przekąski z ciasta na pizze - 994 przepisów (strona:30/67)

Pizza z szynką i serem. Przepis na sos pomidorowy do pizzy. 114

Pyszne i chrupiące ciasto na pizzę, niesamowity sos pomidorowy z czosnkiem, tymiankiem i oregano. Przygotowanie pizzy wydaje się być czasochłonne, ale jak się okazuje, wymaga to niewiele pracy własnej. Ciasto na pizzę można wykorzystać do przygotowania jednej dużej prostokątnej pizzy lub 4 mniejszych. To ciasto i sos pomidorowy może stać się podstawą do przygotowania innych rodzajów pizzy np. hawajskiej, margherity(...)Pizza z szynką i serem. Jak zrobić idealne ciasto na pizzę.      Wszystko, co potrzebne, aby zrobić ciasto na pizzę to mąka, drożdże, woda, sól, odrobina cukru i oliwa. W moim przepisie wykorzystuję zwykłą mąkę pszenną - ciasto takie jest bardzo elastyczne i pasuje do wielu rodzajów pizzy. Przepis podaje użycie suchych drożdży, ale tak naprawdę ciasto na pizzę

Moja Książka Kucharska
Mini pizza z ricottą, szparagami i przepiórczym jajem 90

Jakie jest Wasze ulubione ciasto na pizzę? Moje ulubione to ciasto nocne. Jest to oczywiście umowna nazwa, chodzi tu o ciasto, które dojrzewa w lodówce około

Tajemnice Smaku
Paluchy pizzowe Twisty z łososiem i suszonymi pomidorami 199

Trochę sama siebie pokomplementuję, ale teraz to przeszłam samą siebie.  Ale to dobre! I fajne na imprezę. Ciasto robi się samo - 5 min zagniatania, 1

Czarnawisienka
Flatbread z gruszką, serem pleśniowym i orzechami włoskimi 155

dania głównego, gulaszu czy potrawki, przekąską lub przystawką podany z pastą czy hummusem.  Może być także, tak jak w moim przypadku, podany z dodatkami jako danie główne. Taka wariacja na temat pizzy ;) bez drożdży i wyrastania. Cienko rozwałkowany chlebek wychodzi chrupiący i delikatny. Jeśli chcecie uzyskać bardziej miękki spód, wystarczy rozwałkować ciasto na nieco grubszy placek. Dodatki to już

HealthyCreations
Mini pizzerinki 258

powodzeniem (uwierzcie!;) pomysłów na sycącą przekąskę są pizzerinki- których przygotowanie niewiele różni się od pieczenia tradycyjnej pizzy- inna jest tylko końcowa forma podania, a danie jest od razu podzielone na łatwe w konsumpcji porcje:) WERSJA SKRÓCONA PRZEPISU DLA POTRAFIĄCYCH UPIEC TRADYCYJNĄ PIZZĘ: Wykonujemy wszystko tak samo jak przy robieniu zwykłej pizzy- rozwałkowując jedynie ciasto w kwadrat, następnie po dodaniu sosu

Aromatyczne Podróże
PIZZA Z PATELNI 138

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 ŚREDNICA PATELNI: 24 CM. Składniki na ciasto: Szkla nka mąki, 5

JejKuchnia
Podpłomyk z boczkiem, cebulą i żółtym serem 148

Podpłomyk jest rodzajem cienkiego placka, na którym układamy swoje ulubione dodatki, ale zanim je położymy, smarujemy go kwaśną śmietaną. Jest podobny do pizzy, jednak do jego

Bułka z Chlebem
Kompot rabarbarowy 148

Dziś dzień w pełnym biegu i jedynie mogłam pomarzyć o książce i leżaku w słońcu. Jako absolwentka uczelni wyższej zmagam się z rekrutacjami i dzień spędziłam

Emskie Smaki
Pizza z dynią 149

Pizza to danie z kuchni włoskiej, które na dobre zadomowiło się nie tylko w naszym kraju ale na całym świecie. Pizza z dynią Pizza przypomina kanapkę

mecooks
Sycylia naszym okiem 190

rurki z nadzieniem z ricotty, i ciasto sette velli. Cud!!! Zestaw mini deserów. Baba hojnie nasączana słodkim syropem. Cannoli. Cassata.   Z wytrawnych rzeczy trzeba oczywiście wspomnieć pizzę, ale też sfincione- drożdżowy placek z pomidorowo-rybnym, gęstym sosem na wierzchu. No i arancini- ryżowe kule z nadzieniem, panierowane i smażone. Jeśli chodzi o przekąski, Włosi nie mają sobie równych. Pizza

les mirabelles
Pizza pszenno-żytnia ze szpinakiem i fetą 207

Wprawdzie za oknem trochę ciepło, ale naszła mnie ochota na pizzę. A jak jest ochota, to nie ma innego wyjścia, tylko trzeba odpalać

Kulinarne przygody Gatity
Prawdziwa włoska pizza z szynką włoską, figami, gorgonzolą i rukolą 181

Prawdziwa włoska pizza z szynką włoską, figami, gorgonzolą i rukolą – niebo w gębie i oryginalne Włochy w Waszym domu. Delikatne, cieniutkie ciasto (zdecydowanie nie jest

Pociąg Do Kuchni
Placek wytrwany z boczkiem i porem 74

dodatkiem pora, boczku oraz sera cheddar, pieczony w piekarniku. To świetna alternatywa dla pizzy lub tarty. Smakuje dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można być pysznym dodatkiem do sałatek, czy zup typu krem. Placek jest bardzo sycący, więc sprawdzi się też jako przekąska do pracy lub szkoły, np. w towarzystwie jogurtu naturalnego. Składniki: 1 por 200 g boczku(...)smażymy razem przez kilka minut. Do miski wbijamy jajka, roztrzepujemy je i mieszamy z mlekiem. Następnie dodajemy mąkę pszenną, sodę oczyszczoną, sól, pieprz i majeranek. Miksujemy, aż powstanie gładkie ciasto, bez grudek. Do ciasta dodajemy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, tarty cheddar oraz podsmażony boczek z porem. Wszystko dokładnie mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego wcześniej tłuszczem

Kuchnia MagdaLeny
Placek wytrwany z boczkiem i porem 74

dodatkiem pora, boczku oraz sera cheddar, pieczony w piekarniku. To świetna alternatywa dla pizzy lub tarty. Smakuje dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można być pysznym dodatkiem do sałatek, czy zup typu krem. Placek jest bardzo sycący, więc sprawdzi się też jako przekąska do pracy lub szkoły, np. w towarzystwie jogurtu naturalnego. Składniki: 1 por 200 g boczku(...)smażymy razem przez kilka minut. Do miski wbijamy jajka, roztrzepujemy je i mieszamy z mlekiem. Następnie dodajemy mąkę pszenną, sodę oczyszczoną, sól, pieprz i majeranek. Miksujemy, aż powstanie gładkie ciasto, bez grudek. Do ciasta dodajemy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, tarty cheddar oraz podsmażony boczek z porem. Wszystko dokładnie mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego wcześniej tłuszczem

Kuchnia MagdaLeny