przepis na obiad - 9000 przepisów (strona:248/600)

Gruszka z serem pleśniowym i orzechami 114

mój dzisiejszy obiad i jedna z tych zachcianek, które jak już wbiją mi się do głowy, to odliczam minuty do końca pracy :)Czytaj więcej

bistro mama
Muffinki- gniazdka z m&m's 120

moja jedyna praca w kuchni na te Święta.No dobra, jeszcze obiad jakiś zrobię ;)Zdrowych i spokojnych Świąt Wam życzę!Czytaj więcej

bistro mama
Bruschetta, sałatka z czarnym sezamem oraz sos idealny 226

Moja ulubiona sałatka w kolejnej odsłonie. Nie będę się specjalnie rozpisywać, powiem tylko, że jak nie mamy specjalnych obiadowych planów, albo nie jesteśmy głodni tak, że jedynie dwudaniowy śląski obiad jest w stanie zaspokoić nasz apetyt, na stole często ląduje taki właśnie zestaw. Był idealny w lecie podczas upałów, ale jesienią również spełni swoje zadanie.Czytaj więcej

bistro mama
Koktajl z granatem 125

Worek ze strojem na wf spakowany? To nie wszystko... trzeba jeszcze pamiętać, żeby go ze sobą zabrać. Tik tak tik tak...Śniadanie do szkoły, do pracy... co na obiad później. Nie wiem czy wszystko mamy, a już nie mam czasu sprawdzić. Czytaj więcej

bistro mama
Kotleciki z kurczaka i pieczarek 298

To niesamowite jaką dajecie mi energię do dalszego prowadzenia bloga! Po tym jak wrzuciłam wczoraj przepis na placuszki z marchewki spojrzałam na liczbę wyświetleń

Kuchnia moimi oczami
Kuchnia Fit - Konrad Gaca - recenzja 174

żurawiną. Co ciekawe, znajdziemy tam też przepisy fit na niezbyt odległą czasowo Wielkanoc (wiadomo, że szybko zleci). "Kuchnia Fit" podzielona jest na 6 rozdziałów wypełnionych przepisami: śniadania, obiady, kolacje, desery, pieczywo i być fit po świętach. Samych przepisów jest trochę powyżej 80, czyli całkiem sporo. Wydanie jest ładne, książka prezentuje się dobrze na półce i ładnie leży w dłoni

Pasja Smaku
Pissaladiere - prowansalski pizzo-cebularz 192

coś pomiędzy pizzą i cebularzem. Prosty chlebowy placek pokryty karmelizowanymi cebulami, ozdobiony kratką z filecików anchois i oliwkami (w oryginale są to małe czarno-brązowe oliwki nicejskie). Na obiad w stylu francuskim z dodatkiem zielonej sałaty, lub na imprezę/przyjęcie do lampki wina. A wygląda tak:Cebule w czasie długiego duszenia stają się brązowe, miękkie i słodkie, ponieważ zawarte

Chilli Czosnek i Oliwa
Losos teriyaki z pistacjami czyli Srodowe Rybki odc.53 199

Shop. Wśród nich była mieszanka Terijaki BIO do łososia i bardzo chciałam ją wykorzystać :) Dzisiaj nadarzyła się okazja. Łosoś poszedł w ruch razem z przyprawą i patelnią. Obiad miałyśmy przepyszny!!!Losos teriyaki z pistacjami400 g łososia bez skóry i ościmarynata:po łyżce oliwy, miodu, soku z cytryny lub limonkisól, pieprz, po szczypciełyżeczka przyprawy do łososia terijakigarść pistacji

Dzieje kuchennej Wiewióry
A na obiad poproszę...cheeseburgera :) 177

Dziś poszłam na łatwiznę. Po pierwsze z wymyśleniem obiadu, po drugie użyłam składników gotowych. Kupiłam w Biedronce mielone burgery z wołowiny (surowe, 100% wołowiny). W opakowaniu znajdują się 4 burgery, z tego co pamiętam ok. 6,99zł. Są naprawdę dobre, idealne na grilla. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Złociste udka kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie 368

Dziś zaproponuję Wam złociste udka kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej. Gdy byłam mała co niedzielę mieliśmy na obiad pieczonego kurczaka na rożnie - była to nasza tradycja. Teraz staram się przypomnieć ten smak na inny sposób.Czytaj więcej

Ana Mari's world
Włoski przysmak po polsku...pizza domowa 215

lubi pizzy? Ja uwielbiam! Tak jest kaloryczna, tak jest zapychająca... ale jak smakuje...! Najlepsza pizza jest oczywiście domowej roboty. Od czasu do czasu można zgrzeszyć i zjeść ją na obiad! Przepis na 2-3 pizze średnicy 30cm (ok. 12 porcji), w zależności od blaszki i grubości pizzy.Czytaj więcej

Ana Mari's world
Pieczony dorsz prosto z polskiego morza 208

piątkowy obiad ryba! Świeży dorsz prosto z polskiego morza.Czytaj więcej

Ana Mari's world
Papryka faszerowana 193

przygotowanie czegoś gorącego. Danie z faszerowaną papryką można zaliczyć do dań jednogarnkowych. A takie dania mają wielu zwolenników. Potrawa jest prosta, kolorowa i można ją podać zarówno jako codzienny obiad jak również w bardziej okazjonalne dni. Prostota tego dania jest piękna i warta uwadze. Zachęcam do przygotowanie faszerowanej papryki w Waszych domach. Swoje wykonania możecie przesyłać na mój adres mailowy

kulinarnyJa
Jesienna sałatka z dynią i szynką parmeńską 130

Sezon dyniowy trwa. Może sałatka z dynią? Ale czy sałatka może być rozgrzewającym jesiennym obiadem lub kolacją? Oczywiście! A to za sprawą cynamonu i pikantnego peperoncino. Przedstawiam Wam mój przepis na taką jesienną kompozycję.    Czas przygotowania: 25 min.Porcja dla 1 osobyKoszt przygotowania: 8,00 złSKŁADNIKI:300 g dyni2 plastry szynki parmeńskiejMix sałat1/2 średniej czerwonej papryki20 g sera pleśniowegocebula

kulinarnyJa
Carpaccio z buraka na rukoli 170

Burak nie musi się prezentować wyłącznie jako starty dodatek do obiadu, czy być jednym ze składników barszczu ukraińskiego. Można z niego przygotować smaczną i zdrową przystawkę. Ja wykorzystałem buraka na carpaccio. Połączyłem go z aromatyczną rukolą i serkiem kozim. Jest pysznie :) Lubicie takie połączenie?  Czas przygotowania: 15 minPorcja dla 2 osóbKoszt przygotowania: 8,00 złSKŁADNIKI:3 buraki

kulinarnyJa

Proponowane wyszukiwania