Jajka faszerowane na różne sposoby pojawiają się na naszym stole jako urozmaicenie śniadania czy kolacji. Oczywiście honorowe miejsce zajmują na wielkanocnym stole. Dziś jedne z moich
babka w formieDzisiaj chciałabym zaprezentować Wam niezwykle prosty i lekki pomysł na obiad prosto z Hiszpanii. Choć ośmiornica, może brzmieć dla nas dość „tropikalnie” to warto
Be Fit Be StrongAnanas jest owocem który codziennie rano ląduje w moim śniadaniu razem z jogurtem i płatkami. To jeden z moich ulubionych owoców. Jednak tym razem przez pomyłkę
Bernika - moj kulinarny pamietnikZnajdą się tutaj miłośnicy pieczonych bakłażanów? Jeśli tak, to proponuję przyrządzić i skosztować tę pyszną sałatkę, a nie pożałujecie Ja uwielbiam bakłażany, a w połączeniu z
Smaki ArmineJa wiem, że tego smaku nie da się podrobić, że nie da się odwzorować, że ten smak jest jedyny w swoim rodzaju i niepowtarzalny. Jeśli jedliście
Bernika - moj kulinarny pamietnikWiosna już tuż, tuż. Na talerzu nie może zabraknąć koloru zielonego! Wiosna jest pięknym okresem nie tylko w przyrodzie, ale również w kuchni. Pojawiają się pierwsze
Truskawkowa FiestaDla niektórych smak dzieciństwa. Dla mnie chyba też, choć masa była maślana, a zamiast czekolady, wyrób czekoladopodobny. Takie czasy… 12 sztuk kwadratowych wafli 150 g
KucharzycaKoktajle można przyrządzać na różne sposoby. Dzisiaj proponuję pełen zdrowych tłuszczy pochodzących z awokado i siemienia lnianego, witaminy C z pomarańczy i dobrodziejstw z zielonych liści
Lamarida.plCześć! Od jesieni leżakowała w mojej kuchni dynia. Aż dziwne, że tyle czasu wytrzymała w domowych warunkach. Upiekłam ciasto z dyni przepis i
Pieprzyć z FantazjąW niektórych sklepach można już kupić gotowe placki tortilli z dobrym składem, można również usmażyć placki samodzielnie i zrobić z nich takie rożki z dowolnym nadzieniem
Smaki ArmineSmaku domowego smalcu podawanego z ogórkiem na świeżej pajdzie chleba chyba nie da się zapomnieć. Ta chrupkość chleba, przenikające się smaki to jest wspomnienia z dzieciństwa
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Lubicie zapiekanki z pieczarkami? Trochę wstyd się przyznać ale jest coś wciągającego w bule z pieczarkami i serem, i pewnie spora część z Was ma z
Cooking for EmilySkładniki/4 porcji: – 2 jabłka – 1 łyżka cynamonu – 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 120 stopni. W małej miseczce mieszamy ze sobą cynamon
I LOVE LIFE