przekąski - 41822 przepisów (strona:1124/2789)

PARÓWECZKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM 176

Coś dla wielbicieli parówek ;).Pyszna chrupiąca przekąska dla każdego. SKŁADNIKI 2 opakowania ciasta francuskiego 8 długich parówek najlepiej drobiowych ser żółty tarty ok.120g sezam i siemię lniane do posypania 1 białko WYKONANIE Ciasto francuskie rozwinąć i każdy prostokąt ciasta  i pokroić na osiem prostokątów.Długie parówki przekroić na pół i połówki poukładać na dolnym brzegu kwadratu.Z boku paróweczek położyć

Mała w garnku miesza
WEGAŃSKIE TRUFLE Z NERKOWCÓW I DAKTYLI 216

Jeśli macie ochotę na coś słodkiego, WEGAŃSKIE TRUFLE Z NERKOWCÓW... Artykuł WEGAŃSKIE TRUFLE Z NERKOWCÓW I DAKTYLI pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Pao de Queijo - brazylijskie bułeczki serowe 185

Dziś bułeczki bez drożdży, bez zakwasu i bez proszku do pieczenia, a sody też tu nie ma. W Brazylii są bardzo popularną przekąską. Co tutaj jest spulchniaczem? parzone ciasto z mąki z tapioki. Warte są upieczenia, idealne, pulchniutkie, takie na dwa kęsy, idealne jako dodatek do zup czy dipów. Polecam serdecznie Pao de Queijo - brazylijskie bułeczki serowe. ROZWIŃ I CZYTAJ

Moje Małe Czarowanie
Sałatka z tofu 147

Propozycja bardzo lekkiej sałatki pasującej idealnie do grillowanych mięs albo całkowicie odwrotnie do samodzielnej przekąski dla ludzi nie jedzących mięsa. Tak czy siak jest warta wypróbowania. Składniki: 200 g wędzonego tofu 1  brokuł pół dużej lub jedna mała kapusta pekińska 3-4 garście rukoli 1-2 ząbki czosnku 2-3 łyżki majonezu 2-3 łyżki jogurtu naturalnego

Pysznie & Pięknie
PIECZONY KALAFIOR - IDEALNY DODATEK DO OBIADU LUB LEKKA PRZEKĄSKA 1950

Obłędny, pyszny, chrupiący, aromatyczny! Jednym słowem boski. Świetny dodatek do obiadu, ale sprawdzi się również jako mała przekąska między posiłkami, lub lekki lunch do pracy. Lubię kalafior, a pod tą postacią to szczególnie J Składniki -  kalafior, 1 średni -  oliwa z oliwek, 2-3 łyżki -  1 łyżeczka curry -  1 łyżeczka papryki słodkiej -  0,5 łyżeczki papryki

Calzonella.com
Szparagi podsmażane z pieczarkami 187

szparagi. Tym razem proponuję podsmażyć je z pieczarkami. W tym duecie pieczarki przejmują smak od szparagów i to szparagi nadają charakteru potrawie. Tak podsmażone szparagi sprawdzą się jako ciepła przekąska lub dodatek do obiadu.  :) Składniki: 400 g -500 g pieczarek pęczek zielonych szparagów 2 łyżki oliwy lub bezzapachowego oleju kokosowego (polecam Skworcu ) duża łyżka masła sól pieprz Przygotowanie: Pieczarki

Smak mojego domu
Racuchy z gruszką na maślance 161

Delikatne, mięciutkie, z dodatkiem aromatycznej gruszki racuchy to świetna propozycja na śniadanie lub kolację. Racuchy wspaniale smakują zaraz po usmażeniu, oprószone cukrem pudrem, ale i po wystudzeniu, taka przekąska jest bardzo pyszna. Racuchy drożdżowe to smak mego dzieciństwa były one zazwyczaj przygotowywane na mleku i bez dodatków. Obecnie bardzo mi smakują racuchy z dodatkiem np. jabłka, brzoskwiń

Kuchcik gotuje
Mini roladki cebulowe 541

ciasta naleśnikowego z dodatkiem prażonej cebulki. Farsz jest śmietankowy z podsmażonymi pieczarkami i szynką. Są bardzo proste i szybkie. Roladki to świetna przekąska, która sprawdzi się na wieczór ze znajomymi. Czas wykonania: 40 min Ilość porcji: 32 sztuki (6 porcji) Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej 2 szklanki mleka 2 jajka

KuchniaWeDwoje.pl
Chrupczosy- świetna przekąska 110

częścią ciasta, świetnego jako krucha baza do przeróżnych wypieków, zarówno słodkich jak i wytrawnych. Postanowiłam poeksperymentować i okazało się, że owo ciasto usmażone, samo w sobie stanowić może świetną przekąskę. Konieczne sprawdźcie! Czytaj więcej

Pichceniomania
Sałatka z japońskim makaronem, cukinią i marchewką 153

upragnionych wakacji, do lata, na które czekamy przez cały rok. O czym nie można zapomnieć wybierając się na piknik? Z pewnością o koszu, do którego spakujemy przygotowane wcześniej przekąski. Pomysłów na piknikowe menu jest sporo, od lemoniad, koktajli po jedzenie typu finger food. Moim tegorocznym hitem w menu są dania orientalne, które możemy jeść pałeczkami. Kuchnia azjatycka znana mi jest

Moja smaczna kuchnia
Kurczak w tortilli z żurawiną i orzechami pecan 185

nieco do doskonale znanych orzechów włoskich. Orzechy pecan są jednak bardziej delikatne i maślane. Przystawka sprawdzi się jako poczęstunek dla gości podczas imprezy, gdzie na stole królować mają zimne przekąski. Film   Szukasz odpowiedniej patelni lub garnka? Musisz sprawdzić je w tym sklepie. Składniki na kurczak w tortilli 2 piersi z kurczaka ugotowane bez polędwiczek 2 tortille pół szklanki majonezu

Kuchennyviral.pl
Dip serowo-piwny 191

razem mam coś dla fanów podjadania pyszny przekąsek w czasie oglądania meczów lub filmów. Dip serowo-piwny jest aromatyczny i idealny do wina lub piwa. Dobrze zblendowany jest idealnym dodatkiem do krakersów, tacos, czy paluszków. Można go podawać razem z selerem naciowym, czy też marchewką. Sos worchestershire i musztarda dijon w nim zawarte, a także tabasco nadają bardzo ciekawych doznań

Kuchennyviral.pl
CIASTKA OWSIANE Z ŻURAWINĄ 140

Smaczna i zdrowa przekąska, doskonale smakuje w towarzystwie owocowej herbaty.   SKŁADNIKI 1 szkl. płatków owsianych, ½ szkl. mąki graham, ¼ szkl. mąki pszennej, ½ szkl. cukru brązowego, 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej, 100 g masła, 1 jajko, 70 g gorzkiej posiekanej czekolady, 80 g posiekanych orzeszków ziemnych, 50 g suszonej żurawiny WYKONANIE   Miękkie masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajko, ucieramy

słodki bratek
Bigos – tradycyjna dla kuchni polskiej, litewskiej i białoruskiej potrawa z kapusty i mięsa. 135

bywa jednak wtedy często zbyt kwaśny. Aby temu zapobiec, należy kapustę kiszoną przepłukać pod bieżącą wodą lub nawet wstępnie obgotować. Bigos tradycyjnie serwuje się najczęściej jako przystawkę gorącą lub przekąskę, podaje się z pieczywem, często razowym oraz wódką czystą lub wytrawną ziołową (myśliwska, trojanka litewska, żubrówka). Bigos, jako jedno z nielicznych dań, nie traci walorów smakowych przy wielokrotnym odgrzewaniu

KUCHNIA POLSKA
JABŁKA W PUSZYSTYM WANILIOWYM CIEŚCIE :) 139

Lekkie waniliowe racuszki rozpływające się w ustach, pychotka:) Mogą być przekąską lub nawet na śniadanko. SKŁADNIKI 20g mąki kukurydzianej 20g mąki ryżowej 20g mąki ziemniaczanej 10g ksylitolu (lub zwykłego cukru) 1 duże jabłko 1 jajko 5 łyżek mleka szczypta świezej wanilii lub 1/4 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia   WYKONANIE   Jabłko obieramy usuwamy środek

Mała w garnku miesza