Dziś zapraszam na zachwycającą chałkę. Jest cudownie miękka, delikatna, maślana, słodziutka, pachnąca... i jeszcze ten uroczy wzorek- czy można chcieć czegoś więcej? Bardzo
Rozpustne gotowanieKiedy życie jest ciężkie, ale chcemy żyć zdrowo.. to łączymy sałatę z winem. Najlepiej dobrym, a takie właśnie jest wino B &G
CzarnawisienkaMałże duszone w winie – moules marinieres to klasyka kuchni francuskiej. Cudownie aromatyczne, podawane z bagietką, z niesamowitym sosem własnym. Bardzo proste i szybkie do wykonania
Pociąg Do KuchniWraz z moim ukochanym powoli szykujemy się na ślub i wesele mojej przyjaciółki. Jestem niesamowicie podekscytowana całą uroczystością, a w szczególności tym, że zobaczę moją kochaną
Be Fit Be StrongJeśli chcemy przygotować coś na szybko, to w 30 minut danie będzie gotowe. Składniki 8 tortilli oliwa z oliwek ząbek czosnku 250 g chorizo 1 mała
R'n'G KitchenW tym roku pierwszy raz w życiu zbierałam rydze samodzielnie. Dawniej je omijałam i taktowałam jak niejadalne psiaki, bo - pamiętając słowa piosenki w wykonaniu Marii Koterbskiej
Weekendy w domu i ogrodzieNo cześć! Dzisiaj totalny spontan, pomysł, który napadł mnie w czasie zakupów, dobierając kolejne składniki łączyłem je na podniebieniu krok po kroku przemierzając ulice miasta
Kuba GotujeBenventuno, Witajcie! Dzisiaj zmodernizowana i jak dla mnie ulepszona wersja klasycznego spaghetti bolognese, które każdy w życiu jadł, zje lub jeść będzie. Tak więc zapraszam na
Kuba GotujeBardzo smaczna przystawka. Nie jest skomplikowana do przygotowania, a wyjątkowo efektowna. Jeżeli chcecie zaskoczyć gości czymś nie tylko smacznym ale i ładnym - zróbcie szpinakową roladę. Polecam
Stare GaryPamiętacie przepis na Idealne ciasto drożdżowe z dodatkiem puree z dyni ? Ciasto jest mięciutkie, dobrze się z nim pracuje, zachwyca zarówno kolorem
Rozpustne gotowanieNa zewnątrz jest tak zimno, że nawet wychodzić się nie chce. Ale obowiązki to obowiązki :) Po powrocie do domu musiałam zjeść coś rozgrzewającego a zapiekanka nadaje
Zainspirowana w kuchniKoper włoski to śródziemnomorskie warzywo w Polsce jeszcze mało popularne, ale ma wiele do zaoferowania. Warto wypróbować. Składniki 2 szt kopru włoskiego 3 pomidory 4 plastry
R'n'G KitchenBenventuno, Witajcie! Dzisiaj zmodernizowana i jak dla mnie ulepszona wersja klasycznego spaghetti bolognese, które każdy w życiu jadł, zje lub jeść będzie. Tak więc zapraszam na
Kuba GotujeUwielbiam domowe musli, bo możemy je skomponować według własnego gustu i dodawać sezonowe produkty. Dziś do mojej kolekcji granol dołącza kolejna, tym razem będzie to dyniowa
Kulinarne przygody GatityNa Mazowszu chłodno, wietrznie i deszczowo. Wieczór postanowiłam umilić czymś smacznym, słodkim i rozgrzewającym. Zostało mi trochę śliwek kupionych w sobotę i resztka pęczaku. Reszta składników
Weekendy w domu i ogrodzie