przekąska - 23005 przepisów (strona:639/1534)

Paszteciki francuskie 233

Paszteciki z ciasta francuskiego są szybkie w przygotowaniu, a podane z barszczykiem z koncentratu Jamar będą idealną przekąską na świątecznym czy sylwestrowym stole🙂 Gorący barszczyk idealnie sprawdzi się w mroźne dni … Czytaj dalej Paszteciki francuskie

czarrna od kuchni
Kiszone pomidory. Przystawka w Łemkowskiej Karczmie w Krynicy 234

przechować je dłużej. Poniżej kilka fotek z Kaarczmy Łemkowskiej. Miejsce bardzo klimatyczne. MG przed karczmą  Pomidory kiszone podano nam z krajanką twarogową posypaną ziołami. A piwo do przekąski smakowało wybornie! Na kolację zjedliśmy pierogi równie pyszne. Półmisek różnych pierogów z ziemniakami, kapustą i mięsem. Niestety zdjęcie wyszło tak ciemne, że nie warto je wklejać. W sumie pierogi jak pierogi

Gotuj Sam!
Krynickie prołzioki. Proziaki podkarpackie. 114

Jedną z tradycyjnych przekąsek  na IV Hubertusie Krynickim  był prołzioki. Wypiekały je na tradycyjnej kuchni opalanej drewnem i sprzedawały   bardzo miłe panie. Do ich stoiska ustawiały się długie kolejki. Zapytałam o przepis... i okazało się że jak każe tradycja robione są z mąki, mleka zsiadłego lub maślanki i niewielkiej ilości sody oczyszczonej. Poszperałam w internecie i przepisów

Gotuj Sam!
Pikantne krążki paprykowe 155

Połączenie smaku twarożku, kwaśnego jabłka i ostrej papryczki w postaci przekąski. Pikantne krążki paprykowe 250 g białego sera 2 łyżki jogurtu 2 łyżeczki słodkiej papryki 3 ostre papryczki chilli 2 kwaśne jabłka sok z połówki cytryny szczypior i słodka papryka do dekoracji Obieramy jabłka , wycinamy środki z gniazdami nasiennymi tak, by powstały krążki. Kroimy jabłka na plasterki. Skrapiamy sokiem

Gotuj Sam!
Paluchy z kurczaka panierowane w ziarnach 192

danie z mięsa bez soli trzeba użyć dużo aromatycznych przypraw. Paluch z kurczaka proponuję przygotować w piekarniku, dzieki temu są zdrowsze od smazonych na patelni. Są pyszną i zdrową przekąską. Paluchy z kurczaka panierowane w ziarnach 2 piersi z kurczaka 4  ząbki czosnku 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1 duże jajo 1 łyżka oliwy z oliwy

Gotuj Sam!
Kulki mocy w polskim wydaniu 111

sklepach to 100% owoców, więc nie musisz się martwić o zdrowie. Dostaniesz je w większości marketów, sklepów ze zdrową żywnością, ale również, np. w Rossmannie. Kulki mocy to świetna przekąska do szkoły, jak i w góry. Robi się je bardzo szybko i banalnie prosto, co zresztą widać po poniższym opisie. Artykuł Kulki mocy w polskim wydaniu pochodzi z serwisu Blendman.pl

Blendman
"Zdrowe słodkości" na każdą porę dnia - Katarzyna Maciejko - Zielińska 143

tłuszczu i cukru. Dzięki tym informacją od razu możemy sprawdzić, co czym zamienić, żeby odchudzić nasze słodkości.  Książka podzielona jest na rozdziały: śniadania drugie śniadania obiad podwieczorek  przekąski kolacja Przy każdym przepisie znajdziemy informację o tym ile czasu zajmie nam przygotowanie potrawy, czy przepis jest łatwy, średni, czy trudny, ile porcji wyjdzie z podanych składników, czy w przepisie

kruche babeczki
Grecka przekąska 201

Ciasto filo z fetą i szpinakiem. Ta inspirowaną Grecją przekąska, jest smaczna i szybka w przygotowaniu. Można ją zjeść z sałatką, albo na ciepło z sosem cacyki możliwości jest wiele. Wszystko zależy od wyobraźni. Produkty: Ciasto filo (może być francuskie), Szpinak około 450 gr, Feta, 3 duże pomidory (obrane), 2 ząbki czosnku, Troszkę startej gałki muszkatołowej, Sól, Pieprz Olej Wykonanie

Smaki Przyprawy i Kolory
Pieczarki panierowane, smażone w głębokim tłuszczu 951

dzisiaj dla Was propozycję na lekko pikantne, chrupiące pieczarki panierowane, smażone w głębokim tłuszczu.  Można podać jako dodatek do obiadu. Są również idealna propozycją na przekąskę na imprezkę. Można je zrobić wcześniej, a w odpowiednim czasie podgrzać w mikrofali lub gorącym piekarniku. Pieczarki panierowane dobrze smakują również przestudzone. Może wykorzystacie przepis na Sylwestra? Składniki: 500 g małych pieczarek

Smak mojego domu
Surowe batony kokosowe 202

Nawet największy przeciwnik słodyczy skusi się czasem na coś pysznego,... Artykuł Surowe batony kokosowe pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
KURCZAK W CHRUPIĄCYM CIEŚCIE 166

Chrupiące kęski soczystego kurczaczka to coś co uwielbia chyba każdy a zwłaszcza dzieci. Fajna przekąska dla dużych i małych. Śmiało można połączyć je z warzywami. Składniki: Ciasto: mąka - 1/2 szkl.  woda gazowana - 1/2 szkl.  mąka kukurydziana - 3 łyżki  sól - 1 łyżeczka  jajko - 1 szt.  chili pieprz cayenne - 1/3 łyżeczki  czosnek granulowany - 1/2 łyżeczki

Kuchnia Paulettes
KURCZAK W CHRUPIĄCEJ PANIERCE Z NACHOS I PŁATKÓW 256

Kurczak bardzo soczysty jak z kfc. Panierka oryginalna i bardzo chrupiąca. Dodatkowo złocista co sprawia, że je się ze smakiem. Kurczak może być obiadem, może być przekąską, może być dla dzieci niejadków. Najlepiej podać z sałatką ze świeżych warzyw :)  Składniki: 2 duże filety z kurczaka sól, pieprz do oprószenia czosnek granulowany 3/4 łyżeczki olej do smażenia  Panierka: płatki

Kuchnia Paulettes
KURCZAK W PANIERCE TROPIKALNEJ 221

się zwykłe panierowane filety w bułce tartej? Mam dla Was chrupiącego kurczaka. Fileciki w złocistych wiórkach kokosowych to dodatek do ryżu, a nawet ziemniaków. Sprawdzi się na imprezach jako przekąska jak i dla dzieci niejadków. Wiórki nadają kurczakowi fajny orzechowy posmak, a to, że były marynowane sprawia, że mięsko w środku jest soczyste, a nie suche. SKŁADNIKI: filety drobiowe

Kuchnia Paulettes
WYTRAWNE PTYSIOWE KOSZYCZKI NA OLEJU RZEPAKOWYM Z PUSZYSTYM KREMEM ŁOSOSIOWYM 152

tradycji dobrze nam robi.  Przygotowanie koszyczków nie zawiera zbyt wiele czasu, jeśli wszystko dobrze zorganizujemy.  Koszyczki są aromatyczne i pełne smaków. Polecam je na śniadanie lub przekąskę, a nawet przystawkę na imprezach, domówkach, różnych spotkaniach i okolicznościach. Na 100 % sprawdzą się :)  Ja jestem na tak,  mąż na tak,  reszta domowników na tak, nawet pies

Kuchnia Paulettes
SZPARAGI W CIESCIE FRANCUSKIM Z SALAMI I SEREM 195

Szparagi to zdrowe warzywa, które świetnie nadają się na przekąskę :)  Ciasto jest delikatne, ale chrupiące, tak samo jak szparagi, więc całość wybornie smakuje.   SKŁADNIKI: szparagi zielone 1 pęczek ciasto francuskie 1 op.  salami w plastrach 100 g. ser żółty w plastrach 150 g.  cebula czerwona 1/2 szt.  sól, pieprz do oprószenia olej rzepakowy 2 łyżki

Kuchnia Paulettes