przepis na chleb - 13000 przepisów (strona:570/867)

Kanapka truskawkowa 161

chleb razowy 2-3 kromki biały twaróg 10 dag truskawki 5-6 szt cukier  Chlebek posmarowac serkiem, pokroić truskawki. można leciutko posypac cukrem

Camilla w kuchni
Schab pieczony z meksykańskiej marynaty 164

Schab pieczony idealny jako wędlina do chleba. Tym razem użyłam przyprawy meksykańskiej. Schab wyszedł bardzo smaczny. Możemy przygotować go na co dzień ale też na święta czy inne uroczystości rodzinne. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Gazpacho andaluz 137

Słowo „gazpacho” (czyt. gazpaczo) ma arabski źródłosłów i oznacza „moczony chleb”. Gazpacho jest tylko jedne! Oryginalne które powstało prawdopodobnie w Sewilli, ale odmian zupy jest wiele – w Jerez na wierzchu dodaje się surową cebulę

Szybko Tanio Smacznie
LunchBox: Ryż naturalny z zieloną soczewicą w curry 149

szkolnej stołówce obiad na ciepło, ewentualnie zapychali się kanapkami. Ale do wyboru były zawsze dwa posiłki, nigdy wegańskie, i drogie. Tłumaczenie, że nie jem mięsa, jajek, serów ani chleba nie pomagało, bo skutkowało typowym pytaniem: ‘To co ty niby jesz?!’, bądź komentarz w stylu ‘Raz kiedyś nic ci się nie stanie jak zjesz mięso’. No cóż, zupełnie inny punkt widzenia

Wegańska kuchnia orientalna
JAK RADZIĆ SOBIE Z UPAŁAMI W MIEŚCIE? 237

początki września równie upalne.      Przy takiej pogodzie łatwo o omdlenia, zasłabnięcia czy udar słoneczny. Ale nie tylko - sama egzystencja w takich warunkach może stanowić ciężki kawałek chleba. Jak więc radzić sobie z takim ukropem w mieście?    Osoby znajdujące się na wyjazdach też muszą szczególnie uważać. W górach - dużo wody, jasne ubrania i wygodne obuwie, nakrycie

W kuchni Karmel-itki
Sałatka śledziowa 181

wtedy sałatka jest bardziej kwaśna), dodajemy cukier do smaku według uznania. Gotową śmietaną zalewamy wcześniej przygotowane składniki i dokładnie mieszamy. Przechowywać w lodówce. Podawać z gotowanymi ziemniakami lub świeżym chlebem.   Podobne przepisy Inny tatar z łososia Sałatka z krewetek Aromatyczna sałatka z matiasów z chilli Sałatka z tuńczyka .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo

Pociąg Do Kuchni
Gravlax – skandynawski marynowany łosoś 252

łyżki soli (najlepiej morskiej gruboziarnistej) – skórka otarta z 1 cytryny – sok z połowy cytryny – oliwa – ocet balsamiczny – opcjonalnie rzeżucha i chleb pełnoziarnisty oraz sos chrzanowo-śmietanowy (4-5 łyżek kwaśnej śmietany 18%, 2 łyżeczki ostrego chrzanu, sok z 1/2 cytryny, odrobina oliwy, trochę soli – wymieszać i odstawić do lodówki) Wykonanie: W misce wymieszać cukier

Pociąg Do Kuchni
Jajcarskie tosty – tosty z jajkiem 153

już nie ten efekt :lol: ) jajka. Chrupiąca wędlina (rodzaj wedle uznania) i świeże pachnące pomidory. Tosty z jajkiem. Cudowny początek dnia.   Składniki (1 porcja): – 2 kawałki chleba, najlepiej tostowego – 2 jajka (nie sugerujcie się ilością żółtek na zdjęciu – cudem całe pudełko było z podwójnymi ;) ) – 1 pomidor – sól, pieprz – 2 łyżki masła – kilka

Pociąg Do Kuchni
Gazpacho z oliwkami i płatkami migdałów 191

jedna z najbardziej klasycznych potraw kuchni hiszpańskiej (dokładnie andaluzyjskiej). Ma wiele odmian, a tradycyjna składa się ze świeżych pomidorów, octu, oliwy, innych surowych warzyw (papryka, ogórek) i rozmoczonego chleba. Ja przedstawiam Wam nieco bogatszą wersję z dodatkiem oliwek i płatków migdałów. Składniki: – 1 kg świeżych pomidorów (wybierajcie odmiany soczyste, z bogatym miąższem i małą ilością pestek) – 1 czerwona

Pociąg Do Kuchni
Gzik 188

Wieki nie jadłam już chleba z gzikiem. Postanowiłam to zmienić. Kupiłam potrzebne produkty, zabrałam się za przygotowanie i odstawiałam do lodówki, by móc delektować się nim przy porannym posiłku. Rano otwieram lodówkę, sięgam po talerz, który jest pusty… Jakiś krasnoludek go wyjadł w między czasie. Zrobiłam więc drugi raz. Tym razem, po wcześniejszych doświadczeniach od razu wszamałam dwie kromalki

Kolizje Smaków
Pasztet z cukinii i soczewicy 212

góry i piec kolejne 10 minut. Polecam również inne warzywne "pasztety" Pasztet z cukinii i pieczarek Pasztet z cukinii i kalafiora Pasztet z selera Pasztet z kapusty i chleba

Trzeci talerz
Kruche z jabłkami i bezą 173

ziemniaczanej platki migdałowe do posypania Wykonanie Do miski przesiewamy mąkę z cukrem pudrem ,dodajemy masło i żółtka .Wyrabiamy na jednolite ciasto-u mnie w mikserze z końcówką do wyrabiania chleba Ciasto dzielimy na dwie części. Formę o wym. 28×20 wykładamy papierem do pieczenia. Pierwszą część ciasta wykładamy na dno formy i pieczemy w temp. 170 C przez

w mojej kuchni