Biała kiełbasa najczęściej kojarzy nam się z żurkiem lub klasycznie parzona z cebulką a ja postanowiłam przełamać rutynę. Przygotowałam kruchą tarte z masą chrzanową oraz parzoną
Życie zaczyna się w kuchniLekkie sałatki z wykorzystaniem świeżych warzyw to bardzo fajna alternatywa do cieżkich majonezowych sałatek z gotowanych warzyw korzennych. Połączenie kapusty pekińskiej, śledzia i chrzanu może się
Życie zaczyna się w kuchniKilka dni temu przeczytałam na Facebuku w jednej z grup kulinarnych przepis na serek a'la almette, a że przepis był prosty a ja takie
Życie zaczyna się w kuchniBruschetta, na którą przepisem chcę się z Wami podzielić jest chrupiąca, smaczna i szybka bruschetta Wróciłam niedawno z pracy i zupełnie nie w głowie mi było
mecooksSkładniki: 200 g kaszy gryczanej 400 g pieczarek 2 cebule 3 jajka około 100 ml mleka (może być woda) 4 ząbki czosnku 1 czerstwa kajzerka 2
Qchnia po prostuNa przepis ten trafiłam tutaj i od razu mnie zaciekawił. Co prawda faszerowanej cebuli nie robię często, ale jak już to było to
Gosia gotujeMacie czasami ochotę na pizzę, ale nie chcecie jej zamawiać, ani tym bardziej nie chce się wam jej robić? W takim razie jest to idealny przepis
Taste of imaginationWitajcie, Dzisiaj chciałabym Wam polecić pyszne jajka wielkanocne, a przy okazji podzielić się moim sposobem na sprawdzenie ich świeżości. Zanim je ugotujemy najlepiej upewnić się czy
Przepisy BabciDzień Dobry, Mieliśmy wczoraj bardzo fajny dzień, od rana świeciło słońce i tylko to wystarczyło, aby wszyscy byli uśmiechnięci i zadowoleni. Szybko wybraliśmy się na spacer
PaleoLifePrzygotowując pastę należy zemleć ją w maszynce do mięsa. Mieląc rybę „unieszkodliwiamy” ości. Zmiksowanie w malakserze na daje nam gwarancji, że nie pozbędziemy ości. Do przygotowania
królestwo garówNie będę pisała o parówkach. Chyba tylko tyle, że wybrałam moim zdaniem najlepsze – z szynki, bez dodatku fosforanów oraz glutaminiany sodu. O cieście francuskim wspominam za
mojewypiekiinietylkoKolorowa sałatka na bazie świeżych warzyw, tuńczyka, awokado polana sosem majonezowym to świetna propozycja zarówno dania obiadowego jak również drugiego śniadania w pracy czy kolacji. Składniki
Szalona Kuchnia EwelinyDziś polecam przepis na pyszne wytrawne ciastka z ciasta francuskiego. To doskonała przekąska dla każdego. Ich przygotowanie zajmuje zaledwie kilka chwil. SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego
Tradycyjna kuchnia KasiTarta z boczkiem i cebulą oraz serem cheddar zachwyci fanów tradycyjnych, polskich smaków. Podsmażony, dobrze zrumieniony boczek, nadaje całemu nadzieniu ciekawego, wędzonego smaku, a uduszona cebula
Kuchnia Bazylii