przekąska - 23005 przepisów (strona:671/1534)

Kisiel owocowy domowej roboty 164

Kisiel w polskich domach jest niezwykle popularną przekąską, którą stosujemy zarówno jako podwieczorek oraz deser. Lubiany przez nasze pociechy, ale również przez nas samych. Mi kisiel kojarzy się ze świeżymi owocami, aromatycznym zapachem i smakiem, o którym marzę w życiu dorosłym. Tak, kisiel możemy kupić w każdym sklepie. Czy będzie on taki, jaki pamiętasz z lat dzieciństwa, kiedy Twoja mama

Kuchcik gotuje
Tarta z pomidorami i fetą 184

Kolorowa TARTA Z POMIDORAMI I FETĄ to świetna propozycja na... Artykuł Tarta z pomidorami i fetą pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Czosnkowe paluchy drożdżowe 106

paluchy znikają z talerza szybciej niż się je robi, choć i to nie jest zbytnio czasochłonne:). Świetne jako przekąska, ale też jako dodatek do zup czy mięsa.  Ciasto: 1/2 kg mąki 50g świeżych drożdży 1 łyżka cukru 1 szklanka ciepłego mleka 1 jajko L 3 łyżki oleju 1 łyżeczka soli Do posmarowania ciasta: 1 jajko L olej (tyle samo

Szefowa kuchni
Kuleczki z brokułów 166

Brokuły bardzo lubię i to troszkę inna odsłona . Fajna przekąska ze znajomymi bądź dodatek do obiadu ale nie koniecznie ,zapraszam do wypróbowania i napisania w jakiej formie została podana .  SKŁADNIKI  1 bukiet brokuła  3 jajka 1 ząbek czosnku 15 dag sera żółtego bułka tarta  olej do smażenia  Wykonanie Brokuły myjemy i gotujemy aż będą miękkie

Mój Smak
Pasta ogórkowa 133

Proponuje śniadanie z fajnym połączeniem serka z ogórkiem,o niskiej zawartości tłuszczu , dla tych co dbają o linie i nie tylko .   Ale też fajnie się sprawdza jako przekąska bez pieczywa do pracy.  Składniki       1 duży ogórek zielony świeży        2 małe żabki czosnku        ser biały granulowany o obniżonej

Mój Smak
Naleśniki wytrawne 164

które są lepsze. To bardzo proste danie, które można podawać na różne sposoby, dzięki temu z pewnością się szybko nie znudzą. Można je podawać na obiad, kolację czy jako przekąskę kiedy spodziewamy się gości.  Naleśniki wytrawne zapiekane z serem  Naleśniki - przepis podstawowy: 1 1/2 szklanki mleka, 1 1/2 szklanki mąki pszennej, 2 jajka, 1/2 szklanki wody mineralnej

Aromatyczne Podróże
Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami 401

Piec w piekarniku nagrzanym do 190 – 200 stopni C , aż paszteciki się lekko przyrumienią  (około 15 minut).  Takie paszteciki mogą być idealnym urozmaiceniem świątecznego stołu czy przekąską sylwestrową. Podane na gorąco z czerwonym barszczykiem z pewnością posmakują nie jednej osobie.  Smacznego :-)  paszteciki

Aromatyczne Podróże
Na Sylwestra. Francuskie rożki z serem, szynką i ogórkiem kiszonym 672

szybko - błyskawiczna przekąska na imprezę sylwestrową, karnawałową lub niedzielne późne śniadanie. Ciasto francuskie, które ma niekończącą się gamę możliwości sprawdza się w każdej sytuacji. Danie to może przygotować nawet uczeń podstawówki, co osobiście sprawdziłam :) Nie zapomnijcie dodać ogórka kiszonego! Sprawia on, że rożki nabierają zupełnie innego wymiaru smaku. Szczerze polecam! Na Sylwestra. Francuskie rożki z serem, szynką i ogórkiem kiszonym

Posadzone i zjedzone
Pieczone bataty 116

koleżanki ze studiów i od tego czasu goszczą u mnie przynajmniej raz w tygodniu.Według mnie najlepsze są na ciepło, ale bez problemu możemy je zabrać do pudełka zamiast przekąski lub jako dodatek do mięsa. Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Domowy snickers 1 (tylko 4 składniki - bez cukru, bez nabiału) 127

przepisy z tej serii: Domowa czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry  Domowy

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Placki ziemiaczano-dyniowe z tymiankiem 173

Tegoroczny dyniowy debiut to placki ziemniaczano-dyniowe z tymiankiem. 230 g startych na grubych oczach ziemniaków   140 g startej na grubej tarce surowej dyni 1

Humanistka w kuchni
Zapiekanka z kaszy jaglanej - wersja słodka 168

 Musze przyznać, że z kaszą jaglaną lubimy się od niedawna. Kiedyś, ze względów praktycznych, jadłam wyłącznie kus-kus. Kasza jest wymagająca. Trzeba ją najpierw podprażyć

Humanistka w kuchni
Grissini 160

Kolejne włoskie pieczywo na blogu. Grissini to długie, cienkie i bardzo chrupiące paluszki z ciasta drożdżowego podawane we Włoszech tuż przed posiłkiem jako przekąska. Pysznie smakują z ulubionymi sosami, dipami czy też jako dodatek do zup. Na blogu znajdziecie przepisy na inne pieczywo z tego kraju, m.in. na Steccę , Panini  i Fougasses . Polecam! Składniki

Nastoletnie Wypiekanie
ART&FOOD BAZAR NA STARYM KLEPARZU 140

królowały m.in. – świeże ostrygi, owoce morza i ryby z Morza Śródziemnego – wina ekologiczne – lokalny browar – kuchnia wegetariańska – słodycze wegańskie – hummus/ falafel i arabskie przekąski – rozgrzewające zupy i ręcznie lepione pierogi z domowym farszem i wiele innych propozycji Nie sposób było wszystkiego spróbować na miejscu, ale można było kupić do domu

Ostra na Słodko
JARMUŻ 167

zasmażana ze zrumienioną cebulką i podprawiona mlekiem. Z jarmużu można również przygotować smaczne koktajle. Jednym z najpopularniejszych dań z jarmużu są chipsy. To świetny pomysł na lekkostrawną i zdrową przekąskę. Przepis na chipsy z jarmużu. Liście jarmużu umyj i osusz. Następnie liście porwij na kawałki o średnicy około 3 cm. Tak przygotowane liście włóż do misi i dokładnie obtocz

Ciastka - domowe słodkości