Fasolowe de volaille Pyszna , wegetariańska kopia klasycznego de volaille . Zamiast mięsa jest tu rozgnieciona kolorowa fasola , środek to klasyk czyli masło z czosnkiem i pietruszką Czy
Ogrodnik w podróżyAwokado to owoc pochodzący z Meksyku, który świetnie rozpowszechnił się w Ameryce, Azji jak i w Europie. Guacamole z awokado Awokado jest doskonałym źródłem witamin, białka
mecooksPotrzebujesz jedynie 3 składników, aby przygotować przepyszne i słodkie kuleczki chałwowe, które mogą być świetną alternatywą dla chałwy! Bo dosłownie smakują jak chałwa! I choć nigdy
Zdrowie na języku :PSłyszeliście o przysmaku taratuszki. To rosyjskie faworki, do złudzenia przypominające nasze tyle tylko, że robi się je łatwiej, szybciej i chyba taniej. Ciasto przygotowywane jest na
Bernika - moj kulinarny pamietnikWczoraj był Światowy Dzień Pizzy, ale ja zamiast tradycyjnej pizzy upiekłam tzw "pizzę alzacką", którą akurat z pizzą nie ma wiele wspólnego, bo to
Bernika - moj kulinarny pamietnikJeśli przyrządzanie ryżu ograniczasz jedynie do ugotowania w wodzie, urozmaić go dodatkiem smażonej cebulki To bardzo łatwy i lekkostrawny dodatek do mięs i warzyw. Skład
Kulinarne S.O.S.Znacie imprezowe rollsy z tortilli? Mam dla Was pomysł na ich nieco inną wersję – nieco zdrowszą, bo w naleśnikach i w stylu azjatyckim. Możecie je
FlymetothespoonDrożdżówki w wersji wytrawnej z niebanalnym nadzieniem, ponieważ do przygotowania farszu wykorzystałam zimowy superfood - jarmuż. Bułeczki dodatkowo obsypałam orzechami włoskimi. Są mięciutkie, puszyste, zakręcone inaczej niż
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Zapiekane ziołowe ziemniaki To bardzo , ale to bardzo prosty przepis . Co nie wyklucza tego ,że jest on również bardzo smaczny Pieczone ziemniaki ziołowe , są genialne, lekko
Ogrodnik w podróżyBardzo lubię wszelkiego rodzaju smarowidła do pieczywa. Choć, przyznam szczerze, ostatnio bardzo rzadko jadam pieczywo, ale moi domownicy jedzą kanapki i właśnie z myślą o nich
Smaki ArmineLubicie kapustę? Ja ją uwielbiam w każdej postaci i dziś chcę podzielić się z Wami przepisem na ten pyszny, prosty pieróg/placek kapuściany z łososiem wędzonym
Smaki ArmineChrupiące bułki z dużą ilością zdrowych ziaren, zapiekane z jajkiem, szynką, aromatyczną cebulką i serem, posypane świeżym, pachnącym szczypiorkiem to fajny pomysł na urozmaicone śniadanie w
Szalona Kuchnia EwelinyOrzechy nerkowca uwielbia cała nasza rodzinka. Są miękkie, delikatne, lekko słodkie. Podjadamy je między posiłkami, dodajemy do granoli na śniadanie, używamy do pesto (zobacz przepis na
Moja DelicjaDomowy sos pomidorowy zrobiony ze świeżych pomidorów stanowi idealną bazę do wielu potraw. Świetnie sprawdzi się jako sos do spaghetti albo pizzy. Dodając delikatnie ostrości takiemu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!