Hasło tygodnia - Wielkanoc dookoła świata. 213się szybkimi krokami. To nasza druga blogowa Wielkanoc. Co przygotowaliśmy przed rokiem? Musiałem spojrzeć do zestawienia haseł tygodnia żeby samemu sobie przypomnieć... Ach, jakie pyszne różności! ;) Od zup przez przekąski i dodatki do słodkości, a wśród nich, oczywiście, będące przebojem wszechczasów ciasto z malinami i budyniową pianką ... Tak było! Tym razem zapraszam Marzenę na świąteczną wycieczkę, a raczej wyprawę - kulinarną
zadanie-gotowanie
Kurczak w galaretce z marchewką i groszkiem (z butelki/słoika, bez szynkowara) 3133słoikach, bo nie każda butelka nadaje się do gotowania i wolę mieć pewność, że niektóre szkodliwe związki nie przenikają do pożywienia. Ten domowy wyrób to naprawdę pyszna przekąska, czy dodatek do pieczywa. Przyznam, że lubię zajadać się nią z waflami ryżowymi/kukurydzianymi i ogórkiem lub pomidorem. 800g mięsa z ćwiartek z kurczaka (już obranego, bez kości; około 3 duże ćwiartki
Di gotuje
Kokosowe produkty od Cocofina :) 273znany, który od jakiegoś czasu zawsze znajduje się w mojej szafce. Są to organiczne, lekko opiekane, cienkie plasterki pochodzące z miąższu kokosa. Delikatne, chrupiące, intensywnie kokosowe. Pyszne jako samodzielna przekąska, ale także jako dodatek do śniadań, wypieków. BATONY Cztery smaki kokosowych batoników, których recenzja pojawi się w oddzielnym wpisie i będzie dostępna TUTAJ. Ty też uwielbiasz kokosowe
Zdrowie na języku :P
Włoskie śniadanie pełne słodyczy 261którym mieszkaliśmy. Było zgoła inne od tych, które jemy w polskich domach. Małe i słodkie Przeciętny Polak widząc śniadanie Włocha prawdopodobnie pomyślałby, że to jakiś niewielki podwieczorek lub przekąska. Zwiedzając włoskie bary w poszukiwaniu solidnej jajecznicy na bekonie – można być mocno zawiedzionym, ponieważ to właśnie słodki rożek i kawa są podstawą porannego posiłku mieszkańców Rzymu. Rzadko jedzą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sprawdzone domowe przepisy na pyszną Wielkanoc 394Domowe rolmopsy z papryką Śledź po kaszubsku II Śledź wiejski Pasta z tuńczyka Pasta z tuńczykiem i oliwkami Śledź po kaszubsku Tuńczykowa pasta do kanapek Łososiowa przekąska fit Śledź w oleju z pieczonymi burakami Marynowany surowy łosoś w przyprawach Pasta rybna w wersji light Pasta z wędzonego pstrąga Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Śledź w buraczkowej pierzynce Śledź
Kulinarne przygody Gatity
Domowa granola z bakaliami 183siemię lniane, słonecznik, sezam. Granola jest lekko słodka, chrupiąca, idealna na śniadanie z mlekiem lub jogurtem. U mnie również podjadamy ją bez dodatków, gdy nachodzi nas ochota na przekąskę. W sklepach znajdziemy duży wybór musli lub granoli, lecz zwykle w składzie znajdziemy cukier i niepotrzebne ulepszacze. Domowa jest o niebo smaczniejsza. Polecam! Domowa granola z bakaliami
Smak mojej kuchni
Paluchy piwne 183Zamiast piwa można użyć wody, smak paluchów będzie już jednak inny. Paluchy można wykorzystać na kanapki, serwować do dań na gorąco, np. do gulaszy lub podjadać bez dodatków jako przekąskę. Przepis ze strony Vegazone . Polecam! Paluchy piwne Składniki na 10 sztuk: 500g mąki pszennej chlebowej 7g drożdży suchych 230ml jasnego piwa 1 jajko 100ml oleju łyżka
Smak mojej kuchni
Francuskie sakiewki serowo - paprykowe 185Dzisiaj polecam szybkie i proste sakiewki z ciasta francuskiego, nadziewane serami, doprawione do smaku na ostro. Idealne jako przystawka, przekąską lub kolacja. Polecam! Francuskie sakiewki serowo - paprykowe Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 200g sera typu feta 100g startego sera żółtego 1 jajko 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/3 łyżeczki ostrej papryki Wykonanie: Ser feta kroimy w drobną kostkę, mieszamy ze startym serem
Smak mojej kuchni
Muffiny wytrawne 183Szybkie muffiny tym razem w wersji na słono. Doskonałe jako lekka przekąska, idealne na domową imprezę. Zamiast szynki możemy dodać salami lub podsmażony boczek. Wierzch przed pieczeniem możemy posypać pokrojoną szynką, papryką i fetą. Polecam! Muffiny wytrawne Składniki na 12 sztuk: 200g mąki pszennej 2 jajka 2/3 szklanki mleka pół szklanki oleju łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Smak mojej kuchni
Tarta z łososiem i szpinakiem 177tuż tuż. Dla spodziewanych gości polecam dzisiaj pyszną tartę z łosiem i szpinakiem lub tartaletki. Farsz szpinakowy można przygotować dzień wcześniej, podobnie jak kruche ciasto. Tartaletki będą świetną zimną przekąską, tartę możemy podać na ciepło. Tarta z łososiem i szpinakiem Składniki na formę 26cm: Na kruchy spód: 200g mąki pszennej 100g zimnego masła 1 żółtko pół łyżeczki soli
Smak mojej kuchni
Wytrawne babeczki z sałatką wielkanocną! 243marki Społem - Majonez Kielecki! Nowa etykieta Majonezu: Dz ięk i niezmiennej od lat recepturze, smakiem przypomina domowe wyroby. Jego gładka, kremowa konsystencja stanowi niezawodny dodatek do sałatek, wędlin oraz przekąsek przygotowanych na bazie jaj. Odkręć słoik Majonezu Kieleckiego i zasmakuj w tradycji! Żółtka jaj kurzych, olej, aromatyczne przyprawy oraz ocet wytwarzany w drewnianych kadziach zgodnie z dawnymi sposobami
SMYKWKUCHNI
Tartaletki ciecierzycowe z serkiem Apetina oraz pomidorami i bazylią 236Pomysł na pyszną przekąskę na ciepło oraz genialny i oryginalny dodatek do obiadu. Tartaletki są niskokaloryczne, zdrowe i naprawdę smaczne. Serek Apetina nie zawiera żadnych "złych" składników. Jest całkowicie naturalny... i naturalnie pyszny. Składniki na 10 tartaletek: 1 puszka ciecierzycy 1 jajko 1/2 łyżeczki soli himalajskiej 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 opakowanie serka Apetina z pomidorami
Czarnawisienka
Świeża zielona sałatka 171Witajcie Kochani Wiosna co raz to bliżej, więc czas na świeżą wiosenną zieloną sałatkę, składającą się jedynie z czterech składników. Sałatka jest bardzo szybka w przygotowaniu, idealna jako lekka przekąska, zapraszam do zapoznania się z przepisem // Składniki: 1 sałata lodowa 6 jajek 4 łodygi selera naciowego 2-3 ogórki kiszone dodatkowo sól, pieprz, zioła, oliwa z oliwek Sposób przygotowania: Sałatę
Via Gusto
MROŻONE SMOOTHIE KOKOSOWO-BANANOWE Z LODAMI I KARMELEM + BLENDER WYSOKOOBROTOWY HAPPYCALL AXLERIM 234ukochane banany. Mam dla Was przepis na genialne, mrożone smoothie kokosowo-bananowe z masłem orzechowym, lodami, karmelem i orzechami . Nieziemsko pyszne! Takie smoothie jest świetnym pomysłem na deser, słodką przekąskę albo drugie śniadanie! W jego przygotowaniu pomógł mi mój nowy pomocnik – Blender wysokoobrotowy Happycall Axlerim. Jak się spisał? Czy warto w niego zainwestować? Jakie ma funkcje i co można
Ostra na Słodko
DANIO W SASZETCE - POLECAM :) 190godzin poza lodówką , dzięki czemu możemy zabrać saszetkę w każde miejsce. Zamknięty w wygodnym opakowaniu z zakrętką , co jest bardzo dobrym pomysłem, gdyż nie musimy zjeść przekąski za jednym razem. Pozwala to również na konsumpcję natychmiastowo po zakupieniu go w sklepie, kiedy dopadnie nas głód. Polecam każdemu ten produkt , osobiście jestem z niego bardzo zadowolona i cieszę się niezmiernie
JejKuchnia