przepiękny kolor… Można zamknąć je do słoiczka i przechowywać w lodówce, aby sięgnąć po nie gdy zabraknie czasu albo pomysłu na obiad. Świetny dodatek również do wszelkich imprezowych przekąsek. Zróbcie też przy okazji chipsy z buraka – zdrową alternatywę na długie, zimowe wieczory przed telewizorem oraz boską ozdobę wielu dań. Składniki na pesto: 4-5 średnich buraków
Garniec Magalieprzez 30 minut w 200 st. C. Po tym czasie dynię wyciągnij i zostaw do ostudzenia. Gdy ostygnie, usuń gniazda nasienne. Pestki możesz zostawić, jeśli lubisz łuskać. Idealne na przekąskę. Miąższ wybierz łyżką do miski i zmiksuj na puree. Obierz dokładnie pomarańcze. Usuń możliwie najwięcej błonek, najlepiej wszystkie. Pomarańcze zmiksuj dokładnie. 1/3 dodasz do masy, pozostałe 2/3 do polewy
Kucharzycażurawiny, suszonej moreli, a także kwaskowych w smaku suszonych owoców berberysu, które kupiłam do irańskiego kuku sabzi fotografowanego dla Klienta. Babeczki są niewielkich rozmiarów i stanowią świetną lekko słodką przekąskę. Możecie je podarować przyjaciołom jako jadalny prezent, czy zabrać na gwiazdkowa imprezę. My zajadaliśmy się nimi w czasie tegorocznych Mikołajek. Muffinki panettone Składniki / na 12-16 sztuk: 4 jajka (ostatnie
Chilli Czosnek i OliwaBłyskawiczna kolorowa i smaczna sałatka. Je się ją oczami dzięki kolorom Jest lekka, dlatego może stanowić doskonałą przekąskę w ciągu upalnego dnia lub po prostu w każdej okazji gdy dopadnie nas mały głód. Do pracy, szkoły, na szybko, między posiłkami. Składniki: 1 papryka igołomska 1 papryka czerwona mniejsze awokado 6 rzodkiewek sól, pieprz Wykonanie: Papryki umyj, osusz, czerwoną paprykę przekrój
Zasmakuj KuchniPyszna i aromatyczna pasta z cieciorki z dodatkiem tahini, czyli masła sezamowego. Świetny dodatek do chlebowych grissini, czy innych przekąsek chlebowych. Polecam na śniadanie czy kolację, posmarujcie nią pieczywo a sami przekonacie się jaka jest pyszna. Smakuje z dodatkiem pomidora lub ogórka, świeżego koperku lub natki pietruszki. Składniki: 1 puszka ciecierzycy (odsączcie ją) lub suche ziarna ciecierzycy 3,5 łyżki
Zasmakuj KuchniMożna je smażyć cienkie, grube, duże czy małe, z koronkowymi brzegami lub też nie. Każdy ma zapewne swoje upodobania. Są świetnym dodatkiem do obiadu czy przekąski, ale też same w sobie stanowią danie. Możecie je jeść polane śmietaną czy jogurtem z dodatkiem cukru, z musem z makreli, z różnymi pastami oraz dipami. Możecie też zalać je mięsnym lub warzywnym gulaszem
Zasmakuj KuchniA jakie jedzenie na Sylwestra jest najlepsze? No cóż, co rodzina to zwyczaj, co kraj to obyczaj, jak mówi znane przysłowie… Czasami to proste dania, czasem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!potrawę, która na naszym rodzinnym stole pojawia się cały rok z całą pewnością byłyby to paszteciki drożdżowe. Dlatego wprowadzając powoli klimat pachnącej choinki zaproponuję Wam wyśmienitą przekąskę z farszem z kapusty i pieczarek, która może być również niezależną potrawą podaną np. z czerwonym barszczem. Moje najmłodsze dziewczyny właśnie zacierają rączki
kuron.com.pldań, które znają wszyscy, ale każdy gotuje inaczej. Zatem ja przedstawiam dziś swoją wersję. Danie to jest z natury bezglutenowe i jest uniwersalne, może być zarówno drugim daniem, deserem, przekąską, czymkolwiek chcemy. Później nie tylko kuchnia, ale cały dom pachnie pieczonymi jabłkami i cynamonem. Coś przepysznego. Serdecznie zapraszam :-) Podaję przepis również w wersji wegańskiej. * * * Składniki (proporcja składników dla trzech osób
Kawa z mlekiemDziś przedstawiam przepis na zdrową, słodką przekąskę, oczywiście wegańską i bezglutenową , i bez cukru . Są to ciasteczka z dodatkiem płatków owsianych bezglutenowych , mięciutkie, lekko chrupiące, wspaniały dodatek do kawy. Serdecznie polecam :-) * * * Składniki (proporcje na jedną blachę): 120 g oleju kokosowego 3 łyżki ksylitolu 1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego 100 g mąki kokosowej 100 g płatków owsianych bezglutenowych 1 łyżeczka bezglutenowego
Kawa z mlekiemPyszne domowe batony to świetna przekąska, słodkie drugie śniadanie, rozkoszny podwieczorek lub zdrowy deser. Przygotuj w kilkanaście minut i sięgaj po nie za każdym razem kiedy najdzie Cię ochota. A Ty kiedy spałaszujesz swój batonik? Jeżeli podoba Ci się przepis i lubisz pożywne domowe batony zapraszam również po przepis na BATONIKI ŚNIADANIOWE Z ORZECHAMI Składniki (ok. 8 sztuk, forma
Fitsweet.mewyjęciu z garnka, żeby było najpyszniejsze, więc nie da rady zrobić większej ilości na zapas. Wszystkie te wymówki zniknęły, kiedy zdałam sobie sprawę, że takie raviolo to doskonała przekąska zero waste przy robieniu wigilijnych pierogów. Przecież to nie apteka i zawsze zostaje nam trochę ciasta, bo przygotowaliśmy za mało nadzienia. Kiedyś robiło się z takiego resztkowego ciasta warkocze czy ślimaki
Ugotowane pozamiataneFoccacia to klasyczne włoskie danie, które głównie występuje jako przekąska. Mimo długoletniej tradycji, a może właśnie z jej powodu, każdy region Włoch ma inny sposób na przygotowanie tego pieczywa. Czasami foccacia to po prostu chrupiące ciasto na pizzę podawane tylko z solą i oliwą. W innych przypadkach do puszyste pieczywo, często robione z pomidorkami koktajlowymi, oliwkami, rozmarynem lub szałwią - podawane
Milion SmakówDelikatne placuszki pachnące bananami, orzechami włoskimi i cukrem pudrem. Podczas smażenia w domu unosi się piękny bananowo-orzechowy zapach, aż chce się jeść. Takie placuszki to idealne śniadanie, przekąska w ciągu dnia. Ciasto jest wdzięczne z dodatkiem maślanki, drobno tartych orzechów włoskich, szczypty cynamonu i mąki – możecie zamiast bananów dodać jagód, truskawek, jabłek, brzoskwiń, borówek czy suszonych owoców, takich
Zasmakuj KuchniŚledzie to pozycja obowiązkowa na świątecznym stole 😀 Jeśli lubicie słodkie smaki to spróbujcie przygotować śledzie po szwedzku, czyli smażone kawałki filetów śledziowych a'la matyjas, marynowanych
Ugotować