kg sera z wiaderka – polecam Wieluń Mój Ulubiony twarożek kanapkowo-sernikowy duża paczka herbatników – u mnie pełnoziarniste 1 budyń śmietankowy 45 g bez cukru 1 budyń waniliowy 45 g bez cukru 150 ml mleka* ciut powyżej 1/2 szklanki cukru 200 g masła
Słodkie okruszkiimbiru i żółtych śliwek. Składniki: – 2 piersi z kurczaka – sól, pieprz do smaku – 2 łyżki sosu sojowego – 3 cukinie zielone – 1 paczka makaronu z fasoli Mung Sos imbirowo-śliwkowy – 4 duże żółte śliwki – kawałek imbiru, ok. 4 cm – 1 sztuka trawy cytrynowej – 2 łyżki cukru – 100 ml octu winnego – sól, pieprz
To co kochamMoja propozycja to ciasto bez pieczenia, wystarczy je schłodzić około 3 godzin w lodówce. I gotowe. Podane na talerzyku lub wzięte do ręki. Zawsze smaczne! Składniki 2,5 paczki paluszków francuskich u mnie Brześć 1 opakowanie gotowej mieszanki do karpatki ( + potrzebne produkty z opakowania, u mnie to było dodatkowo : 1 kostka masła+ 500 ml mleka) kakao Najpierw przygotuj
Z Kuchni Do Kuchniwtedy potrzebnych nam będzie ok. 1,2 kg jabłek ) 50 g cukru cynamon Ciasto: 1,5 szkl. mąki pszennej 100 g cukru 200 g masła paczka cukru waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia jajko i żółtko Krem: 25 g mielonych orzechów włoskich 25 g cukru 25 g masła 25 g mąki jajko 2 łyżki bułki
Różne smaki w kuchninadaje się również na imprezę lub grilla. Dodajcie swoje ulubione przyprawy, a stanie się ona waszym ulubionym daniem, które na pewno chętnie będziecie przygotowywać w upalne dni! Składniki: 1/2 paczki makaronu (ok. 250 g) 1 puszka czarnej fasoli 1 słoiczek selera konserwowego lub starta 1/2 główki świeżego selera 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek sól, pieprz opcjonalnie: zioła prowansalskie, ostra papryka
Taste and Cookbiałej - 1/3 gorzkiej czekolady - posiekane blanszowane migdały (około 2 łyżki) - 2 jajka - 120 ml mleka 3,2% tłuszczu - 100 g masła - 1 łyżka miodu - 3 czubate łyżki cukru pudru - paczka drożdży instant (7 g) Wszystkie składniki oprócz bakalii umieść w misie automatu Panasonic , ustaw program ciasto bakaliowe. Postępuj według wskazań automatu. Ciasto pieczemy na złoty kolor. Całkowicie studzimy. program
SMYKWKUCHNIwchłonie mleko. Zdejmujemy go z ognia, dodajemy cukier i żółtka. Dobrze mieszamy i znów zagotowujemy. Przekładamy do naczynia, dekorujemy cynamonem. Smacznego Sonhos – czyli marzenia * coś na kształt naszych pączków Składniki: 1 kg marchwi 250g cukru 500g mąki 3 pomarańcze 1 cytryna (skórka) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 jajka 1 łyżeczka soli 1 kieliszek aguardente (bimber z winogron
Słodkie okruszkilubicie czy macie po prostu taką wizję na ciasto. Jeśli przedobrzycie z ilością porzeczek, całość możecie potraktować cukrem pudrem. Ja go unikam, ale od czasu do czasu, szczególnie do pączków czy faworków – czemu nie Gwarantuję, że ciasto posmakuje największym niejadkom. Swoją drogą żałuję, że nie przetestowałam tarty na sąsiedzie, który nie jada owoców. Ciekawe czy by zdejmował warstwę owoców
Mieszam w GarnkuSuszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy je na patelnię z odrobiną oleju z ziołami, którym są pokryte. Podsmażamy je kilka minut, aż zaczną bardzo ładnie pachnieć. Otwieramy paczkę z makaronem konjac Diet Pasta i wrzucamy go na durszlak. Musimy go dokładnie przepłukać ciepłą wodą. Następnie dodajemy go do naszych pomidorów i podsmażamy razem przez około 3-4 minuty
Programista w kuchniOlej rydzowy tłoczony z lnianki zawiera sporo korzystnych dla zdrowia nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT). Jako, że dziś doszła do mnie paczka, w której się znajdował między innymi ten olej, od razu postanowiłem go przetestować i przygotować błyskawiczną sałatkę, w której znalazła się kapusta pekińska, czerwona cebula, ogórek gruntowy oraz pomidorki koktajlowe. Wystarczy pokroić wszystkie warzywa, wymieszać ze sobą, dodać oleju
Programista w kuchni