Pieróg Calzone di cipolla Pana Rafała

Pieróg Calzone di cipolla Pana Rafała

Calzone di cipolla, czyli pugliańskie ciasto cebulowe, jest jednym z charakterystycznych dań kuchni Apulii. Ten puglijski przepis na calzone di cipolla stanowi doskonałą piknikową przekąskę lub danie, którym możesz zaskoczyć gości na imprezie, składa się z białej cebuli, anchois, suszonych pomidorów i rodzynek a całe nadzienie zamknięte jest w klasycznym cieście chlebowym. – 4 – 60 minut czas na ciasto – Włochy Lista zakupów 400 g mąki 00 200 ml wody 2 łyżeczki suchych drożdży 100 ml wytrawn...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Autor

RafałRafał

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, placki, pierogi, przekąski, przekąska, impreza, obiad, ciasto na pizze, mięso, pizza , focaccia, przekąski na impreze, ciasto na pierogi, przekąski z ciasta na pizze, ser biały, pizza na patelnie, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, pierogi z mięsem, bez pieczenia

Inne przepisy z RafalCook

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.