Składniki: (szklanka 250 ml) (składniki na 9 sztuk) Mleko 1/2 szklanki Drożdże 25 g Mąka 1 i 1/2 szklanki Olej 2 łyżki Cukier 1/2
Kulinarne przygodyDomowy kapsalon w naczyniu, to nasza propozycja na niderlandzki (holenderski) zapiekany kebab z frytkami. Prosty skład to zawsze skuteczny sposób na przygotowanie sycącego dania. Jeśli pierwszy
Kuchnia Na WypasieCześć, zapraszam Was dziś na łatwe i bardzo pyszne pączki na Tłusty Czwartek. Do ich zrobienia nie potrzebujemy masła, dodajemy do ciasta olej. Nie są
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuSofficini to nic innego jak małe, włoskie pierożki. Przyrządza się je z ciasta parzonego, nadziewa dowolnym farszej, panieruje w jajku i bułce tartej, i smaży na
Walijskie PichcenieJakiś czas temu obiecałam Wam przepis na deser bounty w słoiku. Deser bounty ustąpił pierwszeństwa raffaello. Ale jak to mówią, co się odwlecze, to nie uciecze
Fitsweet.mePyszne grzaneczki, małe kanapeczki imprezowe a robią wielkie wow na stole :) Polecam je! Czytaj więcej »
Ana Mari's worldPyszne grzaneczki, małe kanapeczki imprezowe a robią wielkie wow na stole :) Polecam je! Czytaj więcej »
Ana Mari's worldSkładniki: 1 duża wędzona makrela 1 marchewka 1/4 selera 1 cebula 100 g białego ryżu 2 ząbki czosnku 100 g koncentratu pomidorowego 100 ml passaty
Qchnia po prostuBędą wspaniałe jako wspomnienie wakacji w południowej Europie bądź nowość,... Artykuł Czosnkowe krewetki pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEBardzo szybki i pełnowartościowy posiłek. Idealny dla miłośników szpinaku. Składniki: 100g mięsa mielonego z indyka 50g suchego makaronu ryżowego 225g szpinaku mrożonego 50ml jogurtu naturalnego przyprawy
Truskawkowa FiestaCarpaccio z fenkułu z krewetkami, rukolą, pomarańczą To bardzo proste a jednocześnie wykwintne danie. Sałatka jest lekka, orzeźwiająca, pyszna. Może stanowić przystawkę, jak i danie główne
Tajemnice SmakuPieczona brukselka smakuje zupełnie inaczej, niż ta gotowana. Jeśli jeszcze nie próbowaliście jej w tej wersji, to warto się skusić. Dzięki takiej formie przyrządzania wiele osób
WiszniówkaOstatnimi czasy, goszcząc kogoś u siebie, nie ładuję na stół nie wiadomo ile jedzenia. Nie, żebym nie miała pomysłów i czasu. Pomysłów jak zwykle mam za
Kardamonovy