Dzień Dobry w sobotę :) Prosto i pysznie. Takie koszyczki z chleba tostowego zrobiłam na przekąskę. Napełniłam je nadzieniem z jajek, pieczarek i śmietany. Wszystko pysznie się zapiekło i chrupało podczas jedzenia. Smakują gorące jak i zimne. Można podać z ulubionym ketchupem. Zróbcie koniecznie. Smacznych inspiracji :) Potrzebujemy: 25 dag pieczarek 2 średnie cebule sól do smaku pieprz czarny mielony
IzabelawkuchniOpiekane roladki z tortilli z żółtym serem, z wierzchu chrupiące, a w środku pełne warzyw. Zapraszam Was na pyszną i prostą przekąskę, która na dodatek jest zdrowa. Mowa o tortilli, którą od początku do końca możecie zrobić samodzielnie w domu. Ja moją nafaszerowałam warzywami, a na brzegach ułożyłam plastry żółtego sera. Po krótkim zapieczeniu ser skleił brzegi placka i zapobiegł
Codzienna kuchnia niecodziennakońcu na swoje danie się doczekała. Tak na szybko, bo tylko 2 min miksowania, chwila smarowania, sekundy szynki układania, trochę rolowania, tylko pieczenie i to co najprzyjemniejsze :) JEDZENIE. Przekąska banalna, ale w smaku idealna. Składniki ok. 18 szt.: 1 gotowe ciasto francuskie XXL (ok. 375 g), ok. 80 g szynki szwarcwaldzkiej w plastrach – 6 szt., pesto
Moniki Smakołykipaluchy są idealną przekąską do zabrania ze sobą do pracy lub na uczelnię. Są sycące, robią się ekspresowo i są po prostu bardzo smaczne. Skusicie się? Składniki: – 250g twardego sera żółtego lub twardej mozarelli (u mnie gouda i mozarella) – 250g twarogu półtłustego (drobno mielonego) – 170g mąki pszennej (u mnie tortowa) – 2 jajka (1 jajko
Smaki Arminekrótko może się okazać, że ciasto, które wdarło się do środka jest jeszcze surowe. 5) Usmażone kawałki odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z purée ziemniaczanym lub jako przekąska do piwa, oczywiście czeskiego! Dobrou chuť
Roślinożerni urlopowiczeNakládaný hermelín, czyli marynowany camembert to typowa czeska przekąska do piwa (idealna dla wegetarian), któr ą dostaniemy w każdym szanującym się czeskim miejscu serwującym piwo. Weganie, będąc w Pradze mogą odwiedzić sociální bistro Střecha , gdzie proponują nakládané tofu , czyli wegańską wersję oryginału. Warto jeszcze wspomnieć, że bistro Střecha to miejsce, które zatrudnia ludzi bezdomnych lub byłych więźniów, oferując
Roślinożerni urlopowiczeminut, jednak ja uważam, że to zdecydowanie za krótko. Lepiej ziemniaczki potrzymać dłużej w piekarniku, niż się później martwić o ból brzucha Zapraszam po poniższy przepis na smaczną przekąskę, jak i dodatek do obiadu. Zobacz też: Frytki z piekarnika – jak zrobić pieczone frytki? Placuszki z ziemniaków ze szczypiorkiem Ziemniaki puree – jak zrobić? Pieczone ziemniaki łódeczki z piekarnika Placki ziemniaczane Przepis
Kuchnia Bazylii[Głosów:1 Średnia:5/5] składniki: ok. 16 szt kuleczek winogrona, dowolnego 2 krążki sera camembert 1 jajko 25 ml mleka bułka tarta mąka sól
Domowy Smak JedzeniaPasty, aromatyczne smarowidła do chleba i domowe pasztety to ulubione dodatki do codziennych kanapek i słonych przekąsek. Ta błyskawiczna do przygotowania pasta ze smażonej wątróbki podbije twoje kubki smakowe aksamitną konsystencją i aromatem ziół. Możesz dodać każde ulubione. Pasztecik wątróbkowy podałam z kiełkami czerwone kapusty. Kiełki to dodatkowa porcja witaminy C i antyoksydantów
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Sfeeha to arabskie bułeczki z mięsem i granatem, takie arabskie mini pizze. To pszenne drożdzowe ciasto nadziewane surowym mięsem – może to być jagnięcina lub wołowina. Są idealne jako przekąska na przyjęcie lub imprezę, więc świetnie nadadzą się na czas karnawału! Można je podawac na Read More Artykuł Sfeeha – arabskie bułeczki z mięsem i granatem pochodzi z serwisu flymetothespoon
Flymetothespoon[Głosów:2 Średnia:5/5] składniki: 2 placki tortilli pszennej lub z ziarnami serek śmietankowy ok. 100 g szynki w plastrach, ulubionej ok. 100 g
Domowy Smak Jedzeniapapryk kolorowych i cebuli to dla mnie kompletny obiad podany np. z bagietką/grzanką i sosem pomidorowym bądź czosnkowym. To także świetny pomysł na przystawkę przed obiadem lub przekąskę podaną na ciepło na imprezowy stół. Wszelakie sosy zimne, dipy ziołowe, jogurtowe czy pomidorowe mile widziane – podkreślają smak całej potrawy. Szaszłyki polecają się na zdrowy obiad w tygodniu:) Szaszłyki
Zasmakuj Kuchnikulki obtaczamy w posypce z szynki, orzechów i natki pietruszki. Przed podaniem w każdą kulkę wbijamy słony paluszek. Takie kuleczki smakują naprawdę świetnie, choć są dość kaloryczne. Jednak jako przekąska sylwestrowa pod procenty sprawdzą się znakomicie! Składniki: 150 g serka śmietankowego 100 g szynki w plastrach 1 pęczek natki pietruszki 50 g orzechów laskowych 100 g sera cheddar
Kuchnia MagdaLeny