przecier pomidorowy - 5508 przepisów (strona:21/368)

Spaghetti Agi - ulubione 175

smak sosów pomidorowych, a nawet zupy pomidorowej. Spróbujcie :) Składniki: pół opakowania makaronu spaghetti 1 cukinia 3 plastry boczku lub kawałek boczku wędzonego pół puszki fasoli czerwonej ok. 400 gram przecieru pomidorowego pół cebuli (może być czerwona) 2 ząbki czosnku łyżka cukru łyżeczka rozmarynu łyżeczka imbiru szczypta szafranu sól, pieprz masło lub oliwa do smażenia cebulki Wykonanie: Cebulkę kroimy drobno(...)tego dorzucamy fasolę (nie musimy odcedzać). W tym czasie nastawiamy wodę na makaron. Gdy się woda zagotuje wrzucamy makaron. W międzyczasie na patelnię ze smażonymi warzywami i boczkiem wlewamy przecier pomidorowy. Dodajemy cukier oraz sól i pieprz do smaku. Dusimy pod przykryciem przez czas gotowania się makaronu. Ugotowany makaron odcedzamy i nakładamy na talerze. Możemy go polać oliwą

Pyza i Surówka
Buraczki z przecierem pomidorowym 173

już upieczone/ugotowane:) Zaoszczędzi nam to mnóstwo czasu i pyszny dodatek do obiadu przygotujemy ekspresowo. 2 duże czerwone buraki (ok. 500 g) 3-4 łyżki śmietany 30% 2-3 łyżeczki przecieru pomidorowego sok z cytryny do smaku sól, pieprz, cukier Buraki gotujemy do miękkości. Po ostudzeniu obieramy ze skórki i trzemy na dużych oczkach tarki. Przecier pomidorowy mieszamy ze śmietaną. Dodajemy

Smaki Na Talerzu
Parmigiana di zucchine – zapiekanka z cukinii FIT 78

pokocha każdy! Namówiłam Was? Do dzieła Spróbujcie również wersji z bakłażanem – parmigiana di melanzane – zapiekanka z bakłażanów FIT . Składniki na 4-5 porcji: – 1kg cukinii – 500ml przecieru pomidorowego – 100g parmezanu – 50-100g panieru wielozbożowego lub domowej bułki tartej – 2 jajka – 4 łyżki mleka – 2 łyżki mąki żytniej 720 – 4 łyżeczki(...)suszonego oregano – 1/2 małej cebuli – listki świeżej bazylii – oliwa z oliwek do smażenia SOS: W rondelku na odrobinie oleju szklimy drobno posiekaną cebulę. Dodajemy przecier pomidorowy, kilka listków posiekanej, świeżej bazylii, sól i szczyptę suszonego oregano. Gotujemy na małym ogniu około 10 minut. CUKINIA: Cukinię myjemy i kroimy wzdłuż na cienkie plastry ok. 5 mm grubości. Oprószamy

Be Fit Be Strong
Żółta fasolka w sosie bolońskim 511

mięsem mielonym. Prosty i bardzo smaczny sposób na fasolkę szparagową. 1 kg fasolki szparagowej 1 cebula 3 ząbki czosnku 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 2 szklanki gęstego przecieru pomidorowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego oregano bazylia sól pieprz czarny pieprz ziołowy papryka słodka mielona szczypta cukru oliwa z oliwek tarty parmezan (opcjonalnie) Fasolkę umyć i odciąć końcówki. Gotować(...)odstawić. Przygotować sos. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i rozgnieciony czosnek. Zeszklić i dodać mięso mielone. Mieszając, rozdzielać kawałki mięsa i lekko obsmażyć. Wlać przecier pomidorowy, dodać koncentrat i dobrze przyprawić. Dusić, aż sos będzie odpowiedniej gęstości. Wymieszać z fasolką szparagową, a przed podaniem można posypać startym parmezanem. Smacznego

https:KKuchniaMniam
Cukinia faszerowana kuskusem i serem pleśniowym 68

chcesz więcej takich dań będę wdzięczna jeśli podzielisz się swą opinią w komentarzu Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 2 Składniki: 1 duża cukinia 2 pomidory 2 łyżki przecieru pomidorowego 50 g kaszy kuskus (1/4 szklanki) 100 g sera pleśniowego 15 g orzechów włoskich lub laskowych zioła, sól, pieprz Przygotowanie: Cukinię przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć miąższ (pozostawiając ścianki(...)Kuskus przygotować według instrukcji na opakowaniu. Miąższ z cukinii i pomidory pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce oliwy. Smażyć do czasu, aż woda wyparuje, cały czas mieszając. Dodać przecier pomidorowy i doprawić solą, pieprzem i ulubionymi ziołami. Całość wymieszać z kuskusem. Wydrążoną cukinię posolić nafaszerować i posypać kawałkami orzechów i serem pleśniowym. Piec przez 40 minut w 180 stopniach

KuchniaWeDwoje.pl
Cukinia faszerowana kuskusem i serem pleśniowym 172

chcesz więcej takich dań będę wdzięczna jeśli podzielisz się swą opinią w komentarzu Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 2 Składniki: 1 duża cukinia 2 pomidory 2 łyżki przecieru pomidorowego 50 g kaszy kuskus (1/4 szklanki) 100 g sera pleśniowego 15 g orzechów włoskich lub laskowych zioła, sól, pieprz Przygotowanie: Cukinię przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć miąższ (pozostawiając ścianki(...)Kuskus przygotować według instrukcji na opakowaniu. Miąższ z cukinii i pomidory pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce oliwy. Smażyć do czasu, aż woda wyparuje, cały czas mieszając. Dodać przecier pomidorowy i doprawić solą, pieprzem i ulubionymi ziołami. Całość wymieszać z kuskusem. Wydrążoną cukinię posolić nafaszerować i posypać kawałkami orzechów i serem pleśniowym. Piec przez 40 minut w 180 stopniach

KuchniaWeDwoje.pl
Zupa pomidorowa 233

takie jak rosół, krupnik, grochówka, czy właśnie zupa pomidorowa. Prosta do wykonania, a przy tym jaka pyszna!Potrawa wolna od glutenu.Czas przygotowania: około 2hIlość porcji: 6Składniki:Porcja rosołowaWłoszczyznaCebulaSól, pieprzSłoiczek przecieru pomidorowego½ szklanki ryżuPorcje rosołową dokładnie myjemy i wkładamy do dużego garnka. Dolewamy wody i stawiamy na gaz. Czekamy aż woda zacznie wrzeć i wylewamy ją wraz z osadem, który powstał(...)wraz z ryżem dorzucamy do zupy. Gotujemy, aż warzywa i ryż będą miękkie. Wyjmujemy warzywa, których nie będziemy jeść czyli por, seler, korzeń pietruszki i cebulę. Dodajemy cały słoiczek przecieru pomidorowego, doprowadzamy do wrzenia i wyłączamy gaz. Gotowe!Smacznego

Kolizje Smaków
fasolka po bretońsku 204

Składniki: 1/2 kg białej fasoli 190g (słoiczek) przecieru pomidorowego spory kawałek tłustego boczku dwa kawałki kiełbasy spora cebula 2 ząbki czosnku majeranek sól pieprz ziele angielskie Fasolę namoczyć przez noc i ugotować do miękkości. Nie odlewać całej wody. Boczek, kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę. Na rozgrzanej patelnie wytopić tłuszcz z boczku, dodać kiełbasę, potem cebulę. Na koniec wrzucić posiekany(...)plasterki czosnek. Chwilę przesmażyć, żeby czosnek się nie przypalił i wszystko dodać do fasoli. Dokładnie wymieszać. Dodać przecier pomidorowy, majeranek i ziele angielskie, doprawić solą i pieprzem, wymieszać i dusić jeszcze około 1/2 godziny na małym ogniu. Gotowe

stajnia gołębie od kuchni
Boeuf Stroganow 116

sycące danie jednogarnkowe. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne. Składniki: 500 g polędwicy wołowej 500 ml bulionu drobiowego 2 cebule 350 g pieczarek 150 ml przecieru pomidorowego 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki 2 łyżki oleju roślinnego 1 łyżka mąki Sól, pieprz Sposób przygotowania: Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Następnie rozgrzewamy garnek(...)oleju. Gdy mięso uzyska szary kolor, doprawiamy je solą i przekładamy do garnka. Następnie do garnka dodajemy bulion. Doprawiamy pieprzem, mieloną słodką i ostrą papryką. Dodajemy również do tego przecier pomidorowy. Całość delikatnie mieszamy ze sobą i zagotowujemy. Następnie zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Łyżkę mąki mieszamy z kilkoma łyżkami wody. Mieszamy dokładnie. Całość dodajemy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Zupa - krem pomidorowy z mleczkiem kokosowym 122

Składniki: 4 marchewki 1 pietruszka 1 mały seler 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 puszka mleczka kokosowego 2 litry przecieru pomidorowego (przepis  tutaj ) 1 mały koncentrat pomidorowy garść świeżych listków bazylii 2 łyżeczki imbiru w proszku 1/2 łyżeczki cukru sól, pieprz cayenne 1 łyżka masła 2 łyżki oliwy z oliwek Sposób wykonania: Marchew, pietruszkę i seler obieramy, czyścimy(...)czasu mieszając a następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz poszatkowany czosnek. Zmniejszamy ogień przykrywamy przykrywką i dusimy przez 15 minut (do momentu aż włoszczyzna zmięknie). Do garnka dodajemy przecier pomidorowy, koncentrat pomidorowy, bazylię, imbir, cukier, sól i pieprz. Gotujemy całość na wolnym ogniu przez 20 minut. Zupę miksujemy ręcznym blenderem na gładko. Dolewamy mleczko kokosowe, mieszamy i zagotowujemy. Zupę

Qchnia po prostu
Śledzie w pomidorach 97

się z Wami podzielić przepisem  na pyszne śledzie w pomidorach. Tu znajdziecie kilka ciekawych przepisów na  śledzia Składniki : 500 g śledzi matias 3 cebule 2-3 łyżki przecieru pomidorowego olej do smażenia 1 łyżka octu balsamicznego 1/2 łyżeczki papryki czerwonej 1/4 łyżeczki kurkumy 1 łyżka majeranku miód sól, pieprz Wykonanie: Śledzie płuczę, wkładamy do zimnej wody i odstawiamy(...)godzin, by się wymoczyły. Cebulę kroję w półksiężyce. Na patelni rozgrzewam olej i szklę cebulę. Następnie dodaję paprykę, kurkumę, majeranek i przecier pomidorowy. Smażę przez 2 minuty i dolewam 1/2 szklanki wody, doprawiam miodem i pieprzem. Duszę, aż woda odparuje i sos się zgęstnieje. Studzę. Śledzie kroję na mniejsze kawałki, przekładam do pojemnika, dodaję sos i mieszam. W razie

magiczna kuchnia Kasi
Ryż z warzywami i kurczakiem w sosie pomidorowym (z piekarnika) 202

kuchni taki obiad jest idealny! Przygotujesz w 10 minut a reszta sama się robi :) Składniki: pół papryki czerwonej cebula 1 duża pieczarki 4 duże szt. pół piersi z kurczaka przecier pomidorowy 400-500 ml przyprawy: curry, oregano, sól, pieprz i papryka słodka Ryż gotuję według przepisu na opakowaniu.  Kroję w cienkie paski paprykę, cebulę w piórka, pieczarki w pół(...)plastry i wszystkie warzywa przekładam do naczynia żaroodpornego. Warzywa polewam przecierem pomidorowym, doprawiam solą, pieprzem i oregano a następnie wszystko mieszam. Kroję pierś z kurczaka w kostkę, przyprawiam obficie curry, solą, papryką słodką (najlepiej jest zostawić na jakiś czas przyprawione mięsko wtedy lepiej smakuje ale nie jest to konieczne) i wykładam na wcześniej przygotowane warzywa. Całość wstawiam do nagrzanego piekarnika

Kuchnia Viki
Wegetariańska zupa z ciecierzycy 147

Składniki: 350 g ciecierzycy (suchej) 3 średniej wielkości ziemniaki 2 marchewki 1 cebula 1 czerwona papryka 3 ząbki czosnku 0,5 l przecieru pomidorowego 0,5 l wody 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku 3 łyżeczki wędzonej papryki w proszku 2 łyżki oregano 2 łyżki oleju kilka listków świeżej bazylii około 15 dag sera żółtego (gouda)  sól Sposób przygotowania(...)niej rozdrobniony czosnek oraz przyprawy. Smażymy kolejne 3 minuty a następnie dodajemy ciecierzycę, pokrojone ziemniaki w kostkę, marchew w krążki oraz paprykę w drobne paski. Całość zalewamy wodą oraz przecierem pomidorowy.  Gotujemy do momentu aż warzywa będą miękkie. Doprawiamy solą. Za pomocą blendera miksujemy niezbyt dokładnie zupę (tak aby pozostały kawałki niezmiksowanych warzyw). Przed podaniem zupę posypujemy startym

Qchnia po prostu
Zupa z ciecierzycą i makaronem 169

ciecierzycą i makaronem. Idealna na chłodne zimowe dni . Składniki: 2 L bulionu 1 puszka ciecierzycy 2 marchewki 1 czerwona papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku 3-4 łyżki przecieru pomidorowego majeranek sól, pieprz dodatkowo ok 150 g makaron Wykonanie: Warzywa wszystkie umyć. Cebulę pokroić w półksiężyce, marchewkę w kostkę a paprykę w paseczki. W garnku rozgrzać tłuszcz, podsmażyć cebulę(...)marchewką. Następnie dodać paprykę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę chwilę jeszcze całość podsmażyć. Zalać bulionem, zagotować. Gotować 10 minut. Ciecierzycę osączyć z zalewy. Do garnka dodajemy ciecierzycę, majeranek, przecier pomidorowy oraz makaron. Gotujemy do miękkości doprawiamy do smaku solą i pieprzem.  Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Bakłażan z mięsem po bałkańsku 201

minut pieczenia Ilość porcji: 4 Składniki: Woreczek ryżu naturalnego 500g mięsa mielonego 4 bakłażany (optymalnie papryki) 2 szalotki Ząbek czosnku Puszka krojonych pomidorów 100 g żółtego sera 2 łyżeczki przecieru pomidorowego Pęczek natki pietruszki Łyżka oleju rzepakowego Przyprawy: 4 łyżeczki przyprawy bałkańskiej (znajdziecie taką w sklepie EKO MAJA ) Nastawiamy wodę i gotujemy ryż według instrukcji na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy(...)bakłażany rozcinamy poprzecznie na pół, a następnie wydrążamy. Środek jednego bakłażana kroimy na mniejsze części i wrzucamy na patelnie. Chwile obsmażamy i dorzucamy puszkę pomidorów. W ¼ szklance wody rozpuszczamy przecier pomidorowy i dolewamy na patelnie. Dorzucamy przyprawy, ryż i posiekaną pietruszkę (zostawiając odrobinę do dekoracji). Całość mieszamy i wypełniamy bakłażany. Na wierzchu posypujemy żółtym serem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Kolizje Smaków