Imprezowa przekąska pieczarkowa. Pysznie i chrupiąco. Idealna na weekendowe spotkania z przyjaciółmi, rodziną, na przyjęcie lub od tak, gdy chcecie np. posiedzieć z mężem i coś
Słodkie okruszkiNa wielu blogach pojawiają się wpisy mające na celu odczarowanie złej sławy brukselki. Przyznam się Wam, że byłam zdziwiona tym, że tak wiele osób jej nie
Codzienna kuchnia niecodziennaBliny wywodzą się z kuchni rosyjskiej. Są to placki/racuchy (najczęściej z ciasta z mąki gryczanej i pszennej na drożdżach ) mniej więcej wielkości spodka od filiżanki. Smaży
królestwo garówSkładniki: 1/2 główki kapusty pekińskiej 1 burak 1 jabłko sok z 1 cytryny 1/2 łyżeczki cukru 2 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania: Umytego, nieobranego buraka
Qchnia po prostuPaluchy drożdżowe to bardzo łatwe do samodzielnego zrobienia pieczywo na śniadanie. Paluchy po upieczeniu nie kruszą się, w środku są mięciutkie, a z wierzchu delikatnie chrupiące
Kuchcik gotujeJabłka, jabłka, jabłka moje ulubione owoce! Jak powiedzenie głosi: "Jedno jabłko dziennie uchroni Cię od lekarza". Jak w łatwy sposób przemycić jabłka w swoim dziennym jadłospisie
Truskawkowa FiestaPaszteciki krucho drożdżowe z farszem z soczewicy i pieczarek oraz z farszem z kapustą i pieczarkami Witam wszystkich po dłuższej przerwie. Nowy rok przyniósł w
Mój pomysł naSałatka z makaronem i dodatkami Jest to na pewno jedna z moich ulubionych sałatek, a prostota w wykonaniu sprawia, że można ją robić często. Wszystkie składniki
Mój pomysł naGdy najdzie Cię ochota na frytki spróbuj koniecznie zastąpić ziemniaki zdrowszą i mniej kaloryczną fasolką szparagową. Przepis na "frytki", o który prosiliście na moim instagramie :) Czego
Wylizany RondelJestem i ja ! Po świętach, z nowymi kilogramami i nową energią na przepisy :) Podkręćmy atmosferę ! Święta bardzo zachęcają do kulinarnych wybryków. Jednak pewne ramy smakowe
CynamonemPoOczachChyba każdy kojarzy czerwoną puszkę z napisem „PAPRYKARZ SZCZECIŃSKI”? Czy ktoś tęsknił za nim tak jak ja? Tradycyjny to oczywiście ryba, warzywa i ryż
Ola la LCHFPierożki , paszteciki , wszelkiego rodzaju kapuśniaczki – uwielbiam! Zwłaszcza takie świeże, prosto z piekarnika, jeszcze ciepłe. Dziś mam dla Was przepis na pyszne, drożdżowe pierożki, z pikantego
Ostra na SłodkoPamiętacie przepis na domowy makaron gryczany ( KLIK )? W taki sam sposób można przygotować pyszne i zdrowe paluszki. Jedyna różnica polega na tym, że paluszki pieczemy
Jeść, by żyć w zdrowiuWe wpisie #11 wspomniałem o mleku kokosowym, więc grzechem byłoby niewykorzystanie go w potrawie na słodko. Ten przepis to idealny pomysł na śniadanie. Z reguły mam
Taste of imaginationFrancuska zapiekanka ziemniaczana gratin dauphinois – jedno z najbardziej francuskich dań. Ziemniaki gratin dauphinois są głównym składnikiem tej przepysznej zapiekanki i… w sumie oprócz przypraw
Pociąg Do Kuchni