przekąska - 23005 przepisów (strona:220/1534)

przekąska z wołowiny premium Jack Link's Beef Jerky... 129

przyjemność testować wysoko białkową przekąskę, jest to brazylijska suszona wołowina od JackLinks_Pl   "zobacz TUTAJ" która szybko dostarczy sporej dawki protein, w nie dużym opakowaniu jest pokrojona na niewielkie porcje, dlatego jest wygodna do podjadania i częstowania również potrzebujących dużej dawki białka. Więcej informacji o JackLinks  "zobacz TUTAJ" Chwila nie uwagi i moja 16-letnia kotka Ziutka również

W Mojej Kuchni Lubię
Kalafior z jajkiem 125

odsączyć, a kalafior rozgnieść widelcem. Na patelni rozgrzać olej. Wyłozyć kalafior. Wbić jajka. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć mieszając. Podawać na ciepło z pieczywem, kanapkami, grzankami lub jako samodzielna przekąska. Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 257,6 kcal Tłuszcz: 19,9g Białko: 12,5g Węglowodany: 6,6g Smacznego

Zielona Kuchnia
Podpłomyki z pastą z bakłażana, rukolą i jajkiem poche / Flatbreads with eggplant paste, arugula and poche egg 106

Scroll down for recipe in English. Cześć 😃 Dzisiaj mam dla Was coś co możecie potraktować jako przekąskę, lecz ja najbardziej lubię zajadać na śniadanie. Mowa o podpłomykach, czyli a'la pizzy z patelni. Zrobiłam do nich obłędną pastę z bakłażana a dodatkowo podałam z rukolą i jajkiem w koszulce 😋 Składniki: (4 porcje) Pasta z bakłażana 2 bakłażany 1/2 łyżeczki soli

Delicious Place
Sos pomidorowy (dip) 120

Zimny sos pomidorowy na bazie jogurtu naturalnego. Szybki i łatwy do zrobienia – wystarczy jedynie wymieszać wszystkie składniki. Pasuje do przekąsek na zimno oraz dań ciepłych, zarówno smażonych , pieczonych, jak i tych z grilla.   Sprawdź też… ** Sos czosnkowy (dip) ** Sos curry (dip) ** Sos tzatziki ** Sos musztardowy (dip)   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: mały jogurt naturalny

Kulinarne S.O.S.
Sos pomidorowy (dip) 120

Zimny sos pomidorowy na bazie jogurtu naturalnego. Szybki i łatwy do zrobienia – wystarczy jedynie wymieszać wszystkie składniki. Pasuje do przekąsek na zimno oraz dań ciepłych, zarówno smażonych , pieczonych, jak i tych z grilla.   Sprawdź też… ** Sos czosnkowy (dip) ** Sos curry (dip) ** Sos tzatziki ** Sos musztardowy (dip)   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: mały jogurt naturalny

Kulinarny S.O.S.
Awokado z oliwą i czosnkiem rodem z Hiszpanii 128

Taką przekąską zostałam poczęstowana jak byłam w Hiszpanii. Jak dla mnie była to nietypowa odsłona podania awokado, ale było całkiem dobre ;-) Składniki: dojrzałe awokado oliwa z oliwek ząbek czosnku sól Sposób wykonania: 1. Awokado dowolnie pokroić, ułożyć na talerzu. 2. Czosnek zmiażdżyć, dodać oliwy i troszkę soki, wymieszać. Taką oliwą polać awokado. Podawać. Smacznego!!! A teraz kilka migawek z Hiszpanii

Kuchnia domowa Ani
Roladki z żółtego sera i szynki z sałatką 109

Roladki z żółtego sera i szynki z sałatką to doskonała przekąska, która sprawdzi się nie tylko podczas imprezy. Często przygotowuję je na szybką kolację, ponieważ są naprawdę ekspresowe i wyglądają bardzo apetycznie. Do środka możecie użyć dowolnej sałatki, lecz osobiście polecam takie z akcentem chrzanowym oraz dodatkiem ogórka konserwowego. Tym razem w moich roladkach znalazła się gotowa sałatka, która idealnie

Di gotuje
Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem 96

Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem to kolejna propozycja na przekąskę z ciastem francuskim w roli głównej. Ślimaczki bardzo często goszczą u mnie, kiedy zapraszam znajomych – to jakby jazda obowiązkowa. Znikają w mig! Ta wersja ślimaczków z ciasta francuskiego ze szpinakiem zadowoli wegetarian oraz fanów połączenia szpinak-feta-suszone pomidory. Zachęcam Was także do sprawdzenia przepisu na Ślimaczki

Kuchnia Bazylii
Roladki jajeczne/omletowe z sałatką 103

Roladki jajeczne z sałatką to pyszne ruloniki omletowe , które są świetną propozycją na śniadanie, kolację, lekki obiad czy pyszną przekąskę. Można je również zabrać do szkoły lub pracy, a ładnie podane zachwycą gości na domowej imprezie. Ich wypełnienie zależy od waszej kreatywności, ale ostatnio w moim domu króluje gotowa sałatka z ciecierzycą i łososiem wędzonym , która jest naprawdę bardzo smaczna

Di gotuje
Ćwikła (buraczki z chrzanem) 142

kończyła się moim płaczem Teraz po latach, do zrobienia takiej ćwikły czasem używam gotowego chrzanu w słoiczkach – wychodzi równie smaczna. Jest świetnym dodatkiem do kanapek, dań obiadowych oraz przekąsek. W naszym domu zawsze była podawana w czasie Świąt Wielkanocnych i Bożonarodzeniowych oraz na rodzinnych imprezach. Robiąc domową ćwikłę, dodawaj chrzan do buraczków stopniowo – mieszaj i smakuj dostosowując ostrość

Kulinarny S.O.S.
Ćwikła (buraczki z chrzanem) 142

kończyła się moim płaczem Teraz po latach, do zrobienia takiej ćwikły czasem używam gotowego chrzanu w słoiczkach – wychodzi równie smaczna. Jest świetnym dodatkiem do kanapek, dań obiadowych oraz przekąsek. W naszym domu zawsze była podawana w czasie Świąt Wielkanocnych i Bożonarodzeniowych oraz na rodzinnych imprezach. Robiąc domową ćwikłę, dodawaj chrzan do buraczków stopniowo – mieszaj i smakuj dostosowując ostrość

Kulinarne S.O.S.
Włoskie ciastka torcetti z kryształkami cukru 109

Dziś chcę podzielić się przepisem na pyszne włoskie ciastka drożdżowe torcetti. Ciastka te są idealną przekąską do kawy, ciepłego mleka lub kakao, a nawet do wina. Można je obtoczyć w cukrze białym lub trzcinowym, można też posypać wiórkami kokosowymi lub drobno siekanymi migdałami. Polecam Składniki na około 25-30 ciasteczek: – 250g mąki pszennej (u mnie tortowa) – 120ml ciepłej

Smaki Armine
Rolada z pieczarkami i szynką 131

Rolada z pieczarkami i szynką to pyszny pomysł na przekąskę w sam raz do kubka gorącego czerwonego barszczyku. Propozycja nie tylko na święta a na każdą możliwą okazję. W przygotowaniu tej rolady nie ma nic skomplikowanego, robi się ją dość szybko. Użyłam tu szynki konserwowej, bo wydawała mi się odpowiednio wilgotna do tego rodzaju wypieku. Polecam nawet użyć właśnie takiej

Pieprzyć z Fantazją
Grillowane awokado z fetą i pomidorami 91

Jednym z takich przepisów jest właśnie grillowane awokado z fetą i pomidorami. Szybkie i proste w przygotowaniu, a co najważniejsze – bardzo sycące. Idealne na śniadanie, ale również jako przekąska, czy dodatek do obiadu. Spróbujcie! Składniki na 2-4 porcje: – 2 awokado – 1 mały pomidor – 50g sera Feta – 1/4 czerwonej cebuli – 1 łyżeczka oliwy

Be Fit Be Strong

Proponowane wyszukiwania