Przepis tutaj . Idealne połączenie. Spróbujcie sami! Pikantne kotleciki z kaszy jaglanej Z dodatkiem suszonych pomidorów i musztardy Składniki: 1 i ½ szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 1 i 1/2 łyżki przecieru pomidorowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy 1 małe jajko 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki nasion słonecznika 2 łyżki mąki 8 kawałków suszonych pomidorów(...)kroimy w kostkę i szklimy na 2 łyżkach oliwy, po chwili dodajemy posiekany czosnek i jeszcze chwilę smażymy na małym ogniu. Do miksera wrzucamy pokrojone pomidory, kaszę jaglaną, musztardę, przecier pomidorowy, mąkę, jajko i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy pestki słonecznika, mieszamy i lepimy małe kotleciki. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 190 stopni. Kotleciki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
Moja Mama GotujeSKŁADNIKI: 12 placuszków gryczanych KLIK TU 500 g mięsa mielonego np z indyka 250 ml przecieru pomidorowego 2 marchewki 1 por- część biała 1 natka pietruszki Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej 1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej 1 łyżeczka bazyli 1 0 dag sera żółtego tartego Olej(...)indyka smażę na dowolnym oleju. Następnie marchewkę obieram i kroję w kostkę. Pora i natkę pietruszki również bardzo drobno siekam. Warzywa dodaję do mięsa smażę, doprawiam przyprawami. Następnie dodaję przecier pomidorowy oraz wodę. Całość duszę aż powstanie bardzo gęsty sos. Na pojedynczy placuszki nakładam farsz, a następnie przykrywam drugim. Na wierzch posypuję serem żółtym tartym. PlacusKi z mięsem układam
Gotowanie Patkizaliczyć do dietetycznych propozycji obiadowych. Jeśli nie mieliście okazji próbować to zróbcie koniecznie. Składniki: 2 cebule 4-5 marchewek 2-3 ząbki czosnku szklanka soczewicy zielonej słoiczek domowego przecieru pomidorowego (lub 2-3 łyżki koncentratu sklepowego) liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, sól, pieprz, ostra papryka lub pieprz cayene odrobina oleju do smażenia Soczewicę dobrze jest namoczyć(...)dodajemy przeciśnięty czosnek i startą na drobnych oczkach marchewkę i krótko przesmażamy. Soczewicę płuczemy zalewamy wodą i zagotowujemy, do gotującej wrzucamy podsmażone warzywa i gotujemy do miękkości. Wlewamy przecier pomidorowy, doprawiamy do smaku (zupa powinna być dość ostra) i jeszcze chwilkę gotujemy. Smacznego
Cynamonowe szczęścieSKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego 1 bakłażan Marchewka Cebula Czosnek 500 ml przecieru pomidorowego 2 szklanki wody Natka pietruszki Przyprawy_sól, pieprz, wegeta, bazylia, czosnek granulowany, papryka czerwona ostra, papryka czerwona słodka. 1 bulionetka o smaku kolorowego pieprzu 2 torebki kaszy gryczanej SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mięso podsmażam na oleju z przyprawami. Do garnka wrzucam mięso. Dodaję startą marchewkę(...)podsmażam cebulę drobno posiekaną i czosnek Następnie dodaję pokrojony w kostkę bakłażan. Podlewam wodą. Duszę ok 3 min. Przekładam do garnka z mięsem i marchewką. Podlewam wodą. Następnie dodaję przecier pomidorowy, przyprawy i bulionetkę z kolorowym pieprzem. Na koniec dodaję drobno posiekaną natkę pietruszki. W garnku gotuję kaszę gryczaną jak w instrukcji na opakowaniu. Kaszę polewam gulaszem. Podaję na ciepło
Gotowanie Patkichorizo), albo innej ulubionej 100 boczku wędzonego 1 duża cebula 2 papryki 1 duży ząbek czosnku 250 ml piwa (łagodne ciemne, czerwony lager lub ale) 100 ml przecieru pomidorowego 1 listek laurowy 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku sól Wykonanie: Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na dużej głębokiej patelni aż lekko się zrumieni - około 8 minut. Dodać cebulę(...)czosnek i smażyć kolejne 5 minut mieszając od czasu do czasu. Dodać kiełbasę pokrojoną w plasterki oraz paprykę w proszku i smażyć następne 5 minut. Wlać piwo i przecier pomidorowy, dodać listek laurowy i sól do smaku. Doprowadzić do wrzenia i dusić na małym ogniu aż papryka zmięknie a płyn się zredukuje - około 15 minut. Podawać ze świeżym pieczywem
zadanie-gotowanieDZIŚ ZUPEŁNIE INNE OBLICZE GULASZU ;) O TAK Z MIĘSEM I BAKŁAŻANEM :) A CZEMU NIE? SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego 1 bakłażan Marchewka Cebula Czosnek 500 ml przecieru pomidorowego 2 szklanki wody Natka pietruszki Przyprawy_sól, pieprz, wegeta, bazylia, czosnek granulowany, papryka czerwona ostra, papryka czerwona słodka. 1 bulionetka o smaku kolorowego pieprzu 2 torebki kaszy gryczanej SPOSÓB PRZYGOTOWANIA(...)podsmażam cebulę drobno posiekaną i czosnek Następnie dodaję pokrojony w kostkę bakłażan. Podlewam wodą. Duszę ok 3 min. Przekładam do garnka z mięsem i marchewką. Podlewam wodą. Następnie dodaję przecier pomidorowy, przyprawy i bulionetkę z kolorowym pieprzem. Na koniec dodaję drobno posiekaną natkę pietruszki. W garnku gotuję kaszę gryczaną jak w instrukcji na opakowaniu. Kaszę polewam gulaszem. Podaję na ciepło
Gotowanie Patkiokoło 600 g) 450 g piersi z kurczaka 150 g sera żółtego 2 ząbki czosnku 1 łodyga selera naciowego 2 jajka 150 ml śmietany 18 % ( słodkiej) 5 łyżek przecieru pomidorowego 3 łyżki oliwy 1/3 pęczka natki pietruszki szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz sposób przygotowania Mięso kurczaka kroimy w niewielką kostkę, oprószamy je pieprzem, delikatnie solimy, a następnie odstawiamy(...)ząbki czosnku, oraz pokrojonego w cienkie plastry selera. Następnie na patelnię dokładamy mięso kurczaka, smażąc całość na dość dużym ogniu przez pięć minut. Teraz do mięsa dodajemy przecier pomidorowy, posiekaną natkę pietruszki i trzymamy na ogniu jeszcze przez dwie minuty. Kalafiora dzielimy na różyczki, układamy w żaroodpornym naczyniu i dodajemy do niego kurczaka z patelni. Do miski
Miód i pieprzprzygotować go więcej i wcześniej, a później tylko odgrzać. SKŁADNIKI: 300g soczewicy zielonej 500g ziemniaków 2 marchewki 2 cebule 4 ząbki czosnku 2 filety z kurczaka 1 szklanka domowego przecieru pomidorowego 1 1/2 l bulionu drobiowego 1 liść laurowy 4-6 ziaren ziela angielskiego sól ziołowa pieprz czarny słodka papryka mielona Soczewicę zalać zimną wodą i odstawić. Ziemniaki oraz marchewkę(...)patelni razem z czosnkiem, przełożyć do garnka razem z odsączoną soczewicą. Fileta z kurczaka również pokroić i lekko obsmażyć. Wszystko zalać bulionem i dodać przyprawy. Po ok 10min wlać przecier pomidorowy i gotować do miękkości. Na końcu w razie konieczności doprawić. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania jednogarnkowe , Obiad , Obiad na szybko Tagged: bulion , marchewka , soczewica , ziemniaki
https:KKuchniaMniamarborio kilkanaście krewetek tiger (ugotowane mrożone) ok 600ml szklanki bulionu warzywnego 300ml białego wytrawnego lub półwytrawnego wina 1 cebulka 1 ząbek czosnku 2 papryczki chilli, 5 łyżek masła 1łyżeczka przecieru pomidorowego sól, pieprz, parmezan, natka pietruszki Zamrożone krewetki włożyć do miseczki i zalać je wrzątkiem. Po minucie, odcedzić i osuszyć na papierowym ręczniku. W dużym rondlu rozgrzać(...)prawie całe wyparuje dodawać sukcesywnie bulion (po około 1/2 szklanki) do momentu, aż ryż będzie al dente. Jeszcze chwilę przed tym (po około 2 szklankach bulionu) dodać łyżeczkę przecieru pomidorowego i 3 łyżki tartego parmezanu. Następnie dodać krewetki i smaż przez 30 sekund. Na sam koniec dodać łyżkę masła, zdejmij z ognia i wymieszać. Poczekać
MarciochaKucharzywszystko w jednym garze :)) Szybko, prosto i smacznie :)) i wyjątkowo ... bezmięsnie ;-) Składniki: 2 op. mrożonej mieszanki chińskiej Hortex 1 puszka czerwonej fasoli 200g ryżu 200g pieczarek 2 łyżki przecieru pomidorowego ostra i słodka papryka sól, pieprz olej bulion Wykonanie: Na patelni rozgrzewamy olej, wsypujemy mieszankę chińską, mieszamy i podsmażamy ok 10 minut. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki, solimy, pieprzymy, dodajemy(...)Jeśli bulion się wchłonie, a ryż nie będzie jeszcze dostatecznie miękki podlewamy go kolejną porcją bulionu, robimy tak, aż do momentu, kiedy ryż uzyska właściwą konsystencję. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i odcedzoną z zalewy fasolę. Zagotowujemy. Doprawiamy do smaku
Walijskie PichcenieSkładniki jakich użyłam do tej zupy są proste, a i ugotowanie jej nie nastręcza problemów... 50 dag wołowiny pieczeniowej 3 średnie cebule 4-5 łyżek przecieru pomidorowego 3-4 łyżki keczupu pomidorowego łyżka smalcu lub może być olej mąka do obsmażania łyżeczka kminku marchew ostra sproszkowana papryka sól, pieprz, cukier do smaku Przygotowanie ; Wołowinę umyć i pokroić w kostkę, podobnie(...)smalcu Na koniec smażenia posypać po wierzchu mięso i cebulę -mąką i wymieszać- podsmażyć Do garnuszka wlać około 4- 5 szklanek wody, przełożyć podsmażoną cebulę i mięso, dodać przecier pomidorowy, marchew oraz przelany wrzątkiem kminek, gotować zupę na malutkim ogniu do miękkości mięsa Wtedy przyprawić zupę ostrą papryką , keczupem, pieprzem i solą ewentualnie cukrem Można podawać z tostami. Pomysł pochodzi
Proste Potrawycukru 1 szklanka octu (spirytusowy i jabłkowy pół na pół) 0,5kg cebuli 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki 1 łyżeczka pieprzu 3 małe słoiczki przecieru pomidorowego (600g) 2 łyżki soli Przepis na ketchup z cukinii Oto wypróbowany przepis na ketchup z cukinii, cebuli, mielonej papryki i koncentratu pomidorowego. Krok 1. Cukinię(...)godzin. Krok 2. Cukinię oraz cebulę odcisnąć z nadmiaru wody, włożyć do szerokiego rondla i gotować razem 20 minut, bez przykrycia. Następnie dodać cukier, ocet, obie papryki, pieprz i przecier pomidorowy - wszystko razem dokładnie wymieszać i gotować jeszcze przez 5 minut. Na koniec dokładnie zmiksować. Keczup można doprawić do smaku solą, gałką muszkatołową, chili lub innymi ulubionymi ziołami
Moja Książka Kucharskazbędna, jezeli już to bardziej będzie basowac sok z cytryny, ale kto co lubi Składniki na 4 porcje: główne składniki: Kubek czerwonej soczewicy 1-2 cebule około 400 ml przecieru pomidorowego 1-2 cebule opcjonalnie czubata łyżka gęstego mleka kokosowego Przyprawy: po łyżeczce: mielonej kolendry kukrumy kuminu gorczycy mieszanki garam masala słodkiej papryki pół łyżeczki mielonej kozieradki lub asfetydy czosnku(...)Następnie dodaj drobno posiekaną cebulę, smaz kolejne 3 minuty. Dorzuć soczewicę, przemieszaj. Kolejno dodaj 3 kubki wody (około 1 litr). Gotuj wszystko razem około 15 minut. W międzyczasie dodaj przecier pomidorowy, a na samym końcu mleko kokosowe *. Gotowe! Podawaj ze świeżymi ulubionymi ziołami: bazylią, pietruszką, kolendrą. Smacznego! Artykuł Masoor dal tadka, czyli szybka sycąca , gęsta zupa z 4 składników
greenscarfmarchwi · 2 duże pietruszki · Mały seler · 200 ml przecieru pomidorowego · Olej do smażenia · Mąka do panierki · 2 jajka(...)dużych oczach, prużymy na rozgrzanym oleju 4. Pod koniec prużenia solimy i dodajemy przecier pomidorowy 5. Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajko, solimy, wlewamy wodę i stopniowo mieszając łyżką mleko
Kulinarna Chwilatuńczyka w kawałkach (w oleju) 7 sztuk pomidorów suszonych 12 czarnych oliwek 1 cebula 4-5 ząbków marynowanego czosnku (lub 1 ząbek świeżego) 300 g przecieru pomidorowego (passaty) 100 g startego żółtego sera 2 łyżki masła sól, pieprz, ostra papryka - do smaku Wykonanie : Makaronowe muszle gotujemy w osolonej wodzie(...)masła. Dodajemy do niej pokrojone suszone pomidory, pokrojone w plasterki oliwki i ząbki czosnku. Wszystko razem dusimy przez kilka minut. Dodajemy odcedzonego z zalewy tuńczyka, delikatnie mieszamy. Zalewamy całość przecierem pomidorowym i doprowadzamy do wrzenia, zostawiamy na małym ogniu jeszcze przez chwilę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Naczynie do zapiekania smarujemy masłem
cucinare