Składniki ciasto francuskie, 1 opak ser żółty, 200g koncentrat pomidorowy, 5 łyżek sól, pieprz, bazylia, oregano jajko, 1 szt Przygotowanie Ser żółty ścieramy na tarce
Gotowanie moimi oczamiSkładniki tortilla, 6 placków filet z kurczaka, 1 szt ser żółty, 200g kukurydza konserwowa, 1/2 puszki papryka czerwona, 1 mała szt przyprawa gyros, 2 łyżki
Gotowanie moimi oczamiŚledzie po japońsku, kultowa wręcz, przystawka z czasów PRLu. Skąd się wzięła nazwa, tego chyba nie pamięta nikt... Tak jak fasolka po bretońsku, ryba po grecku
królestwo garówTakie ślimaczkowe paszteciki świetnie smakują na przykład z czerwonym barszczykiem. Fajnie się prezentują i są trochę inne niż na cieście drożdżowym, bo są na cieście kruchym
Ewa w kuchniDzisiaj koniec karnawału czyli tradycyjny "śledzik". Skąd taka tradycja? To zwiastun 40 chudych dni, które miały nastąpić po ostatnim dniu hucznego karnawału, obfitego w
Bernika - moj kulinarny pamietnikDzisiaj zapraszam Was na pyszny mięciutki chlebek z soczystym nadzieniem. Chleb jest pszenny, składa się z posklejanych ze sobą części, więc równie dobrze
Rozpustne gotowanieSkładniki: 6 jajek 1/2 dużej czerwonej papryki kawałek brokułu kawałek kalafiora 1 marchewka 1 cebula 1 ząbek czosnku 100 ml mleka oregano bazylia sól, pieprz Wykonanie
magiczna kuchnia KasiW tym roku na Walentynki chcę przygotować pyszną kolację, składającą się z przystawki, dania głównego i deseru. Jak już kiedyś
Zakątek rozkoszy kulinarnychKarnawał już prawie za nami, zapraszam zatem na śledzika ostatkowego, w postaci tradycyjnych śledzi w oleju. Śledzie z tego przepisu są łagodne w smaku, a cebulka
Kuchnia z widokiem na ogródWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Rolada szpinakowa z łososiem to elegancka przystawka, która świetnie sprawdzi się na imprezach, świętach czy innych uroczystościach. Będzie
Marta GotujeWyjątkowy przepis mam dziś na blogu :) Czekał na swoją realizację od 2,5 roku. Dostałam go podczas Opolskiego Festiwalu Smaków w 2013 r. od pary azjatyckich
bistro mamaW ramach cotygodniowej akcji Wypiekanie na śniadanie tym razem Małgosia z bloga Smaki Alzacji wybrała dla nas przepis pochodzący z bloga Food
Kulinarne przygody GatityJeszcze takiego przepisu u nas nie było. Dzisiaj
Pan i Pani Smith w kuchniW dzieciństwie bardzo lubiłam paprykarz szczeciński, jednak jak kilka lat temu kupiłam go, okazało się że daleko mu do tego, który pamiętam. Dlatego też postanowiłam spróbować
Mama GotujeTaki pomysł na pasztet przyszedł mi do głowy w zastępstwie - za pasztet z cieciorki, którą byłam pewna, że mam, a okazało się, że już zjedliśmy całe
Kolorowy Przepisownik