Roladki z szynki z sałatką chrzanową – to propozycja na sałatkę podaną nieco inaczej niż standardowo :) Takie roladki można również nadziać np. sałatką jarzynową (zobacz przepis
Kulinarne PrzebojeSkrzydełka z piekarnika – o tak! Uwielbiam pieczone skrzydełka kurczaka! Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz i nie przeszkadza mi nawet to, że mają kości
Kulinarne PrzebojeŚledzie – jedni je uwielbiają, drudzy nienawidzą ;) Ja należę zdecydowanie do tych, którzy śledzie mogliby jeść i jeść, zmieniając tylko formę ich podania :) Tak więc na
Kulinarne PrzebojeCarpaccio w wersji wege stało się ostatnimi czasy bardzo popularne. To taka współczesna zmieniona wersja tradycyjnego mięsnego carpaccio, lecz bez mięsa. I tak powstają wersje z
Zasmakuj KuchniGdy przygotowujecie imprezę np grilla dla znajomych zazwyczaj chcecie ich czymś zaskoczyć. Może to być np rwany chlebek w formie kawałków harmonijek, które potem się odrywa
Bernika - moj kulinarny pamietnikkomponują się z delikatnymi i łagodnymi w smaku składnikami, jak np. kasza kuskus czy pieczarki. I to one nadają charakter potrawie. Takie pieczarki mogą pełnić funkcję samodzielnej przekąski na kolację lub imprezę, ale również idealnie pasują jako dodatek do obiadu, np. do kawałka mięsa i/lub sałatki. Składniki: 5-6 dużych pieczarek (portobello) 100 g kaszy kuskus 1 cebula
Kuchnia MagdaLenykomponują się z delikatnymi i łagodnymi w smaku składnikami, jak np. kasza kuskus czy pieczarki. I to one nadają charakter potrawie. Takie pieczarki mogą pełnić funkcję samodzielnej przekąski na kolację lub imprezę, ale również idealnie pasują jako dodatek do obiadu, np. do kawałka mięsa i/lub sałatki. Składniki: 5-6 dużych pieczarek (portobello) 100 g kaszy kuskus 1 cebula
Kuchnia MagdaLenySpaghetti po polsku z mięsem mielonym to przepis wywodzący się z klasycznego spaghetti Bolognese. Polska wersja tego przepisu zawiera znacznie więcej mięsa niż ta tradycyjna. Jednak
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!SKŁADNIKI: ( na 2 porcje ) czerwona papryka marchew ząbek czosnku 2 cm imbiru
Atlas Smakówznakomicie zarówno na ciepło, jak i na zimno więc doskonale sprawdzą się także na wynos no do lunch boxa. Po pokrojeniu na mniejsze kawałki świetne również jako przekąska na stole podczas imprezy do rożnego rodzaju dipów. Składniki – tosty serowe (6 sztuk widocznych na zdjęciu): 2 jajka 15 g (1łyżka) majonezu dobrej jakości – najlepiej domowego na bazie delikatnej oliwy
Ola la LCHFniedzielne popołudnie zapraszam na pyszna sałatkę warzywną z kurczakiem i pestkami dyni. To doskonała przekąska na każdą domową imprezę. Nikt jej się nie oprze. SKŁADNIKI: 1 por, 1 pojedynczy filet z piersi kurczaka, 1 słoik selera konserwowego, 1 puszka kukurydzy konserwowej, 3 łyżki pestek dyni bez łupiny, 4 jajka, 3 łyżki Majonezu Kieleckiego, oliwa, sól, pieprz, mielona słodka papryka. PRZYGOTOWANIE
Tradycyjna kuchnia KasiSmaczna i ładnie prezentująca się rolada z żółtego sera z dodatkiem jajek na twardo i szynki konserwowej będzie świetną propozycją imprezowej przekąski. Doskonale też sprawdzi się
Smaki Na Talerzujako dodatek do czerwonego barszczy czy kremowych zup, ale świetnie smakuje też solo. Można go podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Sprawdzi się też jako przekąska na różnego rodzaju imprezach, a goście będą zachwyceni 😉 Jest bardzo prosty w przygotowaniu, więc na pewno każdemu wyjdzie! Świetna alternatywa dla tarty wytrawnej lub pizzy... Składniki: 2 cebule
Kuchnia MagdaLenyElegancka przekąska, finger food na imprezę albo przystawka przed większym obiadem. Sprawdzą się też na śniadanie albo lekką kolację, najlepiej w towarzystwie lekkiej sałatki z rukolą albo roszponką. Możecie je zrobić z każdego spodu na tartę, więc można zrobić zawsze więcej spodu i wykorzystać go Read More Artykuł Tartaletki włoskie z mozzarellą i pomidorami – low FODMAP pochodzi z serwisu
Flymetothespoon