przekąska - 23005 przepisów (strona:651/1534)

Tatar ze śledzia 132

Lubimy śledzie i teraz przed Świętami testuję kilka nowych przepisów. Tatra ze śledzia to fajnie podana przekąska nie tylko na wigilijny stół. Idealnie sprawdzi się na nadchodzące Andrzejki. Polecam! Składniki : * 200g filetów śledziowych z zielonymi oliwkami i kaparami SEKO * czerwona cebula * ogórek kiszony   * oliwki zielone  * łyżka oleju rzepakowego * sól, pieprz do smaku Przygotowanie : Wszystkie składniki tatara posiekać

Magiczne Życie Marty
Jesienne ciasto cynamonowe z mąki orkiszowej z jabłkami 243

ciasto jabłkowe intensywnie pachnące cynamonem. Mięciutkie, wilgotne w środku z delikatnie chrupiącą skórką.  Ciasto na bazie mąki orkiszowej, cukru trzcinowego i kurkumy jest zdrową i łatwą w wykonaniu przekąską.  Deser idealny na jesienne wieczory przy kawie.  Składniki: 2 szklanki mąki orkiszowej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru trzcinowego 3/4 szklanki oleju 3 jaja 1 łyżeczka skody

Pora na pora i pomidora
ZRAZY MIELONE Z MIĘSA MIESZANEGO 133

Ukształtować 10 lu 20 zrazików (po 1 lub 2 na porcję). Każdy zrazik obtoczyć w mące lub przesianej tartej bułce i smażyć na rumiano.  Zrazy mielone na gorącą przekąskę można przygotować w sposób następujący: Masę mieloną podzielić na 40 porcji, uformować okrągłe frykadelki, obtoczyć w bułce tartej zmieszanej z startym żółtym serem i różnymi przyprawami. Usmażyć i podać

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Faworki z nadzieniem serowo- dyniowym 188

rzadka, bo będzie wypływała w ciasta. 7. Nadziewamy nią faworki. Boki możemy obtoczyć w cukrowych groszkach, startej czekoladzie lub mielonych orzechach. 8. Podajemy posypane cukrem pudrem. Smacznego! Kategoria: Ciasteczka , Przekąski , Przepisy Tagged: dla dzieci , dla niejadka , dynia , faworki

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym 197

Brokuł w sosie czosnkowym to pomysł na szybką i prostą do przygotowania przekąskę na słono. Sałatka jest mocno czosnkowa, a brokuły w całości są "otulone" sosem jogurtowo-majonezowym. Przed podaniem sałatkę należy posypać pestkami dyni lub płatkami migdałowymi.  Składniki na porcję dla 2 osób: 1 brokuł 2 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu 3-4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki

Ugotować
Małże zapiekane w pieczarkach 140

Pieczarki z małżami można podać jako przekąskę lub jako danie główne. Trudno podać dokładne ilości składników, wszystko zależy od wielkości pieczarek jakie chcemy użyć. Mała pieczarka to jedna małża, większa 2-3, a portobello to nawet 10 lub więcej muli. pieczarki portobello* lub zwykłe (u mnie 4 portobello), małże (około 300 g), masło (2 łyżki), szalotki (2 sztuki), ząbek czosnku

królestwo garów
Faworki nadziewane pastą z soczewicy 219

Faworki w wersji wytrawnej i do tego faszerowane? Dlaczego nie? Oryginalna i smaczna przekąska na każdą okazję. Składniki ciasto 250 g mąki 1 jajko 2 żółtka szczypta soli 120 g kwaśnej śmietany 1 łyżeczka octu 1 łyżki spirytusu pasta 1 szkl czerwonej soczewicy 2 szkl wody 1 łyżka kukurydzy sól pieprz papryka ostra w proszku 1-2 ząbki czosnku

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Pieczone nuggetsy 149

Nuggetsy z piersi kurczaka zrobiłam pierwszy raz, ale od razu bardzo nam zasmakowały. Są fajnym pomysłem na obiad, kolację, czy przekąskę, nawet taką imprezową, bo to małe kawałki, które łatwo wziąć i schrupać. Ponadto podoba mi się, że są pieczone w piekarniku, a nie smażone na głębokim tłuszczu, zawsze to trochę zdrowiej. Podałam je z sosem czosnkowym własnej roboty

Simply Food
Batony z płatków śniadaniowych 195

drodze do pracy. Batoniki można schować do torebki i mieć zawsze pod ręką, czy to na zakupach, w podróży, na spacerze. Sprawdzają się doskonale, jako drugie śniadanie lub przekąska, gdy nadejdzie niespodziewana ochota na coś słodkiego. A czy zdarza Wam się jeść śniadanie w nietypowych miejscach ? Mi czasem tak ! Ale nie rezygnuję z posiłku i potrafię zjeść go w aucie

kolorowotorcikowo
Mini-ptysie 187

Mała przekąska na słodko🙂 Składniki ciasto: woda 1 szt masło 100 g mąka pszenna 1 szkl jajka 4 szt sól 1 szczypta krem: masło 3/4 kostki budyń waniliowy 1 op … Czytaj dalej Mini-ptysie

czarrna od kuchni
Dyniowy krem z nerkowców 114

Dyniowego szaleństwa ciąg dalszy i tym razem zapraszam na pyszny krem. Krem używam do deserów, ciast a także zajadam łyżką wprost ze słoika albo smaruję krakersy i pyszna przekąska gotowa. Polecam gorąco taki krem, zasmakuje każdemu a mnóstwo witamin w organizmie i uodporni i wywoła uśmiech na twarzy. Dyniowy krem z nerkowców. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
KREM ORZECHOWY I BABECZKI SEROWO-CZEKOLADOWE – pyszności! 185

pewność, że oprócz tego, że będzie smacznie – będzie też zdrowo! No bo zboże wiele może! A co może? Możecie poczytaj tutaj – http://comozezboze.pl/ Fajne zarówno na śniadanie, przekąskę w ciągu dnia, dodatek do sałatek, ale także dodatek np.do ciast czy panierek do dań obiadowych! Dają tak wszechstronne możliwości, że nie byłabym sobą, gdybym nie kombinowała ( a kombinatorka

Ostra na Słodko
Fit pralinki a'la ferrero rocher 214

niebo lepsze od sklepowych czekoladek. Bez cukru, masła, mleka w proszku czy sztucznych aromatów. Można je jeść bez wyrzutów sumienia (oczywiście nie o tej porze ;) ), ale jako przekąska do popołudniowej kawy sprawdzą się idealnie! A więc do dzieła. Składniki: 1 rozgnieciony banan 2 łyżki masła orzechowego 1/2 szklanki zmielonych orzechów (ziemne, włoskie lub inne) 2 łyżeczki kakao 1/2szklanki zmielonych płatków

Chocolate Muffin Blog
Boże Narodzenie w staropolskim stylu 145

świąteczna atmosfera za sprawą  przepięknie udekorowanego stołu  i choinki. Przemili gospodarze przywitali nas serdecznie w progu i zaprosili na mały poczęstunek. Popijając miody pitne i zajadając smakowite przekąski rozmawialiśmy o polskich tradycjach kulinarnych i świątecznych. Następnie pod czujnym okiem Pana Macieja i nieocenionym praktycznym wsparciem szefa kuchni Sokołów Dominika Moskalenki,  wspólnie przygotowaliśmy cztery fantastyczne dania. Ja niestety

Wiem co jem
VEGEBURGERY ( wegetariańskie burgery z soczewicy i buraków w domowych bułeczkach z chili i czarnuszką ) 238

której nawet mięsożercy się nie oprą. Są pyszne, są sycące, są zdrowe! Danie zachwyca nie tylko podniebienia, ale również oczy! Są świetnym pomysłem na obiad, podwieczorek, kolację albo imprezową przekąskę – idealne na każdą porę! Koniecznie spróbujcie – mam nadzieję , że #Ambition też będzie zachwycony! Polecam! SKŁADNIKI: BUŁKI: * mąka – 160 g * letnia woda – 50 ml * mleko

Ostra na Słodko