Fasolka po bretońsku 104Fasolka po bretońsku to pyszne, jednogarnkowe danie. Mocno aromatyczne, a do tego proste do przygotowania. Składniki oraz sposób przygotowania: Na całą noc namaczam fasolę u mnie
Wasze Przepisy
Sernik na kruchym cieście 101Wygląda efektownie i świetnie smakuje. Sernik to idealne ciasto na przyjęcia i spotkania rodzinne oraz święta. Składniki oraz sposób przygotowania: Ciasto kruche 2 szkl. mąki 0
Wasze Przepisy
Smalec z fasoli 123wypadku możesz sięgnąć po zakręcany słoiczek lub szczelnie zamykany pojemnik do przechowywania żywności. Jak wykorzystać smalec z fasoli? Wegetariański smalczyk już sam w sobie jest doskonałą przekąską i możesz go zajadać dokładnie tak samo, jak jadłbyś jego mięsny odpowiednik – czasem wystarczy po prostu kromka chleba i kiszony ogórek. Możesz też wykorzystać go jako dip do warzyw pokrojonych w słupki
okolicepalnika.pl
Puszysty sernik 115Przepis na delikatny, puszysty i aromatyczny sernik z mleka skondensowanego. Składniki: 5 jajek 2 budynie śmietankowe 40g mleko skondensowane słodzone 530g 1kg sera z wiaderka Przygotowanie
Wasze Przepisy
Kluski ziemniaczane na mleku 109Przepis na pyszne, tradycyjne kluski ziemniaczane z tartych ziemniaków. Kolejny pomysł na szybkie i łatwe danie obiadowe. Składniki: mleko ziemniaki 1 łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Trzemy
Wasze Przepisy
Szarlotka z lukrem 103Delikatne i szybkie w wykonaniu ciasto, idealne do popołudniowej kawy lub herbaty. Składniki: Ciasto 250 g masła / zimnego 3 szkl. mąki 2 jajka 3/4 szkl. cukru
Wasze Przepisy
Faszerowane marchewki 118Faszerowane marchewki to sposób na ciekawe i smaczne podanie naszej ulubionej sałatki. Składniki: Ciasto na ok. 14 sztuk. 250g mąki 15g drożdży 100 ml ciepłej wody
Wasze Przepisy
Napoleonka na krakersach (bez pieczenia) 110Pyszne ciasto bez pieczenia na krakersach z kremem budyniowym. Robi się je na prawdę szybko, zawsze wychodzi i każdemu smakuje. Składniki: 5 szklanek mleka 2 opakowania
Wasze Przepisy
Kanelbullar – szwedzkie bułeczki z cynamonem 129możesz zamrozić w pojemniku lub specjalnym woreczku, który dobrze znosi niskie temperatury. Bułeczki rozmrażaj w piekarniku, owinięte folią do pieczenia. W ten sposób zawsze będziesz mieć pod ręką pyszną przekąskę do kawy. Kanelbullar – szwedzkie bułeczki z cynamonem Składniki na kanelbullar – szwedzkie bułeczki z cynamonem Składniki na ok. 20 bułeczek Zaczyn: 2 łyżeczki mąki pszennej 1 łyżka cukru 25 g drożdży(...)bułeczki Posmaruj jajkiem rozmieszanym z mlekiem, a przed włożeniem do piekarnika posyp je migdałami. Kanelbullar piecz przez 10 minut w temperaturze 200 stopni. Zobacz też inne przepisy na słodkie przekąski Pieczone jabłka w sosie karmelowym Jak zrobić faworki Kokosowy pudding chia z malinami Scones – brytyjskie bułeczki Trufle czekoladowe Mus czekoladowy z trzech składników Zobacz też nowe przepisy Kanelbullar – szwedzkie bułeczki
okolicepalnika.pl
Mini pączki 109Małe, puszyste pączki w wersji mini. Robi się je znacznie szybciej i łatwiej niż pączki standardowe. Składniki: 2 szklanki mąki (ja używam tortowej) kostka twarogu mielony
Wasze Przepisy
Sałatka lwowska 132Sałatka lwowska z burakami, śledziami i ziemniakami to pyszna propozycja na przyjęcia oraz święta. Składniki: 3 mniejsze buraki lub jeden duży 2 średniej wielkości ziemniaki 2
Wasze Przepisy
Sałatka „słonecznik” 115Sałatka „słonecznik” nie tylko wygląda obłędnie ale i świetnie smakuje. Z powodzeniem ozdobi każdy stół i zaskoczy gości. Składniki: 200g fileta z piersi kurczaka
Wasze Przepisy
Sałatka Wątróbkowa 99Jeśli lubisz wątróbkę, ale chciałabyś przygotować ją w inny niż dotychczas sposób, to ten przepis na sałatkę wątróbkową na pewno przypadnie Ci do gustu. Składniki oraz
Wasze Przepisy
Karpatka Izabeli (bez pieczenia) 1826Karpatka bez pieczenia to idealny pomysł na szybki deser. Jest prosta w przygotowaniu i nie wymaga pieczenia. Składniki: 1 duża paczka herbatników kakaowych 3 budynie waniliowe
Wasze Przepisy
Idealne oponki 103Proste w przygotowaniu oponki z dodatkiem twarogu. Smaczne, puszyste i lekkie. Składniki: 0,5 kg mąki 0,5 kg twarogu półtłustego 1/2 kostki masła (starłam na
Wasze Przepisy