przepis na obiad - 9000 przepisów (strona:246/600)

Pikantna fasolka szparagowa z jajkiem 180

związku z tym, że nie jadam obiadów o normalnej godzinie (nie wliczając weekendu) tylko po powrocie męża z pracy jemy obiadokolację to w ciągu dnia muszę coś przekąsić. Zawsze sięgam po warzywa bo wiem, że zapełnię się nimi na tyle by wytrwać do wieczora ;) A z drugiej strony na pewno się nimi nie przejem. Ostatnio ulubione brokuły zastąpiłam fasolką szparagową

Mienta blog
Egzotyczne lody styczniowe 172

się sobą nie znudzimy , to jednak odczuwam potrzebę zalegnięcia na kanapie w jego towarzystwie i oglądania serialu. Albo wyjścia razem na spacer, lub choćby do sklepu po coś na obiad.  Ostatnio, gdy wróciłam ze szkoły i usiedliśmy razem przy stole, C. zaczął się we mnie intensywnie wpatrywać. Najpierw pomyślałam, że mam coś na twarzy, później wydało mi się

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Dietetyczne mielone z piekarnika z burakiem w orzechowej panierce 196

patelni można upiec w piekarniku,Tak przygotowane kotleciki są nie tylko pyszne,ale i dużo zdrowsze.Jeśli upieczesz je na blaszce równocześnie z ćwiartkami ziemniaków (przepis znajdziesz tutaj ) 3/4 obiadu zrobisz za jednym zamachem.Zapraszam na zdrowszą wersję mielonych z dodatkiem buraka,w panierce z orzechów włoskich. Składniki na 6 kotlecików: 250 g miesznego mięsa mielonego 1 ugotowany burak 1 cebula

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Typowo włoski obiad dla małych... i dużych ! 526

Zrobię obiad dietetyczny. Dziś u mnie jedno danie. Będzie typowo po włosku. Często jadałam tak w regionie Piemont. Jak Sycylia preferowała drób i koninę, Friuli Wenecja Julijska kochała czerwone mięso i żeberka, tak Piemont mi utkwił w pamięci jako..schab! Schabik z grilla! Składniki sos pomidorowy robiony w domu, znajdziecie go pod tym przepisem SALSA tutaj makaron penne u mnie

Z Kuchni Do Kuchni
Lunch box/ kluseczki szpinakowo- jaglane/ roladka z kurczaka z pomarańczami! 354

Propozycja na pyszny lunch box do pracy!  Bezglutenowe szpinakowe kluseczki, które niedawno gościły na blogu (i, które bardzo się Wam spodobały! ;-) ), podane z blanszowanym szpinakiem

SMYKWKUCHNI
Pączki na mleczku kokosowym 178

Karnawał to czas słodkości, czyli przeróżnych pączków i faworków. Ja też dzisiaj zrobiłam pączki na mleczku kokosowym, bo zostało mi z przygotowania obiadu. W sieci znalazłam fajny przepis , który wam poniżej prezentuje. Pączki są inne niż nasze oponki, jak stwierdziła córka przypominają jej tempurę do krewetek ale słodką. Polecam jako ciekawostkę. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
KULECZKI ZIEMNIACZANE – CHRUPIĄCE! / SMAKI DZIECIŃSTWA 1122

przyrządzić w domowym zaciszu. Ziemniaki , ulubione przyprawy i olej do smażenia w kilka chwil pomogą nam wyczarować takie przysmaki! Są świetnym zamiennikiem do frytek , puree czy też ryżu na obiad. Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: *ziemniaki ( mączyste ) – 500 g * jajko – 1 szt * mąka ziemniaczana- 1 łyżka * bułka tarta – 3 łyżki ( + do obtoczenia ) * przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra

Ostra na Słodko
Pulpety w sosie pomidorowo paprykowym 2001

Zostało też trochę kaszki kuskus. A ponieważ przy okazji wizyty w sklepie kupiłam sporo innych rzeczy, między innymi krojone pomidory w kartoniku, postanowiłam te produkty wykorzystać do zrobienia szybkiego obiadu. I tak powstał przepis na pulpety w sosie pomidorowo paprykowym. Polecam, bo smaczne! A przy okazji przypominam Wam o trwającym konkursie, organizowanym przez sieć Intermarche. Wystarczy kliknąć na podany link

Stare Gary
Drożdżówki pełnoziarniste z powidłami jabłkowymi i kruszonką z płatków owsianych. 159

Niedziela. Nie wiem jak u Was, ale ja lubię ten czas tak do 16, bo potem dopada mnie zmora nadchodzącego poniedziałku. Dziś byliśmy na urodzinowym obiedzie mojego taty - raz jeszcze sto lat! - dlatego dzień spędziłem bez gotowania. Nie byłbym jednak sobą, gdybym chociaż chwili nie spędził w kuchni. Zaprzęgnąłem do pracy synka i robimy drożdżówki z domowymi powidłami jabłkowymi

BaRepas
Kolorowe śniadanie dla malucha. Styczniowe Wyzwanie Blogerek - Art Food 144

posiłku nie ma podjadania . Bardzo często to my tworzymy niejadki. Pozwalamy podjadać krótko przed posiłkiem, dajemy batonika, ciasteczko czy inną przekąskę. Potem dziwimy się, że dziecko nie chce jeść obiadu czy kolacji. Nie chce, bo jest najedzone :) Poza tym my sami mamy dni, kiedy nie chce się nam jeść, a innym razem zjedlibyśmy przysłowiowego konia z kopytami

Codzienna kuchnia niecodzienna
Jak zrobić gładki hummus 207

pasta sezamowa tahini, czosnek, sok z cytryny, sól i woda. W zależności od regionu mogą zmieniać się dodatki lub proporcje użytych składników, a że można go jeść na śniadanie, obiad i kolację warto wypracować własną metodę przygotowywania tej niezwykłej pasty w wersji "bez konserwantów". Ja często podaję hummus z dodatkiem oleju z awokado lub oleju w którym były marynowane suszone

SzczyptaSmaQ
Kotlety drobiowe w panierce z płatków owsianych 183

Jest wiele sposobów na przygotowanie kotletów drobiowych, zaczynając od przyprawienia mięsa, kończąc na panierce. Dla tych, którzy wstają z rana z dylematem „co zrobić na obiad”, ale i również szukają urozmaiceń – kotlety drobiowe w panierce z płatków owsianych.         Składniki: - 2 duże podwójne piersi drobiowe - 2-3 jajka (+ 1 łyżka zimnej wody) - sól morska - pieprz kolorowy świeżo

mojewypiekiinietylko
Leśny mech - słodkie ciasto szpinakowe z egzotyczną nutą. 203

Mech. Szpinak, poza odmianą baby, którego używam do sałatek, mnie nie przekonuje. Tym bardziej, że ten zamrożony w formie posiekanej kojarzy mi się ze zmuszaniem mnie do jedzenia na obiad w przedszkolu,. A fuj! Tak, czy siak postanowiłem spróbować. Troszkę zmodyfikowałem przepis, dodałem swoją masę i zobaczymy co z tego wyjdzie. Czego użyłem? Do ciasta: -450 gram szpinaku posiekanego zamrożonego

BaRepas
ROZGRZEWAJĄCA ZUPA Z CZERWONEJ SOCZEWICY 249

porze roku. Ciepła, rozgrzewająca zupka, to smaczna dzienna porcja warzyw, których moja rodzinka zjada bardzo dużo. Większość na surowo (do śniadania, do kolacji, w formie surówek do obiadu), więc taka gorąca porcja warzyw zimą jest jak najbardziej wskazana. Była już rozgrzewająca zupa włoska z zielonej soczewicy , dzisiaj padło na soczewicę czerwoną, to m.in.bogate źródło łatwo przyswajalnego białka. W przeciwieństwie

Smaczne Zdrowe
OPOLSKIE FIT - PIKNIK PLENEROWY 123

kurczakiem i figą 4.Granola z jogurtem naturalnym i granatem Menu Amelii z Pierwsze primo! 1.Serek gruszkowy z prażonymi orzechami 2.Batony bananowo - amarantusowe 3.Ciastka Digestive Menu Krysi z Co na obiad ? 1.Smoothie gruszkowo - bananowo - kokosowe 2.Batoniki energetyczne z ziaren 3.Czosnkowa pasta ze szpinakiem i oliwkami 4.Pasta twarogowa z łososiem Jako, że moja sałatka cieszyła się wielkim powodzeniem, podzielę się z Wami

Kuchnia w opałach

Proponowane wyszukiwania