przekąska - 23005 przepisów (strona:643/1534)

Andruty biszkoptowo kokosowe 199

otwarciu opakowania trudno im się oprzeć. Spożywane „na sucho” w charakterze przekąski przyciągają i wciągają. Andruty – wafle – ich smak posiada właściwości uzależniające. Dla wielu kojarzy się ze smakami dzieciństwa. W czasach PRL – u prawie każda gospodyni potrafiła wyczarować z nich „cuda”. Czasy się zmieniły, a andruty nadal kuszą… Andruty biszkoptowo kokosowe. Składniki: - 5 kwadratowych andrutów (suchych wafli

mojewypiekiinietylko
Tatar w wedzonej ryby 110

niego pyszne śniadanie. Tak powstał tatar z niewielką ilością dodatków, który sprostałby oczekiwaniom najbardziej wybrednych osób.  Ryba w tej formie doskonale nadaje się również jako przystawka lub przekąska na wigilijny stół, jako znakomita alternatywa dla śledzi. SKŁADNIKI: 1 średniej wielkości wędzony dorsz, ewentualnie makrela lub pstrąg 1 mała czerwona cebula 8 oliwek z anchois lub oliwki bez pestek

Kuchnia od dwojga
Rumowe bombki w kokosie 141

Świąteczne bombki - pralinki, o wyraźnym smaku rumu:). Lekko słodkie i mocno alkoholowe, szybka słodka przekąska dla osób, które nie mają piekarnika lub się z nim nie lubią:). Możemy dodać więcej cukru, jeśli herbatniki okażą się mało słodkie. 300g herbatników 1/4 szklanki rumu  3 łyżki cukru pudru 1/4 kostka masła 2 łyżeczki kakao wiórki kokosowe 1. Herbatniki kruszymy drobno

Szefowa kuchni
Kapuśniaczki drożdżowe z kiszonej kapusty 153

Drożdżowe bułeczki z kapustą to idealna świąteczna przekąska (lub dodatek np. do barszczu) Składniki na ciasto: 1 kg mąki pszennej typu 450 ½ litra mleka 1 szklanka oleju 10 dag drożdży 2 jajka 1 cukier waniliowy 1 łyżka cukru 1 łyżeczka kopiata proszku do pieczenia Składniki na farsz: 1/2kg kapust kiszona 30 dag pieczarek 2 białe cebule masło klarowane do smażenia

Tradycyjna Kuchnia
WASA I PYSZNE PRODUKTY DLA KAŻDEGO 159

podwieczorek, kolację. Świetnie smakuję samo, w towarzystwie ulubionego jogurtu czy z sałatką owocową.  WASA DELICATE THE CRACKERS SEA SALT -EKSTRA CIENKIE KRAKERSY Z SOLĄ MORSKĄ  idealne jako przekąska w ciągu dnia. Świetnie smakują same, z ulubioną sałatką, dipem , serami czy sosem.  Dziś proponuję Sos Czosnkowy z Tymiankiem : Składniki: 1 ząbek czosnku  2 łyżki czosnku granulowanego

Gotowanie Patki
Smoothie arbuzowy z niespodzianką 96

Coś w sam raz na takie upały, a przy okazji zdrowa i lekka przekąska. Bardzo orzeźwiający smoothie. Składniki na smoothie arbuzowy z niespodzianką (1 porcja): arbuz 250 - 300 g 3 - 4 łyżki jogurtu naturalnego gałka lodów pistacjowych Schłodzić owoc i jogurt w lodówce. Arbuz pokroić na mniejsze kawałki, oczyścić z pestek. Zalać jogurtem i zblenderować. Do wysokiej szklanki wrzucić gałkę

Karola gotuje
Omlet z płatkami ryżowymi 218

mąka pełnoziarnista, która ma sporo wartości odżywczych. Płatki ryżowe to dobry dodatek nie tylko do omletów, ale także do mleka czy sałatek. Możecie śmiało potraktować je również jako zdrową przekąskę Zobaczcie też: Co może zboże? Płatki zbożowe Lubella Przepis na omlet z płatkami ryżowymi Drukuj przepis Porcji: 1 Czas gotowania: 10 minut Składniki 2 jajka garść płatków ryżowych Lubella olej

Kuchnia Bazylii
Świąteczne prezenty dla pasjonatów gotowania 146

portalach społecznościowych. Desek nigdy za wiele, zwłaszcza jeśli pasjonat gotowania lubi organizować w domu przyjęcia dla znajomych i rodziny. Warto wybrać na prezent takie, na których podawane będą przekąski. Deski do serwowania z powodzeniem zastąpią tradycyjne talerze. Najbardziej podobają mi się takie wykonane z drzewa oliwnego, estetyczne, niepowtarzalne, mają swój urok.  Wśród bardzo trafionych prezentów dla miłośnika gotowania jest

Moja smaczna kuchnia
TORCIK JAGLANY Z OWOCAMI KAKI (BEZ PIECZENIA) 108

sztuki dziennie, gdy tylko panuje sezon na kaki. Należy wspomnieć o ich właściwościach, bowiem kaki to znakomite źródło witamin: A i C, błonnika oraz fenoli . Super sprawdza się jako przekąska do pracy, szkoły. Świetnie smakuje jako składnik owocowej sałatki, a już najlepiej poniższego "sernika". Zapraszam na przepis! (Na zdjęciach widoczna wersja z bezglutenowym budyniem na mleku roślinnym. Jednak nie uwzględniam

Jeść, by żyć w zdrowiu
Samosy z masą makową i śmietankowym dipem 239

stożek. 6. Pierożki smażymy w średnio rozgrzanym oleju. Możemy je również upiec w temperaturze 180 stopni. 7. Śmietankę ubijamy z serkiem, cukrem i wanilią. Podajemy z pierożkami. Smacznego! Kategoria: Przekąski , Przepisy Tagged: bita śmietana , Boże Narodzenie , dip , Indie , mak , naleśniki , pierogi , serek mascarpone , Wigilia , żurawina

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
EKSPRESOWE PASZTECIKI ZE SZPINAKIEM I TWAROGIEM A'LA FORNETTI 413

ilość tych pasztecików jest o wiele większa. W moim przepisie wykorzystałam 2 ciasta francuskie, bo wiedziałam, że szybko znikną. A dodatkowo z barszczem to bardzo smaczna i wykwintna przekąska. :)  SKŁADNIKI: ciasto francuskie 2 op. szpinak mrożony siekany 450 g.  twaróg 4 łyżki czosnek 3 ząbki sól i pieprz do smaku jajko 1 szt.  sezam do posypania olej

Kuchnia Paulettes
Koreczki z kolorowym twarożkiem 158

Śniadanie albo przekąska zdrowa imprezowa jak kto woli. Trzy rodzaje twarożku podane na ogórku zielonym. Kolorowy zawrót śniadaniowy. 30 dkg białego twarogu 1 ogórek zielony 2 łyżki buraczków tartych 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 pęczka natki pietruszki sól pieprz czarny, pieprz czerwony ziarna listki selera naciowego 1 kawałek papryki czerwonej 1/2 papryczki chili 3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka oliwy

wesoła kuchnia
Tarteletki ryżowe z czereśniami 126

Tarteletki z kremem ryżowym na mleku kokosowym  w towarzystwie czereśni. Taka mała przekąska do kawy. Nie za słodkie więc można jeść bez wyrzutów. ciasto kruche: 120 g mąki pszennej typ 500 50 g mąki krupczatki 1 łyżka zimnej wody 80 g masła zimnego 2 żółtka nadzienie: 1 woreczek ryżu białego 2 łyżki gęstego mleczka kokosowego 1 łyżeczka cukru pudru

wesoła kuchnia
Ziemniaczane łódeczki z bobem 107

Ziemniaczane łódeczki które robi się bardzo szybko. Polecam jako przekąska, albo na obiad.  Bób nie musi być nudny. Łódeczki na zielono z lekką ostrą nutą. 3 duże ziemniaki 500 g bobu 1/3 pęczka koperku 1/2 kulki mozzarella 1/2 papryczki chili pieprz kolorowy 3 liście sałaty 3 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek sól Ziemniaki gotuję do miękkości

wesoła kuchnia